Pa onda je to super taktika... za SAA. Ako će ISIS tako da prepusti naseljena mesta bez borbi, a onda da se odluči za napad na otvorenom, gde SAA ima malu pomoć avijacije, onda će ISISovci to skupo platiti.
Tj. trebali bi to skupo da plate, kada bi ruska avijacija dejstvovala barem upola dobro kao američka. Ali izgleda da su Rusi jedino dobri u udarima po fiksnim ciljevima sa jedno dan-dva zaostatka.
U svakom slučaju interesantno je koliko su ISISovci spremni da plate glavama samo da bi usporili SAA.
Vidimo da se to desava u praksi - Ma'dan (to je ono severno od DeZ-a) je tako napusten, citava oblast, prakticno odjednom (jer su odatle isli visestruki snazni napadi na sever duz Eufrata kada su zauzimana mnoga naselja na tom potezu, pa ih posle SAA opet oslobadjala, mislim da je 3-4 puta tako islo a onda to sve prazno, nigde ISIS-a) da bi napad usledio na Sulu, koridor do Palmire i cak u Karjatajnu. I najgluplji bi shvatio gde su "nestali" **** iz te oblasti.
Inace i ti napadi na Ma'daan su bili slicna taktika, jer je prodiranje ka DeZ bilo po vise pravaca.
Sada imamo slicnu situaciju, da se SAA napada sa ledja dok je grad prakticno ispraznjen.
Slazem se da je ovo super za SAA jer nije "pala" na trik, i uprkos neprijatnoj situaciji sa napadima duboko u pozadini nastavila je da prodire po zeljenom pravcu, cime se, po meni bar, znatno umanjio znacaj tih ISIS pokusaja.
Videcemo sad sta ce biti sa ovima iz Rake, jer stvari se stvarno brzo finalizuju, moram da kazem da SAA napreduje van mojih ocekivanja. Mada sam siguran da uskoro sledi neko neprijatno iznenadjenje, jer USA i **** polako ostaju bez opcija.
Interesantno ce biti i ovo sa Kurdima, jer ne mogu da ne primetim odredjenu koordinaciju dogadjaja u Iraku, Idlibu, i ovde na frontu kod DeZ-a - svuda je zajednicko sto su na jednoj od strana Kurdi, a na drugoj Iracani, Turci i SAA, resp.
- - - - - - - - - -
~200 volunteers from #DeirEzZor join Tribal Fighter Forces to support #SAA against #ISIS.
...из разних племена
Hmm... Ili je u pitanju presvlacenje ISIS-a u kontra-ISIS?
Ja bih te poslao na ona minska polja, da trckaju okolo pa kud koji...