Rat u Ukrajini (10)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Оно кад заборавиш да затвориш врата на хеликоптеру

20220814_115228.jpg
20220814_115226.jpg

Тврдиш да је Америка православнија него Русија, Србија, итд ... ?

Да, Америка је дом Руске Заграничне Цркве, која је дала једног Јована Максимовича Сан Францисканског - светитеља, Светог Филарета Њу јоркшког, светог Владику Николај Велимировића...

Мислим, ок, има разних виђења, и Јеховини сведоци сматрају да су једини исправни, али ето, сваки дан откријем нешто ново :D

Дебилно поређење, неозбиљно

Али, добро, Бог је велики, свако јутро читам молитву: ”Боже, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе...”
Предивно што читаш ту молитву Оптинских стараца, који је мало проширио свети Филарет Московски, настави тако, сад видим зашто ми се разговор са тобом осладио, иако си неистомишљеник...:ok:

Порука из инбокса

Поштовани,
Надам се да ћете имати прилику да прочитате моју поруку у нади да ћете моћи да пренесете вест Србима са српским пасошима.
Наиме, пробао сам да пређем границу Украјини 10.08. и враћен сам под изговором да „моја држава подржава Русију”. Иако је званично Србија неутрална, граничну службу то није занимало. Руси, Белоруси и Срби су непожељни у Украјини. Испитивали су ме више пута о разлозима, сликан сам као последњи затвореник и узети су ми отисци (иако сам у државу улазио преко 60 пута). Објашњење што треба да посетим девојку није довољно, будући да нисмо венчани.
Срби ИМАЈУ МОГУЋНОСТ да уђу уз одговарајући документ у виду пружања хуманитарне помоћи или брака са држављанином/ком Украјине.
Био сам натеран да потпишем папир где пише да стоји да нисам навео разлог уласка, иако сам их навео више.
Претходно сам контактирао амбасаду у Београду да проверим неопходна документа и ништа од наведеног изнад нису споменули.

Молим Вас да пренесете ово на Телеграм каналима, да људи који имају некога не иду тамо и не доведу се у непријатну ситуацију као ја и буду третирани као ратни злочинци.
Нажалост, ми смо тамо непожељни, будући да су им медији испрали мозгове.
Ово значи предпоставку да и Србија може да попије неки види санкција од Украјинских савезника, ако рат, недо Бог ескалира...

Опет ћемо да надрљамо због Руса ко на Сремском фронту због комуњара...

Given the extremely minor proportion of Chinese exports going to Russia vis-à-vis China’s trading relationship with the United States and Europe, clearly most Chinese companies are much more wary of losing access to US and European markets by running afoul of US sanctions and crossing US companies than they are of losing whatever erstwhile market share they had in Russia. The dangers of losing access to US technology are already readily apparent from China’s point of view. When the US imposed export restrictions on Chinese telecom companies Huawei and ZTE in 2020, they were unable to source advanced microchips and saw a massive reduction in their chip-dependent smartphone businesses – a fate which no Chinese company wants to suffer by running afoul of US sanctions related to Russia.
Capture2.JPG

Capture1.JPG

Recent history has shown that Russian predictions of a general economic “pivot to China” can reflect unrealistically sanguine assumptions. In 2014, when relatively moderate sanctions were implemented after the Russian annexation of Crimea, Russia similarly expected Chinese companies to buy Russian assets, support Russian companies financially, and share technology and know-how – though none of this panned out. As we will analyze in Section III, Russia represents a minor trade partner for China, whose #1 trade partner remains the United States, and most Chinese companies cannot risk running afoul of US sanctions by dealing with sanctioned Russian entities under the table. Furthermore, as a net oil and gas importer, Chinese energy companies lack many of the needed upstream technologies to service and maintain the Russian oil and gas sector from a technological standpoint.
Capture1.JPG

Kad se setim te neke Ukrajinske kontraofanzive prema severu, iako im je bila mnogo potrebnija prema jugu kako bi pomogli svojima u Donbasu, i srecu ovih nasih ko da ju je licno Rambo predvodio, z:D a lepo smo im pricali, ljudi polako to vas Rusi navlace, i nisu hteli da slusaju.:deda:

Inace, nesto ovako naglas kao razmisljam, a te silne kontraofanzive na Herson, realno, zar nije Ukrajincima bolje sad da je organizuju, jer kada Rusi zavrse oslobadjanje Donbasa i kada se te velike i borbeno iskusne vojne snage prebace na Hersonski front, sta ce onda jadni Ukrajinci da rade.

A ovi u Kijevu najavljuju kontraofanzivu za jesen, taman kada se spuste na jug ove Ruske snage iz Donbasa, nema sta stvarno genijalna vojna strategija. :zddm6:

Inace imam pamcenje ki slon i secam se da su Ukrajinci najavljivali preokret u avgustu, evo imaju jos pola avgusta, Rusi ne mogu da spavaju od brige. :aaa:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back