RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zatvara se krug polako, pametnom dosta!!

Sami ce se ofirati na kraju price,

medjutim, mora im se priznati da im do sada sve ovo polazi za rukom.

Navodno "pametni" Arapi se organizuju preko Fejsbuka i Twitera :whistling:

Amerikanci su toliki idioti da mi stvarno nije jasno kako im sve ovo uspeva. Pa, ne vise Arapi, vodiči kamila po netu, kao Ameri. Hajde da su izmislili da su ih organizovale hodže po džamijama ili nešto slično, ali FB... budale...

Amerikanci su toliki idioti da mi stvarno nije jasno kako im sve ovo uspeva. Pa, ne vise Arapi, vodiči kamila po netu, kao Ameri. Hajde da su izmislili da su ih organizovale hodže po džamijama ili nešto slično, ali FB... budale...

.pa to samo govori koliko ih je Gadafi ugrozavao pa im uskratio zak i internet ,pogledaj onaj mingecov snimak iz onog novooslobodjenog grada pa primeti tu "bedu" od infrastrukture i ta "stara" vozila u pozadini ,sve kuce od "blata" izgleda :(

Saif Gadafi: Vojska nije upotrebila silu, Libija je mirna

Agencije - 27.02.2011 17:15

TRIPOLI - Sin libijskog lidera Moamera Gadafija Saif al Islam negirao je u nedelju navode da se nemiri šire Libijom i da je vojska upotebila silu protiv naroda.

"Postoji velika razlika između stvarnog stanja i medijskih izveštaja. Čitav jug je miran. Zapad je miran. Centralni deo zemlje je miran, pa čak i deo istoka", rekao je Saif al Islam u intervjuu za američku televizijsku mrežu Ej-Bi-Si.

Pored toga, on je demantovao da vojska napada civile, preneo je Rojters.

"Pokažite mi bar jedan napad, pokažite mi bar jednu bombu. Snage libijskog ratnog vazduhoplovstva su uništile samo skaladišta municije. To je sve", rekao je on.

Saif Gadafi je, takođe, odbacio poziv koji je američki predsjednik Barak Obama uputio Gadafiju da sa vlasti ode odmah, ističući da SAD ne treba da se mešaju u unutrašnja pitanja Libije.

"To, kao prvo, nije stvar Amerike. Kao drugo, da li misle da je to rešenje? Naravno da nije", poručio je Gadafijev sin.

On je demantovao i to da je njegova porodica tajno iznjela iz zemlje milijarde dolara, preneo je AFP.

"Mi smo veoma skromna porodica i svi to znaju. Smejemo se kada čujemo da se govori da imamo novac u Evropi ili Švajcarskoj ili drugde", rekao je Saif Gadafi.

On je ove izjave dao dan pošto je Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija usvojio rezoluciju kojom se Gadafiju, njegovoj porodici i najbližim saradnicima zabranjuju putovanja i zamrzava imovina.

http://www.nezavisne.com/novosti/sv...je-upotrebila-silu-Libija-je-mirna-80911.html

velke,pogresno tumacis post,samo dajem svoje misljenje na situaciju,ja je ne prizeljkujem,ali ovo je moguci scenario,a i ne mora da bude.ne vidim da sam izrazio neke kako ti rece dobre zelje,ali ajde daj ti svoju projekciju dogadjaja kako bi se mogli odvijati ako se talas protesta krene siriti po ovom scenariju,kako ti to vidis iz realne vojnopoliticke moci snaga u svetu,kao i interesnih sfera po regionima Amerike i Nato-a,uzgred nije Bondstil dzabe postavljen.Ima li ovaj scenario ikakve veze sa juznim tokom,ne kao jedinkom,vec sprecavanja zavisnosti EU i NATO-a od energenata iz Rusije,ima li to ikakve veze sa stavljanjem pod kontrolu prirodnih resursa koje su bitne i strateski vazne za Ameriku kao i osiguranje na teritorijalnom nivou njihove eksploatacije i transporta kuda su najblizi putevi ka EU sa bliskog istoka,i smeju li oni te puteve ostaviti van kontrole,itd.Aj malo da cujem tvoje realno misljenje a ne tamo neko prozivanje,koje ti je bas bezveze,ono kakve ti noge imas pa onako.

ne znam shta da ti kazhem, sve shto chujem o dogadjajima je iz medija, a znash i sam da je to 90% kontrolisano, propaganda. da se neshto deshava - deshava se, padaju rezhimi kao domine, i to u islamskim zemljama. ono shto je sigurno - povecace se broj emigranata iz tih islamskih zemalja u evropi, a u evropi istovremeno jacha desnica, pa stvarno treba biti optimista i verovati da ce ti ljudi biti dobrodoshli u evropu. bojim se da je proshlo to vreme kad su turci alzhirci i ostali u talasima zapljuskivali evropu i lako nalazili posao. kriza.
ono shto je isto jasno - kinezi su ekonomski prodrli u afriku i velikim delom pochistili evropljane i ostale, nude jeftine i kvalitetne usluge, povoljnije od ostalih, preuzimaju poslove... istovremeno energetski eksploatishu afriku, nafta iz afrike velikim delom ide u kinu. moguce da je to sve povezano u sitna crevca, a u tom kontekstu deshavanja u libiji su mozhda pokushaj zapada da se uopshte odrzhi u africi. libiju je upravo gadafi izgradio i napravio nezavisnu uspeshnu drzhavu, al bojim se da joj je upravo ta nezavisnost preveliko breme u ovom i ovakvom vremenu obzirom na apetite drugih. masa je izmanipulisana, msm gadafi jeste biser ekscentrik, al ne mogu da se otmem utisku da se sve to pretvorilo u opsadu libije a ne samog gadafija.
shto se tiche toga gde bi to moglo dalje da se odlije - ne znam... uglavnom, siromashne islamske zemlje sa bahatim bogatim rezhimima su izgleda na udaru.

