Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
/sg/ SOURIA GENERAL‏ @SyriaGeneral 1 сатпре 1 сат

It seems like some female units of SAA Military Police have participated in the takeover of al Shulah while heading to Deir Ezzor

DJSz0wEXcAAgomC.jpg

Боље да форсирају ово младо новинарче, него ону госпођу с офарбаним обрвама.

Виђао сам је већ на снимцима свеже-ослобођене Шуле.

А замислите неку српску "новинарку" с било које ТВ с националном фреквенцијом да овако прати војску. С Пинка, Хепија, РТС-а... Пха!

Ovo je cista propaganda. Mada je u jednom trenutku bilo popularisano da se zene javljaju u vojsku, kao jer musliman ne ide u raj ako ga ubije zena, pa su hteli da plase ISIL-ovce.

Nista, mogu i sad da formiraju zenske streljacke odrede, recimo od Jazidkinji, ili od zenskih pripadnika porodica poginulih SAA vojnika koje zele da se svete, pa da te streljaju ISIS-orke i time im uskrate bilo koji odlazak u raj (po njihovom, tesko da ce iko od njih u raj u bilo kojoj varijanti).

- - - - - - - - - -

Moguće.

mada, koliko se sećam, još pre mesec dana ili tako već su objavili da je SAA onemogućila isis da to područje koristi za komunikaciju između svojih pozicija u samom gradu i Tarda grebenu.

elem,
Pogledajte prilog 454191

Nema ovo kome da se prica.

Eventualno, eventualno, da RT koja se emituje u Americi stavi BREAKING NEWS pa objavi deblokadu DeZ-a, a onda u paketu, dok ljudi jos prate tu breaking news, naglase da ni gram pomoci nije dobijen od Zapada za taj blokirani deo DeZ-a.

Inace svaka slicnost DeZ-a sa Alepom je vise nego ocigledna. Zato su moguce svakakve paralele i odsustvo paralela.

Kako meni se cini, nisu ovi ,,Nasi,, cestito stigli do Aeroporta, ali aj da ne kvarim ,,raspolozenje,, : ))) Rekao bih da se radi o snimcima iz tzv. Aerodromskog naselja koje nije spojeno sa Aerodromom (Bazom) sto nas zanima, ali ok. Videcemo....

Da, da.... nekih 90% LAZNJAK ! Upravo sam pogledao snimke i slike, ovde i na jos jednom mestu. Radi se o ,,vojnom naselju,, koje su od ranije drzali.

Kao i ostale fotke sa ,,zauzetog,, podrucja. Propagandni Rat je u punom obimu i posle debakla juce su rezirali ovo. Videcemo, ali ostajem pri 90% da je sve Fol. Isto kao i dosadasnje snimke iz ,,Samog,, naselja Shoula! Ali ok,to su moguce i zauzeli, za Taim kompleks isto sumnjam.

Manje bitno, sve je ovo okretanje na ,,nigde,, ....

Druze, gde nadje to o Kontra-napadu ISIL-a kod Dzarte ??

Sumnjam u to da su napali tamo hmmm. Sta bi im bio cilj ?? Uostalom REJON DZARTE I SELLAM ALAYKUM-a drze od ranije! Znaci to znam 200%, Shahin mi pisao. SAA se izvukla zapadnije i presla u odbranu, ISIL naravno nije imao snage za dalje i gde bi ,,busio, u tom prostoru ? Ne idu valjda u Ofanzivu na Halep haha.

Ovo oko Dzarte je garant tacno, jer sam znao, a na mapi pisalo drugacije i pitao ,,jednoga coeka na jednome mJestu,, (sitna stvar u operativnom pogledu, nisu ni krili, a ISIL kao sigurno govorio isto) . Sto ce reci.... Ilja lose znam (ima sanse) ili ISIL stvarno napao Hmm,

A sto bi tamo a ? Sta ti mislis ? Toliko mrdnuti nisu, a stanje im nije takvo da imaju uslova za ,,luksus,, ....

- - - - - - - - - -

Ovo je cista propaganda. Mada je u jednom trenutku bilo popularisano da se zene javljaju u vojsku, kao jer musliman ne ide u raj ako ga ubije zena, pa su hteli da plase ISIL-ovce.

Nista, mogu i sad da formiraju zenske streljacke odrede, recimo od Jazidkinji, ili od zenskih pripadnika porodica poginulih SAA vojnika koje zele da se svete, pa da te streljaju ISIS-orke i time im uskrate bilo koji odlazak u raj (po njihovom, tesko da ce iko od njih u raj u bilo kojoj varijanti).

