Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Israeli satellite images show the chemical facility in #Syria after and before the attack"

DJWe2yPXkAAf3gA.jpg

DJWe2yNWAAEIySS.jpg

DJW29wSXgAARrML.jpg

https://www.vox.com/world/2017/9/8/...cal-weapons-iran-hezbollah-factory?yptr=yahoo

Nadam se da im posle ovoga vise nece pasti napamet da guse civile gasom, a za one koji sve to gledaju i smeju se je vec odavno kasno.

Poslednja izmena:
Sirija se polako ali sigurno oslobadja!

Jos samo da neko oslobodi Srbiju....

...

Ако није у првом лицу множине - ТО СЕ НЕ ВАЖИ!

Зар хоћеш бити Бугарин? :eek:

Слобода се осваја сваки дан, и то само сопственим снагама.

За почетак, треба се признати стање, погледати истину у очи и престати с кукумјавчењем.
Ако себе не поимаш као слободног човека, онда се ти побрини да покидаш окове твоје.

Кад већ читаш ову тему, знаш шта ти је делати после тога.

Главу горе! :ok:

Dobro, hajde da prihvatim da je to inside info, to za Akerbat da ga je opet vratio ISIS. Ali, zasto o tome AMAQ ne objavljuje vesti? Oni ne propustaju takve prilike?
To za prelazak iz Akerbatskog podrucja do Idliba nije nikakva tajna niti iznenadjenje.
Prosle godine to podruje je najopustenije presla celokupna grupacija Dzund Al Aksa.
Ok, ovo za Humaimu ispostavilo se da je i AMAQ objavio.
Sa ofanzivom SDF, ja ocekujem ubrzanje price kod Deir Ezzora.

...

Мени је потпуно нејасно како може бити разговора без наводница, с неким наводничаром.

Ах, да. Може бити наводни разговор. ;)

Свака част за свеукупни труд, друже. :super:

Da li je u tvoje vreme postojao pravopis? Užasno je i pokušati nekakavo čitanje tvojih postova. Kako očekuješ da ih bilo ko ozbiljno shvati, kad su toliko odbojni u punoj nepismenosti?

Колега saliva је проницљиво објаснио (неку страницу раније) да је то начин да се избегне радар ЦИА-е.

Читање онога је стварно мучење. Ја само прескачем његове постове. Ако почне лепо да пише, можда их и почнем читати.

- - - - - - - - - -

Кажу да Амери од Раке праве прах и пепео. И они после неком деле лекције о бомбардовању цивилних циљева.

Нашла се два гoвнeтa на једном месту: америчко гoвнo и курдско гoвнo.

Па сад не знамо је ли у Раки смрди више од тога или од ИСИЛ-а.

Узгред, дип шит је поплавио Раку водом од бране Табка, па измет плива улицама Раке одавно.

Овде има 2-3 значења, и сва су употребљива.

/sg/ SOURIA GENERAL‏ @SyriaGeneral 1 сатпре 1 сат

It seems like some female units of SAA Military Police have participated in the takeover of al Shulah while heading to Deir Ezzor

DJSz0wEXcAAgomC.jpg

Боље да форсирају ово младо новинарче, него ону госпођу с офарбаним обрвама.

Виђао сам је већ на снимцима свеже-ослобођене Шуле.

...

Јесте. Овој, обрве су већ прихватљиве.

...

Inace svaka slicnost DeZ-a sa Alepom je vise nego ocigledna. Zato su moguce svakakve paralele i odsustvo paralela.

Нема се шта исчуђивати над лицемерјем дип шита.

Ето, у 2001-ој, Куманову је била ускраћена вода за пиће из резервоара који су држали шиптарски терористи.

Е, онај који је то урадио, т.з. Командант Вентили - послије је постао министар за пољопривреду, а сад је министар екологије.
http://makfax.com.mk/daily-news/кој-е-садула-дураку-идниот-министер-за/

Дип шит га је спасао од Хашког Суда.

Не знам да ли да то назовем цинизмом, сарказмом или нечим трећем, али да се не чудите кад би се овакве ствари дешавале у просторима под окупацијом СДФ... све док је СДФ куpтон дип шита.

Ја сам у војски испуцао око 10 метака.
Рекли су нам да је један метак једна ДМ. Па, требали би да штедимо. :)

Стварно... колико чини један метак у Србији, на пример?
Не могу да појмим да се и у сиријском рату толико не штеде меци.
Зар их имају милијардама?

-----------------

Узгред... Да ли су ови на снимци знали да овде нема мина?

Poslednja izmena:
Шиптарија опет тражи кавгу. Желе да испровоцирају сукоб са САА.

Ivan Sidorenko‏ @IvanSidorenko1 1 сатпре 1 сат

#Syria #Aleppo #Kurds #Kurdish #TwitterKurds have blocked all entrances to Sheikh Maqsoud & Not allowing Non Kurds & Syrian Flag to enter

Pogledajte prilog 454211

Глупљег народа у животу нисам видео. Мисле да су богови зато што тренутно имају подршку Амера.
Имао ју је и Садам. Па и Слоба.

