Krim je postao interesantan i dobar pokazatelj koliko jedan deo članova ovog foruma svesno ili nesvesno (ne ulazim u to) krši međunarodno pravo sa svojim komentarima iz kojih se jasno može zaključiti da podržavaju Krim kao deo Rusije... To isto važi i za Medvedeva, pa zato repliciram na ovu vest:
Gospodo, da se vratimo malo u prošlost, neke stvari ste pozaboravljali...
Kada su Rusija , Ukrajina i Belorusija u potaji počele da se konsultuju oko toga kako da se rasformira SSSR (mada je Belorusija bila nevoljna, ali to je druga tema) i napravi nova zajednica (današnja ZND) , razgovaralo se i o granicama. Onog trenutka kada je SSSR zvanično prestao da postoji , sve države naslednice su opštepriznate u zacrtanim granicama kako su predstavljene te 1991. godine . Znači, niko se nije bunio , sve je bilo transparentno. Ja ne sumnjam da je tu bilo korekcija tipa "meni daj još to parče zemlje, reku ..." ali se sve radilo u korist tih novostvorenih država.
Znači vratimo se u '91/'92 kada Ukrajina postoji kao nezavisna država. Na zapadu ima sve do Užgoroda i Berehova , na istoku Donbas , na jugu Krim i na severu malo dalje od Kijeva prema Černobilju koliko im i sada pripada. Rusija , kao i ostale zemlje, prizna Ukrajinu u tim granicama i potpiše niz sporazuma o saradnji. Još su od njih tražili da prebace nuklearno oružje 1995. u Rusiju.
I sad, kada je došlo do sukoba 2014. , kako očekujete da iko ko je iole normalan kaže da je legalno prisvojiti teritoriju druge zemlje koju prethodno sam priznaš u tim istim granicama!?
O kakvom međunarodnom pravu Rusije Vi pričate? Kako možete da pričate o suverenitetu Srbije ako kao zvaničnici Rusije pljujete po svom prvom susedu sa kojim delite granicu?
Isto bi važilo i da su stvari hipotetički obrnute. Da je Rusija odmah tražila Krim za sebe, i da je Ukrajina ta koja ga je prisvojila, opet nema pravo na to, to bi opet bilo ilegalno sa moje tačke gledišta.
Stvarno neki put treba da se stidite svojih komentara o Krimu, ovamo hoćete pravdu po pitanju Kosova da primenite a nemate poštovanje prema drugima. Sramota.