Matt Wolfeys
Ističe se
- Poruka
- 2.924
Да поновимо још једном зашто Амери не дозвољавају војсци Сирије да пређе Еуфрат, већ желе да тај део заузму њихови корисни идиоти Курди:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Харам је овако лагати, али и ако су стигли дотле још је и већи ако кажу/лажу да је под борбом. Ово је обичан усиљени марш жутих!
![]()
Čemu li se ti Kurdi nadaju u budućnosti.
Neprijatelj na puškomet i sa svih strana (Turci, Arapi, Iranci), a prijatelj preko okeana i zapadno od reke Jordana....
Čemu li se ti Kurdi nadaju u budućnosti.
Neprijatelj na puškomet i sa svih strana (Turci, Arapi, Iranci), a prijatelj preko okeana i zapadno od reke Jordana....
Još kad bi mi objasnio kako taj ''prijatelj'' preko okeana misli da Kurdima stvori državu i zadrži baze u Turskoj, sve bi mi bilo jasno.
Nikako mi ne ide u glavu da će Ameri radi Kurda raskinuti savezništvo sa Turskom.
Ili imaju neki način da pomire nepomirljivo??????
Navodno S-200 sirijske PVO jednim projektilom gađao izraelski avion iznad Libana
Confirmed 100%
Today and for the first time the #Syrian Air Defense engaged an #Israeli target flying over #Lebanon.
Još kad bi mi objasnio kako taj ''prijatelj'' preko okeana misli da Kurdima stvori državu i zadrži baze u Turskoj, sve bi mi bilo jasno.
Nikako mi ne ide u glavu da će Ameri radi Kurda raskinuti savezništvo sa Turskom.
Ili imaju neki način da pomire nepomirljivo??????
Apsolutno, cilj je Turski Kurdistan a ovo ostalo je samo neophodnost da bi se ostvario zilj.Kurdistan ima smisla samo ako je njegov nosilac ona glavnina Kurda koja je u Turskoj.
Bez toga, umesto države Kurdistan, imaćemo par Barzanistana
Evo stižu u šestoj brzini najveći pokvarenjaci ovog rata (ako je mapa tačna)
Dve godine su čekali da ISIS sve pokolje u DeZ-u, sad bi da ga ''oslobode''.
Cilj je blokada SAA, kao i kod Tabke, kao i na severu Alepa kad je SAA zaustavljena u napredovanju.
Nadam se da SAA i Rusi imaju odgovor na ovaj bezobrazluk.
![]()

Hm...
Ja mislim da su onim konvojem sa pontonima zapravo i hteli da pokrenu Zute.
Jer, Zuti su dosli na prethodne polozaje jos prosle godine i tu cekali eventualni pad DEZ kako bi na miru napredovali.
Posto se nije dogodio pad, vec deblokada, sad su se bacili u drugu kalkulaciju.
A ta druga kalkulacija jeste ciljano neometanje ISISa da se u potpunosti posveti odbrani svojih pozicija oko DEZ.
Po toj racunici, SAA bi poprilicno iskrvarila u i oko grada, pa bi bila manje sposobna za zavrsne borbe oko Majadina i BUkamala.
Kako bi se ta racunica poremetila, konvoj sa pontonima je poslat u cilju poruke "ne krenete li, prelazimo".
Naravno da SAA nije sposobna da u ovom trenutku forsira prelazak reke.
Ali poruka je poslata. I primljena k znanju.
Otuda i ova ofanziva Zutih.
Ona ce i relaksirati situaciju SAA kod DEZ i olaksati privodjenje kraju deblokade i nastavku delovanja.
...