Исто као кад мала пудлица лаје на булдога... али само у присуству свог господара.

Е, кад тог господара нема... шта онда?!!!

Koluko je tačno, ne znam

the target was hit few KMs off #Sidon shore, sources are confirming that the F-15 was destroyed (the S-200 launcher after engagement)

Ja bih ovde dodao onu vest o bombi kod DeZ koja je pobila masu ISIS komandanata, medju kojima ima Izraelaca.

Nakon toga, dolazi ovo.

Netanijahu je, takodje, pre par dana isao u USA i Moskvu prilicno panicno trazeci neke garancije o angazmanu Irana i Hezbolaha na granici sa Izraelom, i koliko sam citao bio je ispaljen na obe strane.

Moguce da je ovo NO, NO Izraelu od strane SAA/Rusije. Verujem da se, ako je to tacno, nesto promenilo u stavu i da je Izrael nesto uprskao, pa je ovo posledica.

U pitanju je cisto moja spekulacija, naravno, ne znam ni za kakve dublje razloge. Moguce i da je prosto slucajnost, mada u to vise ne verujem - cim se neke slicne informacije grupisu oko necega, slucajnosti nema.

when army advance little , rats send dozens of vbieds / kurd militants advance 50 km in desert and no single bullet

Odgledah neki snimak, pretrčava se, šeta, dogovara, povremeno zapuca.
Ne znam zašto nema uzvratne vatre, otpora, ranjenih mrtvih, uništene tehnike....

...

Стварно, људи... Ако се пресвлаче (а пресвлаче се) ИД у СДФ, где иде то?
У арапским јединицама СДФ?

Или се ради о самосталним јединицама, које ни немају додир с пудлицама из СДФ?

------------------

А, ако је и било борби (а било је) између СДФ и ИД у Манбиџу и Раки - који су то делови били ИД?

Уопште ми није јасно зашто се позоришна представа "Пресвлачење или све ми боје лепо стоје" није и тамо одиграла.

- - - - - - - - - -

Курди супер-ратници. 5-6 Курда би окончало и 1. и 2. Светски рат за двадесетак минута.
...

А, бре, правцати МК Ултра. :lol:

За оне што не знају шта је то, ево делић тога:

Poslednja izmena:
Стварно, људи... Ако се пресвлаче (а пресвлаче се) ИД у СДФ, где иде то?
У арапским јединицама СДФ?

Или се ради о самосталним јединицама, које ни немају додир с пудлицама из СДФ?

------------------

А, ако је и било борби (а било је) између СДФ и ИД у Манбиџу и Раки - који су то делови били ИД?

Уопште ми није јасно зашто се позоришна представа "Пресвлачење или све ми боје лепо стоје" није и тамо одиграла.

- - - - - - - - - -

А, бре, правцати МК Ултра. :lol:

За оне што не знају шта је то, ево делић тога:

Svi ti sukobi su marginalni i/ili inscenirani . Jos gore bi bilo da neko kaze da su FSA i bratija u ratu sa ISIS. Onda se poceses po glavi i shvatis da su jedni drugima uvek pomagali u kljucnim momentima napadajuci SAA sa ledja.

Jedino sto su sve americke pudlice u ovom ratu u Siriji usavršile jeste - BRZO PRESVLACENJE !!!
Kad zatreba da su CRNI, oni su crni, kad zatreba da su ZELENI, oni pozelene, kad zatreba da su SDF, oni su SDF...
Raku osvajaju kao da je Berlin...i Berlin bi pre pao...ali iz nekog cisto ritualnog razloga je ravnaju sa zemljom i ubijaju pre svega masu civila...
Ocigledno je cilj da se od Rake napravi kult i mit, na kojem ce kurdUSAistan ziveti u narednim decenijama...
...

Зар би то назвао живот?

- - - - - - - - - -

...шта рећи

DJXFX8qXoAA5e9C.jpg

...

Да Бог да` да им `Курдистани` исчезну пресвлачењем.

- - - - - - - - - -

Надам се да ће Шиптарија бити разлог неког будућег савезништва Сирије и Турске.

Уосталом, баш су исти као Шиптари. И њих овде сви мрзе - и ми, и Грци, и Македонци, али ето, имају савезника преко Баре.

Ево, опет понављам: Геги/Мирдити/Арнаути (сев. Албанија, КиМ и зап.Македонија) су курдско племе топтан досељено од Османлија, од околине Коње у врлетима Проклетија, пре око 250 година.

Тако да... крв није вода. ;)

А Тоски/Шкипетари/Албанци су 100 година раније од Гега насељени на Југу данашњег простора Албаније.
То је шкотско племе, католици, пресељено из Шкотске у Тоскани око 1050-те године.
Зато им је језик близак италијанском.

Ја сам их овде поистовећивао више пута, али то је грешка. Јер, Шиптар/Шћиптаар (соко) је име које су Тоски сами наденули себи, да би што више личили на оне који су се одазивали на Османлије (осман значи орао).
Ипак, Тоски су временом постали корисни идиоти на даљински управљач, као и Геге.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back