Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Генерална скупштина постоји како би се створио привид једнакости. Све важније одлуке доносе се на нивоу Савега безбедности, у коме једино сталне чланице имају праву моћ; две од њих поданици Америке, што значи да само три земље имају неки стварни утицај.

Пошто резолуција француских пудлица није прошла, Амери су морали да се задовоље овим чисто пропагандом чином. Трубиће о овоме њихови медији, али то је отприлике све.

15380310_639677586211677_8736153417033243339_n.jpg

Асада не доживљавам као некога ко 'куробеца'. Поносио бих се таквим председником.

То што се куробеца не значи да није у праву.

Руси и Америкнци преговарају и договарају и не мора баш све да му се допадне ...

- - - - - - - - - -

Yusha Yuseef ‏@MIG29_ 11m11 minutes ago

#Homs : All reports about enter ISIS To #Palmyra are Lies clashes are in north west of city

my source in Tiger force

То што се куробеца не значи да није у праву.

Руси и Америкнци преговарају и договарају и не мора баш све да му се допадне ...

Претпостављам да нисам најбоље схватио шта сте хтели да кажете. Како год, не мислим да су га Руси оставили на цедилу. Између савезника влада прилична слога, што досадашњи успеси и потврђују. Не слажу се по свим питањима, сигуран сам, али то је природно.

Међу силама осовине, ствари су мало другачије. Постоји јасан раздор између Турака и осталих, иако се Турцима, разуме се, ништа не може веровати.

Претпостављам да нисам најбоље схватио шта сте хтели да кажете. Како год, не мислим да су га Руси оставили на цедилу. Између савезника влада прилична слога, што досадашњи успеси и потврђују. Не слажу се по свим питањима, сигуран сам, али то је природно.

Међу силама осовине, ствари су мало другачије. Постоји јасан раздор између Турака и осталих, иако се Турцима, разуме се, ништа не може веровати.

Па, не знам, ууспут, овде на форуму смо "на ти" :).

Мало сам погледо по твитовима, потпуна је конфузија око Палмире и што један каже "сви имају извор из Палмире".

Обама очигледно жури да позтвара којекакве обавезе и сада се ту грозничаво јури са временом.

Видећемо.

Па, не знам, ууспут, овде на форуму смо "на ти" :).

Мало сам погледо по твитовима, потпуна је конфузија око Палмире и што један каже "сви имају извор из Палмире".

Обама очигледно жури да позтвара којекакве обавезе и сада се ту грозничаво јури са временом.

Видећемо.

Тел смо се срели па је ред да бар започнем са 'Ви' :)

Даће Бог, па да изађе на добро. Стравично је шта су монструми урадили од некад једне од најразвијенијих земаља у региону.

Ах добро, морају да припреме позиције за одбрану, да се што дуже одрже када САА крене на ИСТОК!
Могу само да одложе свој крај.

Лепа вест.
Meet Issam Zahreddine Jr!

Syrian Republican Guard General Issam Zahreddine is a grandpa now :)
CzQSqksUoAAmYjn.jpg

CzRIGVCXgAEjUFO.jpg

Палмира

Зелено: зона борби
Плаво: зоне које је ИСИС освојила
Црвено: зона коју контролише САА

Sasvim je moguce da SAA privremeno napusti Palmiru da bi se izbegli veliki gubici u ljudstvu i ukoliko se proceni da garnizon u gradu ne moze da ga odbrani od napada iz vise pravaca

U osvojenim oblastima SAA ostavlja teritorijalce i trecepozivce, logicno je da ce koncentrisan napad terorista dovesti do problema u odbrani. Alepo se mora dovrsiti u narednih 7 do 10 dana i tada ce situacije kao kod Hame i sad Palmire biti mnogo manje verovatne

Sasvim je moguce da SAA privremeno napusti Palmiru da bi se izbegli veliki gubici u ljudstvu i ukoliko se proceni da garnizon u gradu ne moze da ga odbrani od napada iz vise pravaca

U osvojenim oblastima SAA ostavlja teritorijalce i trecepozivce, logicno je da ce koncentrisan napad terorista dovesti do problema u odbrani. Alepo se mora dovrsiti u narednih 7 do 10 dana i tada ce situacije kao kod Hame i sad Palmire biti mnogo manje verovatne

Сасвим могуће. Алеп је сада најважнији и да се умерени људождери сведу на територије које су мање значајне.

Нисам пратио преговоре, а ту се у ствари све решава.

Нема извињења...колатерала...
класика

A total of 90 Iraqi servicemen were killed and 100 were wounded as a result of a mistake strike by the #USAirForce in #Mosul | #Iraq

"Жертвами ошибочного удара ВВС США в Мосуле стали около 90 человек, 100 получили ранения, сообщают местные СМИ со ссылкой на источник в штабе иракской армии."

...тако да нема вриштања мњђународне "заједнице" о неселективном и нехуманом бомбардовању. Нема ни слова о хуманитарним коридорима. Да ли неко помиње "хуманитарни прекид ватре". Нема хитног сазива у УН. Светски (олош) медији ћуте као рибе, али ето Алепо, Алепо...Сирија...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back