RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
izgleda da sam na pocetku podcenio gadafija. chile pichi pa razbija i to fino, blickrigom.
ne znam bas kako ce da mu pariraju ove zapadne pitchke ako gadafi povrati to malo sto je ostalo od pobunjenickih teritorija.

bankarske cifte nece imati sta i koga da podrze tamo sem da ruse libiju da ne ostane kamen na kamenu, al kako stvari stoje, javno mnjenje se uveliko okrece protiv ove sulude ratne pustolovine, nadam se zadnje.

kao sto rekoh, sve radikalno sto umiruca imperija ucini ce samo radikalnije da ubrza njen kraj.

kako bi bilo lepo da gadafi prezivi ovo i fizicki i politicki, poraz zapada bi bio nemoguc :), nesvarljiv

Evo osiguranje da se nama nikad ne desi ono sto nam se desilo 1999. i ono sto se Libiji danas desava:

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=22&nav_id=500881

Dolazi Putin: Gas, avioni, Marakana
Izvor: B92, Politika

Beograd -- Premijer Rusije Vladimir Putin dolazi sutra u Srbiju, a u centru njegove posete biće razgovori o ekonomskoj saradnji - i to naročito u oblasti energetike.

Komentarišući navode da bi prilikom posete premijera Putina srpskoj strani mogli da budu ponuđeni ruski borbeni avioni, „migovi”, on kaže da su "razgovori o tome su u toku".

"Srpske oružane snage zainteresovane su za nove avione. Koliko mi je poznato pregovori na tu temu su u toku ne samo sa Rusijom već i sa drugim zemljama. Mi smo, sa svoje strane, spremni da ponudimo one modele koji bi mogli da interesuju srpsku stranu", objašnjava ruski ambasador.

mig35.jpg

G1_Mig-35.jpg

:klap: :klap: :klap:

Kad bi kojim slucajem Gadhafi pobijedio i kad bi NATO proglasio ovu misiju neuspjesnom pod pritiskom Rusije i Kine i Medjunarodne Zajednice, onda bi vjerujem Iran mogao ici na pravljenje nuklearne bombe.

Ne znam šta se tu dešava.Moramo da imamo avione za zaštitu našeg vazdušnog prostora,naše ili da unajmimo tuđe.Znam da je prošle godine bila računica kako patroliranje stranih aviona na našem nebu treba da košta 20 milki eura godišnje.Mnogo.

Kad bi kojim slucajem Gadhafi pobijedio i kad bi NATO proglasio ovu misiju neuspjesnom pod pritiskom Rusije i Kine i Medjunarodne Zajednice, onda bi vjerujem Iran mogao ici na pravljenje nuklearne bombe.

iran ide sa bombom nezavisno od bilo chega u libiji.
niko ih ne moze zaustaviti, chak sta vise, ovom "intervencijom" u libiji su dobili svaku potvrdu da ih samo nukleatrno naoruzanje moze odbraniti od dzu jork manijaka sa vol strita

Jeste da vole da spavaju na ulici, ali barem nisu Hram malogradjanstine, poput Rusa i Ruske drzave.

Moji rodjaci imaju stan u Grckoj, ja sam tamo svakog leta, i svaki put engleske turiste raspoznajem na 1km udaljenosti po urlikanju, dranju, alkoholu, a kada se priblize i po ruznoci, takodje i siptare vrlo dobro raspoznajem po onim njihovim majmunolikim facama, nista lakse nego raspoznati Engleze i Siptare.

Mi smo toliko jadni da ni pisljive penzije ne mozemo da isplatimo, odakle nam kinta za avione? Bice ponovo neki kredit:super:

Kad imamo za satelit, bice i za avione... Pitanje je samo koji ce nam... Da nam neko udari samar, Srbija bi mu rekla "hvala"...

Dok nas ubijaju na Kosmetu, drug predsednik se izvinjava... A avione i ako kupimo, daj boze da nas ne uvuku u neko zlo da polete kao podrska NATO zlocinaca...

Mi smo toliko jadni da ni pisljive penzije ne mozemo da isplatimo, odakle nam kinta za avione? Bice ponovo neki kredit:super:

Koliko ja znam postoji neki evropski standard (ili vec tako nesto) da svaka zemlja koja hoce da udje u EU mora da ima svoju avijaciju, a ako nema mora da unajmi tudju, to su uradili Slovenci kojima Italijani cuvaju nebo za 100 miliona dolara dolara godisnje ili 1 milijardu dolara godisnje ili tako nesto, ne znam tacno koliko to kosta znam samo da je mnogo skupo, tako da je bolje imati svoju avijaciju.

Moji rodjaci imaju stan u Grckoj, ja sam tamo svakog leta, i svaki put engleske turiste raspoznajem na 1km udaljenosti po urlikanju, dranju, alkoholu, a kada se priblize i po ruznoci, takodje i siptare vrlo dobro raspoznajem po onim njihovim majmunolikim facama, nista lakse nego raspoznati Engleze i Siptare.

