Dе Sisti
Stara legenda
- Poruka
- 92.111
- - - - - - - - - -
E, sto ti je zivot...
3 godine opsedas, pa postanes opsedan...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Eto Boro, a ti si Izrael i Jevreje uvek branio. Jel mi verujes sad, ....da je ovo rat izmedju Jevreja-cionista i Rusije.
p.s. Jevrejima se krug delovanja smanjio i sveo na Golansku Visoravan. Svi im otkazali poslusnost, Amerika, Turska, Saudijska Arabija.....Putin ih je sterao u Golanski cosak.![]()
Uostalom , valjda sutra Sojgu ide u posetu izraelu - videcemo sta ce biti tamo dogovoreno ..... i sta ce kasnije biti ispostovano od dogovorenog .....
I na kraju balade ispade da Izrael najviše ratuje sa Alavitima, šijama, hrišćanima, Druzima i svima onima koji su vekovima živeli na bliskom istoku. Sa druge strane, Izrael se najbolje slaže i najmanje ratuje sa sunijama, radikalnim islamistima, muslimanskim bratstvom, zalivskim vehabijama, itd...

Realno , nisam ih ,, uvek branio ,, , vec sam objektivno pisao - oslanjajuci se na dostupne informacije iz vise izvora .... Zaboravila si i da sam prvi pisao kako izraeel leci bespatno Al Kaidine borce u svojim vojnim medicinskim ustanovama , kako im ( Al Kaidi .tj. Nusri ) izraelski oficiri komanduju , kako je 1500 ex Nusraca pobeglo u SAA kad su shvatili da im komanduju izraelski komandanti ...Da sam osudio sva raketiranja suverene drzave Sirije od strane izraelske avijacije...Da sam prvi pisao o podrsci , finasiranju i zalaganju izraela da se svori Veliki Kurdistan .... I jos mnogo toga , sto mi se ne dopada u izrelskoj politici prema Siriji ...... To sto sam isticao da izrael postuje vecinu javno objavljenih dogovora sa Rusijom - pa tako je i bilo !
Мало је нејасна и та синтагма о "вековима на блиском истоку". Ко то није вековима на блиском истоку... осим самог Израела?
Izrael je opet pružao vazdušnu podršku ISIS-u u Kalamunu iz Libanskog vazdušnog prostora.
Kažu da je dejstvovao sirijski S-200, ispaljene 2 rakete.
Navodno je radar registrovao uništenje jedne mete.
The #Syrian MoD @mod_gov_sy confirms that the #SyAD managed to hit an #Israeli jet over Ba’albak #Lebanon earlier today.
![]()
![]()

A sprdali su se Iracanima u Mosulu.
Neutralizing Syrian battery draws a new Israeli red line
Syrian regime areas hit by the Israeli airstrikes near Damascus
![]()
![]()

Izrael je opet pružao vazdušnu podršku ISIS-u u Kalamunu iz Libanskog vazdušnog prostora.
Kažu da je dejstvovao sirijski S-200, ispaljene 2 rakete.
Navodno je radar registrovao uništenje jedne mete.
The #Syrian MoD @mod_gov_sy confirms that the #SyAD managed to hit an #Israeli jet over Ba’albak #Lebanon earlier today.
![]()
![]()
Kurdi u Siriji su u vrlo nezavidnom položaju kada je reč o ikakvim mogućnostima za odbranu. Nemaju oni planine koje imaju turski, iranski i irački Kurdi.
Ima i izreka: "The Kurds have no friends but the mountains."
Disperzovani su na širokom prostoru, a i Arapi u SDF ih ne gledaju sa simpatijama.
- - - - - - - - - -
...