Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Istocna Hama, hilafet enklava
DKkXA2dW0AEqpCW.jpg

"Objavljena fotografija položaja DAEŠ-a na kojoj se vide američki vojnici

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je fotografiju iz vazduha područja u kojima se nalaze borci DAEŠ-a severno od grada Dejr el Zor u Siriji, gde se jasno vidi tehnika američkih specijalnih snaga.

http://www.novosti.rs/upload/thumbs/images/2017 II//09/24/1112782263_620x0.jpg

1112782263_620x0.jpg

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je fotografiju iz vazduha područja u kojima se nalaze borci DAEŠ-a severno od grada Dejr el Zor u Siriji, gde se jasno vidi tehnika američkih specijalnih snaga, slike su objavljene na zvaničnoj Fejsbuk stranici Ministarstva.

„Uz pomoć fotografskih snimaka iz vazduha napravljenih u periodu od 8. do 12. septembra 2017. godine u oblasti u kojoj se nalaze oružane formacije DAEŠ-a zabeležen je veliki broj američkih oklopnih vozila tipa ’Hamer‘, koja se nalaze u službi specijalnih snaga SAD“, saopštilo je Ministarstvo na Fejsbuku.

Ministarstvo napominje da se na fotografijama jasno vidi da su specijalne snage Sjedinjenih Američkih Država locirane na uporištima koji su ranije opremili borci DAEŠ-a. Istovremeno, oko tih objekata nema tragova juriša, sukoba sa teroristima ili kratera od napada međunarodne koalicije.

„Uprkos činjenici da se jaka uporišta američkih oružanih snaga nalaze u područjima trenutnog raspoređivanja odreda DAEŠ-a, ne vide se tragovi obezbeđenja oko njih. To samo ukazuje na to da se svi američki vojnici koji se tamo nalaze osećaju potpuno sigurno u područjima koje drže teroristi“, zaključilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

http://www.novosti.rs/upload/images/2017 II//09/24/Untitled-1.jpg

Untitled-1.jpg

Sa:
http://www.novosti.rs/vesti/planeta...zaja-DAES-a-na-kojoj-se-vide-americki-vojnici

Је ли могуће да је ово предигра за коначно ослобођење Идлиба?

Meni deluje da su Rusi sada uzeli princip da kada se gadjaju njihovi vojnici bilo gde, za to plati Idlibija. Verovatno im je to veci problem, ako zele da dominiraju zapadom Sirije (Tartus, Latakija), nego istocni delovi i pustinja.

Znaci ubijes mi generala u DeZ - ja rokam po Idlibiji.
Napadas mi kontrolni punkt vojne policije u Idlibiji - opet strada Idlibija (malo sam okrenuo hronologiju, ali dobro).

Tako meni deluje.

Jer ja bih, kao sto sam pisao, da sam Rus, bombardovao liniju na istok od DeZ koju zelim da rezervisem za sebe non-stop, eventualno bih cak angazovao desantnu grupu kao Ameri i bacis ih ISIS-u u pozadinu i prakticno "zapljunes" tu teritoriju. I onda ako ih napadnu, tek napravis haos tamo. Tako su Ameri zauzeli Tabku.

E sad, druga je stvar ako to nije moguce. Ali bombardovanje linije koju zelis da stitis, u smislu da ne sme da se predje, je izvodljivo, i time bi SDF morao da stane na toj liniji, jer formalno (mada znamo da je to farsa) to je linija koju drzi ISIS. I samo ravnas po istoj liniji, prakticno dajuci do znanja da ona ne sme da se prelazi. Makar tamo ne bilo ni jednog ISIS-orka. Za to vreme, pesadija zauzima tu liniju sa zapada na istok.

Ali koliko vidim na mapama SDF je vec zavrnuo SAA/Ruse, i blokirao im prodor na istok.

