Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (3)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da su Turcima oborili avion,bili bi na ivici rata sto je mozda nekome i bio cilj, jer bi tada Turska mogle da se pozove na kolektivnu odbranu clanice NATO .Prolaz kroz Bosfor Turska ima pravo da zatvori sam u slucaju rata,inace je to medjunarodni plovni put.Imas li predstavu koliko su Rusi tehnike dostavili pomorskim putem kroz Bosfor,i da bi obaranje turskog F16 upravo mogao biti povod za blokadu moreuza,sto bi direktno uticalo na pad Asada ?

Sigurno bi zaratili, porokas im pozicicije i baze sa kojih su ubili pilota kao sto Ameri rade sad oko Sirije u vezi navodnog hemjskog napada. Bas bi Amerika zbog Turaka zaratili sa Rusima kao sto oni nece sa Amerikom zbog jadne Sirije, mete za potkusurivanje .

Saopštenja su bila boNbastična.

Pretilo se i potapanjem brodova sa kojih se puca, a ispalo je da nisu smeli da pucaju ni na projektil, a kamoli na brod.

Управо то помињем, само треба прочитати до краја.
Није ситним словима као на дну уговора у случају кредита код банке.

koji mozak imate vi rusofobi. nie rusijaistovremeno pandur i kriminalac ko amerika.

zamisli da ti imaš dobru PVO. i šta ćeš onda? trčati gadjati brodove što ispaljuju kantu zvanu tomahavk.

zar nije efikasnije obučiti i pripomoći sirijscima da poskidaju kante. svakim sledećim napadom ameri će samo reklamirati rusku vojnu tehnologiju.

Ja bih "trčao gadjati" kante zvane tomahavk.

Ovi nisu smeli da pucaju na tomahavke, a kamoli na brodove sa kojih se ispaljuju.

Ili nisu imali čime? :think:

Ti S-i-kusur sistemi ispadoše carevo novo odelo...

Zanima me zašto su Rusi ispali peečke i što nisu obarali tomahavke noćas.

Zašto nisu smeli da pucaju ni u američku municiju? Ne bi poginuo nijedan američki vojnik, ne bi postojala opasnost od nekakvog globalnog rata.

Zašto su podvili rep i ponovo ostavili "saveznika" da se sam brani?

Eto, to me zanima. Vidi jel možeš nešto da doznaš po tom pitanju.

ja znam i ovako...kad mi odgovoris zasto nijedan avion zapada nije usao u zracni prostor Sirije, tad ces ujedno dobiti odgovor na tvoja nedotupavna pitanja....

U sverusku moć još jedino vjeruju pojedini srbi,no otrijeznilo se njih sada poprilično.

I ? Ko znaci rajko, ide kuci a ko ostaje u Siriji?

- - - - - - - - - -

Ja bih "trčao gadjati" kante zvane tomahavk.

Ovi nisu smeli da pucaju na tomahavke, a kamoli na brodove sa kojih se ispaljuju.

Ili nisu imali čime? :think:

Ti S-i-kusur sistemi ispadoše carevo novo odelo...

Rajko,hoces li da zamolis Ruse da te ne brane vise?

Sigurno bi zaratili, porokas im pozicicije i baze sa kojih su ubili pilota kao sto Ameri rade sad oko Sirije u vezi navodnog hemjskog napada. Bas bi Amerika zbog Turaka zaratili sa Rusima kao sto oni nece sa Amerikom zbog jadne Sirije, mete za potkusurivanje .
naravno da amerika ne bi zaratila zbog turske. posebno u situaciji ocigledne turske zlonamere.cak bi i tada, posle ruske intervencije, dobila pouzdanijeg saveznika.

eto vidis politiku rusije i amerike.
amerika po principu, zavadi pa vladaj.
rusija u dobrobit sveta. jedino ispravno.

ne razumeš? ne. to teško ko na smrdljivom zapadu razume,

- объекты в районе нп Барза и Джарамани – 30 ракет, 7 сбито; объекты, частично разрушены, сами объекты давно не используются, людей и оборудования на них не было.

