Moram da dodam da ovo kod Palmire SAA mora zestoko da naplati ISIS-u. Mislim da bi trebalo sada poslati tamo gomilu vojske, na kraju Zapadna Guta je oslobodjena, eto snaga, i uzeti ISIS-u znacajan deo teritorije. Narocito ako je plan ISIS-a DeZ, znaci sada, kada su sami isprovocirali, da se potamani sto vise napadaca, plus da se uzme sto vise teritorije oko Palmire. Sve sto se tu sada uzme bice dobar preduslov za napad na DeZ/Raku.
Moj tip je poznat - severni dzep, mada mogu pojacanja da udare i na oba krila, i severno i juzno, SAA ima prednost da napada iz relativno uskog dela i moze da se deli i uskace po potrebi i ovamo i onamo, cak moze da dejstvuje sa istih pozicija na obe strane fronta, dok ISIS da bi "pretrcao" sa severa na jug da pomogne, ili obrnuto, mora da ide skroz okolo.
Znaci po meni ovaj napad na Palmiru morao bi biti zestoko kaznjen uzimanjem severnog dzepa, a po mogucstvu i prosirivanjem juzne teritorije.
Narocito bi severni dzep znacio, jer bi Palmira bila otvorena za napad samo sa dve umesto sa tri strane (sada), plus bi ISIS bio znacajno odbacen, a linije odbrane SAA jako, jako skracene. Plus bi severni koridor bio potpuno obezbedjen sa juzne strane.
Ne mogu da verujem da ISIS ima tu ne znam koliko vojske, ne uz sve napade koje trpi na raznoraznim stranama.
Sva je stvar u brzini - SAA bi morala da napravi neocekivan i brz udar, probije linije odbrane i nemilosrdno udari po ISIS-u. Ako ima Alepo nije motiv, ne znam sta je.
- - - - - - - - - -
Nisam ekspert, ali rekao bih da ovo nekoliko snajpera i/ili par mitraljezkih gnezda, i mozda par minobacaca, resava kao od sale. Ponavljam, nisam ekspert, ali nesto mi ovo mnogo lako ide...