Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да поновимо још једном зашто Амери не дозвољавају војсци Сирије да пређе Еуфрат, већ желе да тај део заузму њихови корисни идиоти Курди:

UcKKg7w.jpg

Završila se prva faza kurdske šetnje koju nazivaju operacija ''Jazeera Storm''.
Rekreativno su došli do industrijske zone Deir Ezzora.
Još neki kilometar ih deli od Eufrata i odsecanja velike isis grupe uzvodno od grada.
Za to vreme, isis štedi municiju i bori se da sačuva Tarda greben koji je prestao da ima stratešku važnost na tom frontu

2184875126-crop.jpg

Poslednja izmena:
Харам је овако лагати, али и ако су стигли дотле још је и већи ако кажу/лажу да је под борбом. Ово је обичан усиљени марш жутих!

DJTC_v4XcAEuAon.jpg

Jedino sto su sve americke pudlice u ovom ratu u Siriji usavršile jeste - BRZO PRESVLACENJE !!!
Kad zatreba da su CRNI, oni su crni, kad zatreba da su ZELENI, oni pozelene, kad zatreba da su SDF, oni su SDF...
Raku osvajaju kao da je Berlin...i Berlin bi pre pao...ali iz nekog cisto ritualnog razloga je ravnaju sa zemljom i ubijaju pre svega masu civila...
Ocigledno je cilj da se od Rake napravi kult i mit, na kojem ce kurdUSAistan ziveti u narednim decenijama...

...

Poslednja izmena:
Čemu li se ti Kurdi nadaju u budućnosti.
Neprijatelj na puškomet i sa svih strana (Turci, Arapi, Iranci), a prijatelj preko okeana i zapadno od reke Jordana....

Надам се да ће Шиптарија бити разлог неког будућег савезништва Сирије и Турске.

Уосталом, баш су исти као Шиптари. И њих овде сви мрзе - и ми, и Грци, и Македонци, али ето, имају савезника преко Баре.

Čemu li se ti Kurdi nadaju u budućnosti.
Neprijatelj na puškomet i sa svih strana (Turci, Arapi, Iranci), a prijatelj preko okeana i zapadno od reke Jordana....

Još kad bi mi objasnio kako taj ''prijatelj'' preko okeana misli da Kurdima stvori državu i zadrži baze u Turskoj, sve bi mi bilo jasno.
Nikako mi ne ide u glavu da će Ameri radi Kurda raskinuti savezništvo sa Turskom.
Ili imaju neki način da pomire nepomirljivo??????

IMG_20170910_175112.jpg

- - - - - - - - - -

Još kad bi mi objasnio kako taj ''prijatelj'' preko okeana misli da Kurdima stvori državu i zadrži baze u Turskoj, sve bi mi bilo jasno.
Nikako mi ne ide u glavu da će Ameri radi Kurda raskinuti savezništvo sa Turskom.

ne postoji osnova po kojoj će biti raskinuto američko-tursko savezništvo.
Ni Rusija ni Kina ne mogu Turcima ponuditi nešto vrednije u odnosu na to što im nude Amerikanci, niti Amerikancima recimo Kurdi ili Iran mogu ponuditi više od onoga što im kao saveznik nude Turci, sve i da hoće iz sve snage

Poslednja izmena:
Erdogan će moći da tamani Kurde u većem broju samo u granicama Turske ali Ameri će disciplinovati i Turke i Kurde u Siriji da se ne tamane u većem broju.

Nisu ni Turci a ni Kurdi u poziciji da uslovljavaju Amerikance bilo šta, zna se ko je gazda tu, Turci neće zbog Kurda u Siriji da odbace Ameriku a niko im neće zamerati što tamane Kurde u Turskoj pa ni sami Kurdi u Siriji.

Kurdima u Siriji verovatno neće da se daje nezavisnost nego neka autonomija i Ameri će kontrolisati taj deo Sirije preko njih.