- - - - - - - - - -

Nema ovo kome da se prica.

Eventualno, eventualno, da RT koja se emituje u Americi stavi BREAKING NEWS pa objavi deblokadu DeZ-a, a onda u paketu, dok ljudi jos prate tu breaking news, naglase da ni gram pomoci nije dobijen od Zapada za taj blokirani deo DeZ-a.

Inace svaka slicnost DeZ-a sa Alepom je vise nego ocigledna. Zato su moguce svakakve paralele i odsustvo paralela.

Bice da si u pravu. Ova je jedna iz Stabnog osoblja, pod Muhabaratom formalno. Provereno ! Mogu i ime da joj nadjem, ali nebitno. Nemaju bre zene, kakve zene..... ni sanitetlije ni kuvare nema u ,,Regularnim,, trupama. Za te stvari su SAA i ekipa pravi Vojnici ! Nema vise primanja zenturaca ni u taj tehnicki smer na Akademiji SAA. Nije Assad budala ! Nece da zeza ozbiljne borce koji krvare, to se tamo postuje ! Za te stvari Assadu i Armiji svaka Cast !

То је војна полиција, не офанзивна војска. Војна полиција има неке друге намене.

Ovi njihovi proboji po 50 km na dan kroz srce ISIL teritorije su, najblaze receno, smesni. SAA krvari za svaki metar a ovi setaju kao po parku. NI JEDAN JEDINI SNIMAK BORBI NITI POGINULIH U SUKOBU SDF-ISIL NISMO VIDELI. Nema ih. To jasno govori da tu borbi ni nema.

Na forumu se ustalio izraz presvlacenje za to naprasno napredovanje SDF-a kroz ISIL teritoriju. Zato sto se bukvalno to i desava - ISIL jednostavno obuce SDF uniforme, i odjednom ogromne teritorije oslobodjene a SDF vojska povecala brojnost.

Kao sto rekoh, nikakvih slika borbi ni mrtvih izmedju ISIL-a i SDF-a nema.

Osim toga, njihove linije razgranicenja su izuzetno stabilne. Sta hocu da kazem? ISIL jednostavno uopste ne napada SDF. Za to vreme 1000 puta je napadnuta SAA na najraznoraznijim mestima razgranicenja. Ja mislim da i nema mesta gde ISIS nije udario na SAA u nekom trenutku.

Prema tome, sve je nama jasno. Nisi nam rekao nista novo, sto mi nismo znali.

A tvoji postovi, ako su tacni, o ponasanju Arapa i ostalih tamo, samo utvrdjuju moje uverenje da sve ove izbeglice iz tih zemalja treba pod hitno i bezuslovno vratiti nazad, i to silom ako treba. Pa neka se tamo ili bore, ili neka ih kolju njihovi. Eventualno bih izuzeo hriscane, njima tamo izgleda 'leba nema. A i kazu da su oni drugaciji, normalniji.

Moguce i za ovo drugo da si u pravu ! Iako ne bukvalno, slozenije je malo stanje. Jer kao prvo , udara tamo ISTINSKA (High-profile) Americka oruzana Sila, a i sami SDF koji nastupaju su velikim delom lokalni Arapi, ali i OVI (sadasnji ISIL) su nekih preko 80% starosedeoci. Znaci moguce se udruze , pogotvo ako je dogovorena stvar sa Sheicima lokalnim.

S time sto je tamo Plemenska grupa Shamar-a. Oni sukao grupa delom oko Eufrata, deo Juzni Anbar- Irak, ali su starinom iz Saudije i sada tamo zive mnogo. Krecu se Pustinjom i NE PRIZNAJU ove Kolonijalne granice .
Licni rodjaci su sa Saudima, a cerke iz najuglednijih porodica iz ovog kraja su bile i jesi zene Saudijskoj kuci, Kralju Abduli zena, njegovom sinu treca li druga cak zena je iz Deirskih Shamara, a taj je glavni Baja, Komandant je Haras al-Watani, Garde neke plemensko-teritorijalne u Saudi Arabiji ! Isto znam za neke iz sire kuce Sauda a vojna lica su, cije su zene iz ovog kraja...... Znaci moguce da se spoje i krenu dalje zajedno !

Za te stvari su cvrsti kao stena, po onoj njihovoj: Sa sinom ratujem protiv brata, sa bratom protiv drugog plemena, ali za SVA PLEMENA I OBICAJE ubijam BILO KOGA ! Beduni su takvi, promenljivi i sumnjivi, ali ne diras li njihovo (Obraz i starinu- a Assadovi su to upravo radili) i fer si, zadobices im dusu, a posle ce ratovati sa tobom do kraja Sveta, ako se da iskrena Rec, ne iznudjena !

