RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja citam da svi nesto zale za desavanjima u Libiji a niko nista konkretno da preduzme.Kazu Kina zali zbog napada,Rusi su "zabrinuti",Brazil trazi prekid itd...Sve sto vise zale Ameri zesce bombarduju i nece stati dok nestave sapu na naftu.

Evo osiguranje da se nama nikad ne desi ono sto nam se desilo 1999. i ono sto se Libiji danas desava:

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=22&nav_id=500881

mig35.jpg

G1_Mig-35.jpg

:klap: :klap: :klap:

Oprace ruke od nas isto kao i od Libije.

Rusije je za mene veliko razocarenje u svetu.

GAZA - Izraelska avijacija izvela je večeras najmanje pet napada na pojas Gaze, gde su meta bila uporišta radikalnog islamističkog pokreta Hamas, a u kojima je 17 ljudi povređeno, prema palestinskim spasilačkim službama i agenciji AFP.

Познајеш неког са ове слике? Био си некада у Енглеској или Русији? Ако јеси отвори тему па нам причај о томе! :think: СТРАШНО!

Bio sam ja i u Engleskoj i u Rusiji i jedina razlika izmedju Engleza i Rusa je sto se Englezi ne cuju preko radne nedelje, vec samo rade, a za vikend ne moze da se prodje gradovima Engleske od povracke, dok Rusi piju po ceo dan, svaki dan...
U drugim stvarima se uopste ne razlikuju...

Oprace ruke od nas isto kao i od Libije.
Rusije je za mene veliko razocarenje u svetu.

Ми смо народ који се лако "поведе", који идеализује своје пријатеље и олако заборавља и опрашта својим непријатељима. Зато се врло често разочарамо, отприлике свака генерација 2 до 3 пута! Мислим да ипак МИ треба да се мењамо јер је свет напросто ТАКАВ и ту ништа не можемо! :( СТРАШНО!

Bio sam ja i u Engleskoj i u Rusiji i jedina razlika izmedju Engleza i Rusa je sto se Englezi ne cuju preko radne nedelje, vec samo rade, a za vikend ne moze da se prodje gradovima Engleske od povracke, dok Rusi piju po ceo dan, svaki dan...
U drugim stvarima se uopste ne razlikuju...

Значи да и нема суштинске разлике, људи су свуда исти а остало је ствар Државне управе и организације! Мислим да је Путин први руски претседник и премијер који озбиљно ради на решавању тих проблема у задњих 100 година. Ту је и Медведев, наравно! Мислим да им треба дати мало времена, бар једно 20 - 25 година ако не и више. Велики су и Русија а и проблеми који су им се нагомилали! Отвараш тему? :think:

Какви су такви су, Руси су једини у које се можемо дјелимично поуздати (барем су бољи од НАТО скотова).
Уосталом, није било ни за очекивати да ће Русија загристи око Либије. Нити има јаке везе са Либијом, нити претјерани интерес, а има и јаку муслиманску мањину.
Ја бих волио да је Русија загризла око Либије али знао сам да се то неће десити.
Народу Либије желим да издржи и да бомбардовање што пре престане, а Гадафију да остане на власти.

110322002.jpg

Foto: SkyNews

Treću noć zaredom
Novi raketni napadi i nove civilne žrtve u Libiji

Tokom treće noći vazdušnih i raketnih napada koalicionih snaga u okviru provođenja zone zabranjenog leta iznad Libije, bilo je novih žrtava među civilima, saopštila je danas libijska Vlada.

Libijska državna televizijska stanica javila je da je prijestonica "trenutno izložena bombardovanju neprijateljskih krstaških snaga", te da je napadnuto nekoliko lokacija.

Eksplozije i vatra protivraketne odbrane čuli su se iz pravca kompleksa libijskog lidera Moamera Gaddafija u Tripoliju.

Nastavljeni su i sukobi između snaga lojalnih libijskom lideru i pobunjenika, uprkos tome što je Vlada proglasila prekid vatre.

Očevici su izjavili da je bombardovana pomorska baza libijskih snaga Buseta udaljena oko deset kilometara istočno od Tripolija.

Katarska televizijska stanica Al Jazeera, takođe, javila je da su gađane radarske stanice i dvije baze vazdušnih snaga istočno od Benghazija.

Portparol libijske Vlade Musa Ibrahim rekao je na konferenciji za novinare da je meta napada bio i grad Seba na jugu zemlje, te da su koalicione snage napale "manju ribarsku luk" poznatu pod nazivom "Oblast 27" nedaleko od Tripolija.

Prema njegovim riječima, u vazdušnim i raketnim napadima izazvane su "brojne civilne žrtve", posebno na "civilnom aerodromu" u Sirti.

On je, takođe, saopštio da vladine snage kontroliše grad Misratu, koji je posljednji pod kontrolom pobunjenika na zapadu Libije, što je opozicija osporila.

Prema izjavama očevidaca, grad Zintan, nedaleko od granice sa Tunisom, bio je na meti artiljerije snaga lojalnih Gaddafiju.

Američki predsjednik Barack Obama istakao je da je "politika SAD da Gaddafi mora da ode" i da je vojna operacija zapadnih snaga usmjerena samo na zaštitu civila.

"Naša vojna akcija je podrška međunarodnom mandatu Savjeta bezbjednosti UN u posebna je pažnja usmjerena na humanitarnu prijetnju koju prema svom narodu predstavlja Gaddafi. Ne samo da je ubijao civile već prijeti novim žrtvama", rekao je Obama tokom posjete Čileu.

SAD, Velika Britanija i Francuska insistiraju na tome da libijski lider nije meta napada. U raketnom napadu 20. marta trospratna zgrada nedaleko od Gaddafijeve rezidencije u kompleksu Bab Al Azizija uništena je do temelja.

Bilo je i nekoliko pokazatelja tenzija unutar međunarodne zajednice zbog rezolucije Vijeća sigurnosti UN, kojom je odobrena vojna akcija u Libiji.

Ruski premijer Vladimir Putin je rezoluciju opisao kao "neispravnu i punu propusta".

Podjele su se pojavile i unutar NATO-a. Norveška je saopštila da njeni borbeni avioni neće učestvovati u akcijama sve dok ne bude jasno ko je glavnokomandujući operacije.

(SRNA)

Немају, требали су да набаве једну од најмодернијих верзија С-300ПМУ-2 али је ова побуна то стопирала.

zar da ne verujem coveku kojeg tako dobro poznajem..?? i da ne verujem njegovoj neprijatnosti koju je doziveo tako sto je iz znatizelje usao i video sistem i zamalo bio streljan...spaslo ga sto je oficir skolovan u jugoslaviji znao srpski i sto su imali zajednicke prijatelje...
moj drug vlado nikad nije slagao mene a da ja to znam...ako je to sto mi je rekao laz---lazem i ja vas...ali ja mu verujem...

Amerikanci se ipak brinu o humanosti u svijetu i zele da se u Libiji ne desi nova Srebrenica.tako su izjavili Americki zvanicnici.Inace Amerika je zapocela bombardiranje u cilju zastite civila i u cilju toga da bi uspostavila zabranu letova.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back