Rat u Ukrajini (1)

Šta će se dalje odvijati?

• Rusi za kratko vreme pokoravaju Ukrajinu i uspostavljaju mir

glasova: 113 69,8%
  • Rat će trajati dugo i otpor će biti jak

glasova: 49 30,2%

• Ukupno glasova
    162
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad zamisli kako se osjeća vojnik kojeg šutnu u tuđu državu da se bori za nešto što uopće ne razumije, pa može samo nagađati. Usporedi to sa stanovnikom Kijeva na svom kućnom pragu.
Trolas
To su sve Rusi ,povjesna teritorija Rusije srce Rusije a dobar dio stanovnika se osjeca Rusima nekoliko miliona sigurno a bice i vise kad Rusi oslobode Ukrajinu od demonokratskih nato zlocinackih bandi

Previše je računao na taj proruski i sovjetski sentiment koji možda bio jak dugo ali sada je na izdisaju. Čak i 2014-te evidentno proruski delovi zemlje sada pružaju otpor,možda i veći nego centralna Ukrajina.

I nije ti neki argument. U Harkovu, Mariuopolju, Hersonu su najbolje ukrajinske profesionalne jedinice. Teško da u njima ima Rusa.

Mora se priznati da rusi imaju odlicnu propagandu i da igraju na tu kartu da zastrase neprijatelja.
Ali to ovde nece proci tako lako.
Ironija? Kakva odlična prolaganda?
Trolas
To su sve Rusi ,povjesna teritorija Rusije srce Rusije a dobar dio stanovnika se osjeca Rusima nekoliko miliona sigurno a bice i vise kad Rusi oslobode Ukrajinu od demonokratskih nato zlocinackih bandi
Da, Putin se svojski trudi uvjeriti Ukrajince upravo to, da ne postoje i da su to Rusi. Šta misliš, kako mu ide?

To sve zavisi koji je deo Ukrajine u pitanju. Nije isto u Harkovu gde živi 50% Rusa i 50% proruskih Ukrajinaca i u Lavovu gde je 90% banderaša. Mislim da Rusija i nema želju da okupira Ukrajinu. To bi bilo previše skupo u svakom pogledu. Verujem da je cilj da uzmu Harkov, Herson, Odesu i Zaporožje. Stave crnomorsku obalu pod svoju kontrolu. Ovo u Kijevu je "diverzija" koja treba da veže što više ukrajinskih jedinica. Kada padne Harkov južni front će se raspasti.
Ja sam bio blago iznenađen kad se ispostavilo da idu na Kijev :) Mislio sam da će zauzeti LNR i DNR i tu se zabarikadirati, oni odoše do kraja...

У Василовки гори складиште нафте, густ дим се надвија изнад предграђа Кијева

Ово је потенцијална еколошка катастрофа

image.jpg

Украјинци су 26. фебруара увече пуцали на нафтно складиште Ровенков у ЛНР. Неколико сати касније лансиран је ракетни напад на складиште нафте у близини Кијева.

Нешто ми говори да ће за сваким гранатирањем цивилне инфраструктуре укри бити много јачи.

ОКО ЗА ОКО - ЗУБ ЗА ЗУБ

Ovaj rat je katastrofa za sve pravoslavne Slovene. Dva najveća pravoslavna slovenska naroda (a u stvari bi to trebalo da bude jedan narod) se ubijaju za račun Angloamerikanaca.
Još jednom se pokazuje koliko je korupcija opasna po slobodu nacije. Da Janukovič nije bio toliko korumpiran svega ovoga ne bi bilo.
Ne korupcija, nego kad demokratske politicke ulicne bande preuzmu drzavu i oruzanu silu. Vec vidjeno u drugom ratu i 90tih,

Ovaj rat je katastrofa za sve pravoslavne Slovene. Dva najveća pravoslavna slovenska naroda (a u stvari bi to trebalo da bude jedan narod) se ubijaju za račun Angloamerikanaca.
Još jednom se pokazuje koliko je korupcija opasna po slobodu nacije. Da Janukovič nije bio toliko korumpiran svega ovoga ne bi bilo.
nema ovo veze sa slavenskim narodom nego bolesnim egocentrikom koji ima u ruci nuklearn naoružanje. daj bože da ga njegovi ohlade brzo

Vidi mislim da si pogresno informisan. Udji na Gooogle maps i potrazi Teksas mislim da ima grad Odessa i pogledaj okolinu more nekih belih tackica to su ti sve nalazista gasa a ima i nafte, i to na privatnom imanju ,imas po par crpki plina . Imaju ga sasvi dovoljno za sebe a zelja im je da ga uvale u Evropu. Plus imas gore i Kanadu pa Aljasku ,A kazu da ce hit da bude Grenland gde kako se topi led izbija plin i nafta. Grenland je pod upravom Danske krune. Malo sam otisao van teme .Sirovine i energenti trebaju Evropi i Aziji ,Kini i Indiji.
Iz prve ruke netačno. Sestra mi živi u Hjustonu, radi u naftnoj kompaniji. O izvozu nema ni govora a pitanje uvoza im je ovih dana nabio pritisak na poslu. Imaju čvrstu garanciju da će se sve odvijati bez problema bez obzira na situaciju.

Ceceni su zveri, to sto su ih Rusi dovukli da im budu topovsko meso ce imati vise negativne nego pozitivne efekte kad krenu da kolju sve sto hoda.
Pišeš gluposti.Neće boti nikakvih zločina kao što ih ni do sada nije bilo.Osim ako pod zločinom ne smatraš ubijanje neprijateljskih vojnika,onda verovatno i priznaješ seoski džemocid nad ISIL teroristima u Srpskoj Srebrenici.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back