То је војна полиција, не офанзивна војска. Војна полиција има неке друге намене.

Bice da mnogo bolje znam sve ,,Vojne Policije,, a pogotovo SAA- Askqari Haras - kako im je zvanicni naziv :) I oni nose crvene beretke kao Garda, ali ne i Crvene epolete ! Osim toga, Sirijska vojna policija je kao i nasa, ustvari ,,Borbena trupa,,. Na zapadu je to DRUGACIJE ! Da i nemaju oznake na rukavu, nego dodatna obelezja samo (opasace i sl.) jer su postavljeni na osnovi ,,ruskog modela,, vojno-policijske sluzbe, tzv. Komendatura !

Ova cura konkretno, nosi na rukavu oznaku ,,Muhabarata,, a NE Vojne Policije ))))

Ali ovo je druga tema, vratimo se na stanje na Frontu .....

- - - - - - - - - -

Izvini, mislio meni se obracas )) Inace delimicno si u pravu oko VP, s time sto ovo nije vojna policija, pogotovo joj ,,nije vreme,, u ovim uslovima kod Shoule... ta klasicna , doterana i simpaticna VP dolazi kada se sve smiri. Sada su Pratioci konvoja, i cuvari bitnih polozaja, u pesku, znoju i muci )))

Moguce i za ovo drugo da si u pravu ! Iako ne bukvalno, slozenije je malo stanje. Jer kao prvo , udara tamo ISTINSKA (High-profile) Americka oruzana Sila, a i sami SDF koji nastupaju su velikim delom lokalni Arapi, ali i OVI (sadasnji ISIL) su nekih preko 80% starosedeoci. Znaci moguce se udruze , pogotvo ako je dogovorena stvar sa Sheicima lokalnim.

S time sto je tamo Plemenska grupa Shamar-a. Oni sukao grupa delom oko Eufrata, deo Juzni Anbar- Irak, ali su starinom iz Saudije i sada tamo zive mnogo. Krecu se Pustinjom i NE PRIZNAJU ove Kolonijalne granice .
Licni rodjaci su sa Saudima, a cerke iz najuglednijih porodica iz ovog kraja su bile i jesi zene Saudijskoj kuci, Kralju Abduli zena, njegovom sinu treca li druga cak zena je iz Deirskih Shamara, a taj je glavni Baja, Komandant je Haras al-Watani, Garde neke plemensko-teritorijalne u Saudi Arabiji ! Isto znam za neke iz sire kuce Sauda a vojna lica su, cije su zene iz ovog kraja...... Znaci moguce da se spoje i krenu dalje zajedno !

Za te stvari su cvrsti kao stena, po onoj njihovoj: Sa sinom ratujem protiv brata, sa bratom protiv drugog plemena, ali za SVA PLEMENA I OBICAJE ubijam BILO KOGA ! Beduni su takvi, promenljivi i sumnjivi, ali ne diras li njihovo (Obraz i starinu- a Assadovi su to upravo radili) i fer si, zadobices im dusu, a posle ce ratovati sa tobom do kraja Sveta, ako se da iskrena Rec, ne iznudjena !

Ideja o presvlacenju nije moja, vec pripada kolegama ovde sa foruma. A logika kojom se do toga dolazi je vrlo jasna - napredak SDF-a (i u proslosti i evo ovo sada ka DeZ-u) je toliko neverovatan, da je svakom normalnom jasno da nesto tu nije u redu.

Neka je SAA i sugava, i bez ljudi, i ovakva i onakva, svima nam je jasno da je ona i desetkovana i pretrpela ogromne gubitke i da nema ni deo one pocetne snage, ali opet imaju neku tehniku, avio podrsku, profesionalnu (kakvu-takvu ali profesionalnu) komandu, i onda oni ginu i jedva napreduju danima na par kilometara, a ovi bukvalno pretrce desetine kilometara U CENTRU ISIS TERITORIJE. Kakvi god bili borci, to tako ne ide, ako se ISIL iole brani.

Ti ovde velicas ISIL, i mi smo ih, hajde da se bolje izrazim, priznavali za dobre borce, srcane i spremne da ginu, pa bi bilo logicno da se onda isti otpor pruza i SAA i SDF-u. Medjutim vidimo da je otpor jako neproporcionalan, pri cemu, ako se ja pitam, bi cak trebalo da je jaci (mislim na otpor) SDF-u jer je, kako sam napisao, to zapravo srce ISIL teritorije, ovo preko Eufrata je odavno prestalo da bude ISIS teritorija sa perspektivom.

