Nikolaaa222
Aktivan član
- Poruka
- 1.800
Pa obrati se Amerima i ostalim zapadnjacima. Nismo mi ili Rusi srusili medjunarodno pravo (nastalo da se ne ponovi ono sto se dogodilo pred drugi svetski rat) prema kome suverene drzave uzivaju pravo na nepovredivost vlastitih granica.Kolega, opet pogrešno tumačenje. Ja svojim komentarom tj. replilkom nisam hteo da ulazim u to šta je realnost, moja poruka je bila upućena onima koji na ovom forumu u isto vreme traže KiM kao deo Srbije , a to pravo krše već na sledećem koraku sa statusom Krima , jer se opet treba pozivati na međunarodne, opštepriznate granice.
Ja ne ulazim u to da li neko na potezu od Subotice do Vranja ima u dubini duše drugačije mišljenje, kao što ja smatram da činjenice i istorija ne idu na stranu Ukrajine , već isključivo pišem o licemerju i toj dvoličnosti kod naših ljudi. Neko je očigledno zaboravio da mi nismo veliki kao zemlja da možemo da igramo i na jednoj i na drugoj strani, odnosno , da tražimo poštovanje međ. prava u našem slučaju , a da to isto gazimo na drugoj strani.
Majdan je isto tako važan primer - Ja lično smatram da nije OK što su se mnoge stvari desile te 2014. godine , ali sam protest ljudi (ne stranog faktora) opravdavam. Opet slikovito da objasnim : Ako te neko ubedi da na izborima glasaš za njega, i taj neko čas želi, čas ne želi da te približi EU , a ti takvoj osobi prethodno daš poverenje svojim glasom , jer veruješ u to što kaže da su cilj "EU reforme" , naravno da imaš puno pravo da se buniš. Njegova greška je što je na providan način sarađivao čas sa zapadom, čas sa istokom i to je ljude naljutilo. Tu su učestvovali i obični ljudi poput tebe i mene koji su zaista verovali u bolje sutra. Dakle, ne da zapale žive proruske ljude ili nešto slično. Jednostavno da se zna da su njihovi glasovi na neki način bili iznevereni.
Za vojne baze - pa čekaj, opet tu nema logike. Zašto su skrštenih ruku reagovali na Baltičke zemlje i sada je samo na rečima ostalo zbog Finske. Šta konkretno razlikuje te situacije od ove?
To su zapadnjaci bacili u blato, a sada se na primeru Ukrajine pozivaju na nepovredivost granica. Upravo to licemerje i dvostruki arsini i jeste dovelo do svega ovoga, a ako se nastavi dovesce do jo vecih problema. Ne mozes jedan dan da prekrajas granice i otimas teritoriju drugoj drzavi, a drugi dan da se pozivas na nepovredivost granica. Ili ce svi postovati pravila igre, ili nece niko. I tu se sva prica zavrsava.
Dakle, ti polazis od posledice a ne od uzroka....Prespavao si, da tako kazem, jedno 30-ak godina kada je zapad, bez da se iko pocesao, napadao koga je hteo, okuporai i razvaljivao mnoge drzave, pobio na milione ljudi, raselio na desetine miliona ljudi. I sada kada su i drugi videli da sila Boga ne moli, sada i oni rade isto.
Druga stvar, Ukrajinci su ispali budale (zamisli da je nama neko nudio nesto slicno sporazumu Minsk 2, pa mi bi se udarali nogom u dupe i pevali) umesto da implementiraju Minsk 2, oni koketiraju sa Nato-m, prete da ce cackati nesto oko nuklearnog oruzja, godinama ubijaju ljude po Donbasu i sirom Ukrajine, zabranju sve zivo sto ima predznak ruski. Paralelno sa tim pocinju da gomilaju trupe i tehniku ka Donbasu da pobiju i proteraju Ruse iz Donbasa. Pa jel neko stvarno misli da je Rusija nekadasnja SRJ i da je Putin Milosevic da mirno posmatra progon svog naroda iz Ukrajine, kao Milosevic sto je posmatrao progon Srba iz Krajine, ili da Rusi dozvole da im neko u dvoristu instalira ofanzivne sisteme za koje ni sam Bog ne moze znati da li nose konvencionalne ili nuklearne bojeve glave? Rusija je to, ako je Kenedi onomad bio speman da zapocne treci svetski i nukleaerni rat zbog Sovjeta nna Kubi, cemu cudjenje sto su i Rusi sada spremni na sve? Rusija je to, jedna od dve drzave od koje zavisi globalni mir. I onda se nadje neki glumac, klovan, maskosta ili sta je vec da zabada prst u oko Rusiji zbog koga? Zbog interesa Amerike i Britanije? Nemoj mi samo reci da je u interesu Ukrajine rat sa Rusijom, takav interes niko ne bi pozeleo nikome.
Dakle, kreni od uzroka, nemoj da skaces na posledice.
Kad shvatis sta je uzrok, ne samo Ukrajina seti se Gruzije, seti se pokusaja destabilizacije Belorusije i Kirgistana ili koje ono vec bese republike itd. Na kraju je moralo da pukne, a mozda je i bolje sto je puklo sada nego da je puklo za 4-5 godina kada bi Ukrajina mozda bila deo Nato-a, ili imala na svojoj teritoriji americke rakete.