Pa Grcka, kao turska kasaba, je poznata kao mesto gde engleski studenti odolaze da se izive i odmore od uredjenog sistema. Balkanska divljina i juznjacka atmosfera i kultura je idealna za to. Pa se onda izive dve nedelje, i vrate se u uredjeni sistem i kulturu. Balkan je za njih kao moskovska k.urva za novopecenog ruskog bogatasa-malogradjanina, izivi se, i ode...

Nasli se Grci, Srbi i Rusi da zajebavaju Engleze :rotf::rotf::rotf::rotf:

Mislim da Libija treba postati demokratskom drzavom jer narod je vecinom za promijene i za demokratsku republiku Libiju.Mislim da mozete i sami uvidjeti da Ustanici zele jednu lijepu drzavu koja ce biti slobodna i koja ce biti uz Ameriku.Mislim da jedino ostavkom Gadhafija se moze rijesiti situacija u Libiji i moze se rijesiti situacija za Libijski narod koji zeli promijene.Libija je jedna lijepa zemlja koja ocarava svojom ljepotom tako da nije lijepo ratovati da bi se rusilo sve to sto je ostavila priroda i covjek napravio kao sto su silne Dzamije koje sluze za klanjanje Allahu.Mislim da Gadhafi mora da ode i da mora dopustiti svom narodu da promijeni drzavnu politiku i da napravi Libiju bogatom drzavom koja bi bila zajedno sa Amerikom prva u svijetu.Mislim da je suradnja sa Amerikom bolja i profitabilnija nego rat protiv Amerike.
Ono sto ne bih podrzao je napad na Iran jer Iran ima pravo na svoj suverenitet.

Dace se misljenje o dosadasnjem sprovodjenju rezolucije o zabrani letova iznad Libije i dosadasnjem ucinku i rezultatu NATOve inetrevencije kao i podaci o broju poginulih, srusenih objekata prilikom bombardiranja i slicno.

Hoce li opet moci da se glasa i da se ulaze veto u cetvrtak u SB?

http://www.smedia.rs/vesti/vest/60134/

SB UN o Libiji u četvrtak

Savet bezbednosti UN odrzaće u četvrtak sednicu na zahtev Libije, izjavio je danas neimenovani diplomata UN.

Savet bezbednosti UN dobio je pismo prethodnog vikenda od šefa libijske diplomatije Muse Kuse. "Libija traži hitnu sednicu Saveta bezbednosti posle francusko-američko-britanske agresije na Libiju, nezavisnu državu i članicu UN", saopštilo libijsko ministarstvo spoljnih poslova.

Neimenovani diplomata je rekao da je danas iza zatvorenih vrata razmotren zahtev Libije i da je odlučeno da sednica bude u četvrtak.

Nemačka i Rusija su se pre nekoliko dana uzdržale od glasanja o Rezoluciji 1973 kojom se odobrava vojna intervencija u Libiji.

Medjunarodna koalicija u subotu je počela vojnu intervenciju u Libiji.

Ruski premijer Vladimir Putin danas je ponovo oštro kritikovao donošenje rezolucije 1973, a nemački ministar spoljnih poslova Gido Vestervele ponovio je stav Nemačke da ta zemlja neće učestvovoati u vojnoj intervenciji u Libiji.

Šef Arapske Lige Amr Musa, koji je u nedelju kritikovao bombardovanje Libije i ocenio da to delimično predstavlja nepoštovanje Rezolucije Saveta bezbednosti, danas je izjavio da je njegova izjava loše interpretirana.

(Beta)

Srborus,

Јел` погледаш датум кад ћиташ чланке?
То је пред изборе за руског председника. Ради се о небулозама будалетине Џозефа Фарахана из 2008. Према томе, испоставило се да је апсолутна будалаштина, јер сад је 2011.

Руска власт ради синхронизовано на стварању НСП. То је чињеница, а жеље шта би неко од нас волео нису релевантне.Руска власт мора да се мења и издајници да се збаце да би дошли православни Руси на власт.

Бразилска влада је тражила брз прекид ватре у Либији

22/03/2011 05:20

22. марта - "Новости", Александар Краснов. РИА

Бразилска влада је тражила брз прекид ватре у Либији. Истиче се у саопштењу издатом од министарства иностраних послова те земље.

"Бразилска влада жали због губитка људских живота насталих током конфликта и очекује да се стварни прекид ватре постигне у скорије време" - наводи се у саопштењу.
Министарство иностраних послова Бразила изразило је наду да ће примирје бити у стању да заштити цивиле и створи услове да се реши криза путем дијалога. "

http://rian.ru/arab_war/20110322/356492309.html

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back