Dakle sve je jako nelogicno sto se tice SDF-ISIL sukoba, i u proslosti, a evo potvrdjuje se i sada sa ovom DeZ ofanzivom.

Kad SDF pocne da pokazuje snimke sa gomilama mrtvih ISIL boraca i obrnuto, kada budem video snimke gde ISIL sece glave SDF-u, mogu jos nesto i da pomislim.

Ovako mogu samo da napisem OVO-JE-SME-SNO! (ili bi bilo da nije u pitanju rat)

Moguće.

mada, koliko se sećam, još pre mesec dana ili tako već su objavili da je SAA onemogućila isis da to područje koristi za komunikaciju između svojih pozicija u samom gradu i Tarda grebenu.

elem,
Koriste humanitarnu situaciju u Siriji da opet patetisu o "zlom zapadu"

Seratori kao i uvek...

"Funding sources to UN Syria Humanitarian Response Plan 2016: •
Europe: 58% •
US: 26% •
Russia: 0.4%"

"On avg, Russians distribute ~1 ton of food aid per day.
In 2016, German contribution to Syria food security accounted for ~550,000 tons."

"In 2016, for regional response and humanitarian, #Russia gave less support for #Syria than the Ikea Foundation:"
https://data2.unhcr.org/en/documents/download/55859
DF0o3pQUMAAkIMJ.jpg

DFnGYi4XgAAEud8.jpg

Pored toga do sada su prema njihovim recima Deir er Zoru dostavili 200 tona pomoci, dok "zli zapad" samo 6000 hiljada tona, i naravno to je dokaz za "False commitment to provide real aid to Syrian people"

Jasna mi je ta njihova politika koju vode jos od doba Staljina "sve je drugacije od onoga kako izgleda" To se danas moze videti jos samo u Severnoj Koreji.

Samo mi nisu jasni ljudi sa strane, koji bez imalo razmishanja veruju u sve to.

Poslednja izmena od moderatora:
Koriste humanitarnu situaciju u Siriji da opet patetisu o "zlom zapadu"

Seratori kao i uvek...

"Funding sources to UN Syria Humanitarian Response Plan 2016: •
Europe: 58% •
US: 26% •
Russia: 0.4%"

"On avg, Russians distribute ~1 ton of food aid per day.
In 2016, German contribution to Syria food security accounted for ~550,000 tons."

"In 2016, for regional response and humanitarian, #Russia gave less support for #Syria than the Ikea Foundation:"
https://data2.unhcr.org/en/documents/download/55859

DF0o3pQUMAAkIMJ.jpg

DFnGYi4XgAAEud8.jpg

Pored toga do sada su prema njihovim recima Deir er Zoru dostavili 200 tona pomoci, dok "zli zapad" samo 6000 hiljada tona, i naravno to je dokaz za "False commitment to provide real aid to Syrian people"

Jasna mi je ta njihova politika koju vode jos od doba Staljina "sve je drugacije od onoga kako izgleda" To se danas moze videti jos samo u Severnoj Koreji.

Ne znam samo sta si nam pokazao ovim? Pa mi znamo da oni pumpaju teroriste svim i svacim, od hrane do oruzja. Ovo to samo dokazuje.

Zasto ove ukupne cifre znace da je ljudima koji su u okruzenju u DeZ-u, o kojima je rec u izjavi ruskog oficira, doniran i jedan jedini gram hrane? Cak i da napisu DeZ, postoje i drugi delovi grada kojima je mogla da se dodeli ta pomoc - oni u kojima su TERORISTI.

Tako da ti je, kao i uvek, bolje da cutis, jer sve sto kazes/napises moze i bice upotrebljeno protiv tebe, posto lupetas.

Poslednja izmena od moderatora:

oooo, pa ti si budan!
I sve citas!
Pohvalno, mozda neko svetlo i udje u taj mrak.

Elem, ako ne zelis da ti zbog spama brisem poruke, budi ljubazan i odgovaraj na ono sto je napisano, a ne ono sto bi ti voleo da je napisano.

- - - - - - - - - -

Ne znam samo sta si nam pokazao ovim? Pa mi znamo da oni pumpaju teroriste svim i svacim, od hrane do oruzja. Ovo to samo dokazuje.

Zasto ove ukupne cifre znace da je ljudima koji su u okruzenju u DeZ-u, o kojima je rec u izjavi ruskog oficira, doniran i jedan jedini gram hrane? Cak i da napisu DeZ, postoje i drugi delovi grada kojima je mogla da se dodeli ta pomoc - oni u kojima su TERORISTI.