Poslednja izmena:

Isto kako sto su na teritorii Srbije stvorili fantomsku tvorevinu Kosovo i rukovodstvo Srbije ipak zeli da bude strategiski partner s Amerikom i zeli da udje u EU a i neke stranke zele ulazak i u NATO.
Dakle treba samo pronaci coveka u drzavu kojoj se otima da prizna realnost otimanja.
A sto se tice Turske,Erdogan je bio americki covek i fantazirao o Osmanskom vremenu da bi na kraju svatio da to vreme ne ce doci kako su mu obecali Amerikanci.Dobro kod Erdogana je sto je nacionalista(ne kosmopolita) i ne ce se bez borbu predati,a zna da je jedina sila koja mu moze pomoci je Rusija.
Stvari ce se odvijati ovako:
Ameri ce polako stvarati Kurdistan i istovremeno ce rusiti Erdogana iznutra.
Erdogan ce se protiv svojih boriti sam a spolja boriti da odbrani Tursku zajedno sa Rusijom.
Rusiju ne interesuje nit Erdogan nit Turska i moze samo da laze Erdogana da je s njim a nista konkretno da ne uradi da Turska ne izgubi Kurdistan,ako Erdogan ne ponudi nesto zaista cvrsto(istupanje iz NATO-a i jos dosta nesto na primer zajedno nastupanje na Balkanu).
U to zajednicko nastupanje Turska ce biti mladi brat i pratice pozicije Rusije.
Mene ne interesuje nista osim poziciju Rusije i mislim da je u ovom trenutku pozicija Rusije dobra i da stvaranje Kurdistana je pitanje strategiskog izbora Rusije.Ako precutno pomogne Americi da stvori Kurdistan(svakako uz naznaku da moze to stopirati) da moze dobiti ustupke koje su mozda vece nego sto to moze da ponudi Turska.
Igra u tom trokutuRusija-Amerika-Turska ce biti veoma zanumljiv u kojoj Rusija ima dobru poziciju Amerika je nervoznija i netrpelivija posle propadanja plana o reformu Bliskog Istoka a Turska je u najtezem polozaju i igra na zici.

Evo stižu u šestoj brzini najveći pokvarenjaci ovog rata (ako je mapa tačna)
Dve godine su čekali da ISIS sve pokolje u DeZ-u, sad bi da ga ''oslobode''.
Cilj je blokada SAA, kao i kod Tabke, kao i na severu Alepa kad je SAA zaustavljena u napredovanju.
Nadam se da SAA i Rusi imaju odgovor na ovaj bezobrazluk.

DJOqMKzUQAAYfTu.jpg

Признајем да сам имао симпатије према Курдима уопште, пре две године.
Али, чим сам почео да се информишем о њима - знам да не заслужују државу.

Што, наводно веле, њихови саплеменици Геге: Највећи грех је ако правиш хлеб туђим брашном.

- - - - - - - - - -

+ махнита глад ментора за нафтом

ea31074e60cb7a810afdfd2951bcd5b5.jpg

Није њима толико стало до нафте, колико до тога да други не дођу до ње и до других извора енергије.

Али, мислим да то веома добро знаш. :ok:

- - - - - - - - - -

Hm...
Ja mislim da su onim konvojem sa pontonima zapravo i hteli da pokrenu Zute.
Jer, Zuti su dosli na prethodne polozaje jos prosle godine i tu cekali eventualni pad DEZ kako bi na miru napredovali.
Posto se nije dogodio pad, vec deblokada, sad su se bacili u drugu kalkulaciju.
A ta druga kalkulacija jeste ciljano neometanje ISISa da se u potpunosti posveti odbrani svojih pozicija oko DEZ.
Po toj racunici, SAA bi poprilicno iskrvarila u i oko grada, pa bi bila manje sposobna za zavrsne borbe oko Majadina i BUkamala.
Kako bi se ta racunica poremetila, konvoj sa pontonima je poslat u cilju poruke "ne krenete li, prelazimo".
Naravno da SAA nije sposobna da u ovom trenutku forsira prelazak reke.
Ali poruka je poslata. I primljena k znanju.
Otuda i ova ofanziva Zutih.
Ona ce i relaksirati situaciju SAA kod DEZ i olaksati privodjenje kraju deblokade i nastavku delovanja.

...

По први пут те нисам разумео.
Можеш објаснити ово на други начин?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back