Poslednja izmena:
Rusi demantuju kurdske optuzbe o danasnjem napadu

- - - - - - - - - -

Novih 35km2 otkinuto od hilafet enklave u istocnoj Hami

- - - - - - - - - -

Sad i Amerikanci peru raniju kurdsku izjavu o gadjanju

OIR Spokesman‏Verified account @OIRSpox 1h1 hour ago
#SDF reported indirect fire nearby their loc. @CJTFOIR deconflicting with Russians, passing info to ensure compliance w/ agreed d-c measures

jpgazeta.ru
Постале су познате околности смрти руског генерала у Деир ез Зору 25.09.2017 01:17
Руски војни саветник, генерал-пуковник Валериј Асапов, који је погинуо је као резултат минобацачког гранатирања од стране терориста "Исламске државе", жртва је издаје.
Телеграм канал "Гласник Дамаска", позивајући се на своје изворе, тврди да је минобацачка ватра од терориста ка командној тачки на којој је погинуо генерал Асапов, била отворена након што су на положаје око штаба убачени добровољачки одреди браће Катаржи, који учествују у борбама у области Деир ез Зора.
У јеку борбе ове добровоњачке јединице повукле су се без одлуке команде сиријске војске, где је, заједно са официрима САА био генерал-поручник Асапов, након чега је на особље команде била отворена тешка ватра из минобацача са позиције Исламске државе.
Извор указује да је ударац на штаб сиријске војске дошао по свој прилици од стране јединица браће Катаржи.

Qalaat Al Mudiq @QalaatAlMudiq 8 минпре 8 минута 07.24 - 25. сеп 2017.
W. #Idlib: random #RuAF/#SyAF airstrikes on town of Jisr Shoghur killed at least 6 civilians and caused widespread destruction in center.

DKk3mLjW0AAE0zB.jpg

DKk33AzX0AAQsdV.jpg

DKk33u3XoAAQs5s.jpg

Poslednja izmena:
SDF-u bolje da se povuce par dana...jer ce Rusi peglati narednih dana svime sto imaju...verovatno...

Ameri su im ubili generala i sad ce osetiti kako bacuska pegla...

...

Ako i bude kakva odmazda, neće biti tako vidljiva i ne verujem da će uslediti odmah.
Putin i Erdogan su danas imali poduži telefonski razgovor povodom Sirije i Putin dolazi u posetu Turskoj.

Ako i bude kakva odmazda, neće biti tako vidljiva i ne verujem da će uslediti odmah.
Putin i Erdogan su danas imali poduži telefonski razgovor povodom Sirije i Putin dolazi u posetu Turskoj.

И ја не верујем, али нешто им се спрема
Iraqi troops arrived to Turkey to attend Turkish Army's military drill on the border with #Iraq (Kurdish region).

DKlcbWjXcAc8MBI.jpg

На нишану Лазанског: Ко то пуца на Русе (видео) 14:38 25.09.2017(освежено 20:06 25.09.2017)
На командном пункту сиријске армије, у ширем подручју града Дејр ел Зора, погинуо је руски генерал Валериј Асапов, саветник сиријског генералштаба. Место, командни пункт, погођено је минобацачким пројектилом који су испалили терористи ДАЕШ-а. У размаку од само седам дана ово је већ други директан удар на руску армију у Сирији...О свему томе у емисији „На нишану Мирослава Лазанског“ Радија Спутњик и Радија Новости, у понедељак у 17 сати. Гости емисије су Мирослав Стојановић, дугогодишњи дописник Политике из Немачке, и генерал авијације Љубомир Бајић.

На нишану Лазанског: Ко то пуца на Русе (видео) 14:38 25.09.2017(освежено 20:06 25.09.2017)
На командном пункту сиријске армије, у ширем подручју града Дејр ел Зора, погинуо је руски генерал Валериј Асапов, саветник сиријског генералштаба. Место, командни пункт, погођено је минобацачким пројектилом који су испалили терористи ДАЕШ-а. У размаку од само седам дана ово је већ други директан удар на руску армију у Сирији...О свему томе у емисији „На нишану Мирослава Лазанског“ Радија Спутњик и Радија Новости, у понедељак у 17 сати. Гости емисије су Мирослав Стојановић, дугогодишњи дописник Политике из Немачке, и генерал авијације Љубомир Бајић.

Al ih ravnaju sa kasetnim bombama....

A sto se tice emisije, eto i Lazanski indirektno kaze da su Ameri naciljali Ruskog generala...

...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back