Tako da ti je, kao i uvek, bolje da cutis, jer sve sto kazes/napises moze i bice upotrebljeno protiv tebe, posto lupetas.

Ovo je pitanje priprostog bezobrazluka i namernog spama teme.

oooo, pa ti si budan!
I sve citas!
Pohvalno, mozda neko svetlo i udje u taj mrak.

Elem, ako ne zelis da ti zbog spama brisem poruke, budi ljubazan i odgovaraj na ono sto je napisano, a ne ono sto bi ti voleo da je napisano.

- - - - - - - - - -

Ovo je pitanje priprostog bezobrazluka i namernog spama teme.

Neka ga neka pise, vidis da samo upada u zivi pesak sopstvenih gluposti. Pa mali je da diskutuje ovde sa nama, mali.

Шиптарија опет тражи кавгу. Желе да испровоцирају сукоб са САА.

Ivan Sidorenko‏ @IvanSidorenko1 1 сатпре 1 сат

#Syria #Aleppo #Kurds #Kurdish #TwitterKurds have blocked all entrances to Sheikh Maqsoud & Not allowing Non Kurds & Syrian Flag to enter

DJTZEHoXUAAMfgf.jpg

Глупљег народа у животу нисам видео. Мисле да су богови зато што тренутно имају подршку Амера.
Имао ју је и Садам. Па и Слоба.

Шиптарија опет тражи кавгу. Желе да испровоцирају сукоб са САА.

Ivan Sidorenko‏ @IvanSidorenko1 1 сатпре 1 сат

#Syria #Aleppo #Kurds #Kurdish #TwitterKurds have blocked all entrances to Sheikh Maqsoud & Not allowing Non Kurds & Syrian Flag to enter

Pogledajte prilog 454211

Глупљег народа у животу нисам видео. Мисле да су богови зато што тренутно имају подршку Амера.
Имао ју је и Садам. Па и Слоба.

Pa, imam ja leka za takve situacije, pisao sam i ranije - neka se lepo braca medju sobom razracunaju. Ako je vec, kako pise drugi bloger ili sta je vec, manji deo militanata blokirao oblast, neka ih vecina - kako god zna - urazumi. Eto, toliko je prosto.
Inace - pesnicom u vugla. Oni su tamo u okruzenju, ne znam sta zamisljaju.

Мислим да је то само следећа порука од истог извора.

Vrlo lose mislis i to je ocigledno :)

Sto se tice snimaka..... Hmmm, necu da TVRDIM , ali najiskrenije ovo oko Aerodrom iako je VRLO MALO BITNO, jer su u obrucu i dalje i cak ni proboj manji ih nece osigurati, je VRLO SUMNJIVO i po meni namenjeno ,,Domacoj -Arapskoj publici,,...

Opet, nista ne tvrdim, ali ,,Struka,, i iskustvo mi izazivaju jako jaku sumnju ! Ovo je kao sto rekoh ,,rezija,, 90 % ! I nek izvine oni koji su ovo rezirali, ali je SMESNO ! Ne sto se nista znacajno ne vidi, nego je taj teren SAV ISPRESECAN I SA KUCAMA, OBJEKTIMA, (gde je isao probojni ,,Klin,,) a ovi idu kao da je ISIL ne na 100m od njih maltene, nego i po skroz razvnom , cistom prostoru na kome se SIGURNO NISU VODILE BORBE!

Osim toga, razume se, nema nikakvih slika sa samog Aerodroma i sl. Iako to je najlakse ,,rezirati,,.

Znaci, moje zapazanje je ovo, ne mora da znaci da sam u pravu, ali jako sumnjam.

Glavni centar za dostavu i distribuciju humanitarne pomoci UN-a je u Damasku...

Drugo, UN u Deir Zoru radi u saradnji sa "Sirijskim crvenim polumesecom"

Bolje procitaj prvo nesto pre nego sto lupis.
http://panorama.wfp.org/air-drops-provide-lifeline-in-syrias-deir-ezzor

Vrlo lose mislis i to je ocigledno :)

Oдjeби бре, стоко! Овде бре тролујеш о одвраћаш причу од стварних догађаја у Сирији. Иди код својих џихадиста и не смарај више. Свака друга порука је твоја овде. Oдjeби одавде и поготово од мене, "стручњаче".
У све се разумеш, а очигледно не знаш како изгледа скриншот дописивања две особе.

- - - - - - - - - -

Ok, treba uvek rezervisati zdravu dozu sumnje

Зар не видиш шта он овде ради? Зашто му подилазиш? Није њему циљ расправа о рату у Сирији; њему је једини циљ заговарање и скретање пажње с чињенице да његови љубимци губе.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back