Poslednja izmena:
ja znam i ovako...kad mi odgovoris zasto nijedan avion zapada nije usao u zracni prostor Sirije, tad ces ujedno dobiti odgovor na tvoja nedotupavna pitanja....

Sumnjam da ću i tada dobiti odgovor (makar i nedotupavan), ali ajde.

Ušao je pre neki dan izraelski avion komotno, pa opet ništa.

Ovo je bio test. Zviznuli su 100 projektila i dali šansu Rusima da nešto urade. Mogli su da ih poobaraju i to ne bi proizvelo globalni rat.

Kada Rusi nisu smeli da pucaju na municiju, misliš da bi smeli da pucaju na avion? Ajde, videćemo. Posle testa koji su Rusi ovako sramno pali, imam neki predosećaj da ćemo uskoro videti i avione na nebu iznad Sirije.

Ko će da ih spreči?

Zanima me zašto su Rusi ispali peečke i što nisu obarali tomahavke noćas.

Zašto nisu smeli da pucaju ni u američku municiju? Ne bi poginuo nijedan američki vojnik, ne bi postojala opasnost od nekakvog globalnog rata.

Zašto su podvili rep i ponovo ostavili "saveznika" da se sam brani?

Eto, to me zanima. Vidi jel možeš nešto da doznaš po tom pitanju.
71 od 103 projektila srušenih i Rusi nisu obarali projektile noćas?

Sumnjam da ću i tada dobiti odgovor (makar i nedotupavan), ali ajde.

Ušao je pre neki dan izraelski avion komotno, pa opet ništa.

Ovo je bio test. Zviznuli su 100 projektila i dali šansu Rusima da nešto urade. Mogli su da ih poobaraju i to ne bi proizvelo globalni rat.

Kada Rusi nisu smeli da pucaju na municiju, misliš da bi smeli da pucaju na avion? Ajde, videćemo. Posle testa koji su Rusi ovako sramno pali, imam neki predosećaj da ćemo uskoro videti i avione na nebu iznad Sirije.

Ko će da ih spreči?

Ti Rajko?

Ako bude efikasan kao S-400 noćas...

Što da ga daju, zašto nisu upotrebili svoj sistem noćas?

Da li si bre ti "u vinklu", diskutujes nesto a nemas pojma o cemu pricas.

Nocas su lansirane iskljucivo krstarece rakete i vodjene avio bombe. S300 ili S400 se ne koriste za taj oblik PVO. Oni se iskljucivo koriste za dejstva protiv avijacije.

S300 ne rusi Tomahavke i ranjiv je od istih. Zato sisteme S300/400/500 stite Panciri koji krstarece ruse kao dobar dan.

Ako su tacni podaci koji su prezentirani oni su KATASTROFA za USA. Podaci kazu da ni jedna jedina krstareca koja je krenula na aerodrome nije pogodila cilj. Da li ste vi svesni sta to znaci, da li vam prilazi razumu koliko je opasno da udaris prvi a da ne ostetis uopste kljucnu PVO strukturu svog protivnika ( aerodromi, radari, PVO sistemi). Verujte mi da je ovo nocna mora za napadaca i da su rezultati vise nego porazni.

Када је Чеховљева пушка из првог чина најзад неизбежно опалила у трећем, одахнули смо јер смо сви претекли. Сада се претходни страх враћа кроз бујицу различитих емоција. Добро је то. И било је разлога за страх, да се не лажемо. Лако се ствари отргну контроли, чак и када су помно планиране и договаране. А и технологија је, за разлику од ранијих времена, скоро преузела способност аутоматског доношења одлука.

Оно што ће заиста помно да се анализира је ко је шта чиме гађао и какав је био стварни резултат тог гађања. Због будућих дешавања. Мене лично највише занима учинак два моћна америчка савезника. И не бих их поредио са пудлицама. То су веома интелигентни пси.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back