Poslednja izmena:
Upravo,od nelogicnosti i banalnih cinjenica treba gledati sire sliku,ko je ocekivao desavanja u Egiptu,puf preko noci,isto kao u Libiji,nigde nijedne naznake nije bilo da se nesto desava,zar ta cinjenica upravo ne asocira na prljave poslove trulog,imperijalistickokolonistckokatolickoprotestantskog zapada.

Da nakupujemo kokice i spremimo fotelju ispred TV-a...
Ali jedno mi nije jasno-u veku tolikog napretka informacionih tehnologija i sistema prenosa informacija,satelita itd. mi i dalje nemamo jasnu sliku šta se tamo događa!

Kako mislis"nemamo jasnu sliku"??? Pa neki muslimani , tamo negde, mlate druge muslimane, da ne bi treci muslimani dosli na vlast u vecinski muslimanskoj zemlji...dovoljno muslimana na gomili, sto se mene tice, ne moram nista vise da znam.
Sad jos da neko odapne neku veeeeliku pracku...:mrgreen:

Poslednja izmena:
Pa na tvojoj lokaciji u profilu za pocetak a onda sirom drzave ciji je glavni grad lokacija u tvom profilu.

. .......u beogradu ako vozish kola mozesh videti izgradnju te " infrastrukture " kao i chim izadjesh iz kruga dvojke ,stim shto uporedjujesh sever afrike sa nekakvom kakvom takvom evropom ,shto opet nema nikakve uporedbe ,sad bash sam gledao neki intervju sa onom prababom mirom adanom polak i chuh da je tamo voda jeftinija nego u evropi da je ispod pustinje chovek pronashao reku i totalno je ukrotio tj, sproveo je kroz cevi ,pa malo li je za tu napacenu afriku ........................al sad cemo da vidimo shta ce im doneti vrla zapadna "demokratija" pa mozemo za koju godinu uporedjivati ko je bio ko u toj igranci .....

Постоји теза да су се Руси договорили са Америком, Русима наш регион, а да се не мешају у ову јасминску револуцију.
С друге стране, ко зна шта се иза брега ваља.
Па сети се, Руси су гласали и за увођење санкција Ирану па су ипак продали С-300 Ирану, пре неки дан.
Није овај исход известан. Велике силе се више не конфронтирају отворено.

Просто, не могу да верујем да би их Кинези тек тако пустили.

Slabo ti ova teorija pije vodu, imas jos koju da izvuces iz rukava :think::hahaha::rotf:

Ako ces verovati pre dve godine kada sam prolazio kroz Loznicu,na autobuskoj stanici u tom gradu sam zaista bio iznenadjen,naime jos od detinjstva nadstresnica je bila od plavih platicnih tabli rebrastog oblika kao lesonit table za pokrivanje kuce,a tek pre dve godine su poceli da ih menjaju pa nesto racuna,mnogo godina je bilo potrebno i mnogo stranih investicija i mnogo demokratskih promena za takav zahvat,a vreme od rumske raskrsnice pa prema Sapcu,Valjevu,Loznici,malom Zvorniku,Ljuboviji kao da je stalo,sve je isto kao i 90 godine,ima poneka nova kuca ili stovariste,i to je sve,za skoro 11 godina moram priznati da smo mnogo postigli sa tolikim milijardama evra kredita,vise smo uradili nego Libija za 40 godina.

Da li bio malo juznije, od Beograda?

I juzno i zapadno i severno...i svuda ista prica: uvek se tamo nalazi jedan mocnik , koji odlucuje o razvoju i izgradnji...Primer Jagodine i Cuprije: 12 km razdaljine, Jagodina u 21-veku, a Cuprija i dalje u 60-im godinama 20-og veka...
I hocete da mi kazete da Cuprija nije mogla da radi isto sto i Jagodina?Nije imala Palmu...

Ali, meni je bilo smesno sto je Turac primetio stari valoplast, i rezonovao da se nista nije ulagalo...Zna li neko koliko je star krovni pokrivac na zeleznickoj stanici u BG?

I juzno i zapadno i severno...i svuda ista prica: uvek se tamo nalazi jedan mocnik , koji odlucuje o razvoju i izgradnji...Primer Jagodine i Cuprije: 12 km razdaljine, Jagodina u 21-veku, a Cuprija i dalje u 60-im godinama 20-og veka...
I hocete da mi kazete da Cuprija nije mogla da radi isto sto i Jagodina?Nije imala Palmu...

Ali, meni je bilo smesno sto je Turac primetio stari valoplast, i rezonovao da se nista nije ulagalo...Zna li neko koliko je star krovni pokrivac na zeleznickoj stanici u BG?

Ne moras da mi pricas o tim gradovima, ja sam odatle...
Problem je sto u Srbiji, ima x takvih Cuprija.
Ali, istina je da s u poslednjih 10 godina, skoro nista nije uradilo i gradilo. Samo se pomagalo propadanju i rusenju, postojeceg.

nije vazhno kolko je star, bitno je da ne prokishnjava. nije merilo starost, al to znash i sam

..i eto reshenja ,mnogi su tog Palmu nazivali diktatorom i apsolutistom i shta se desilo sa njegovim gradom ..............propao ili napredovao .............

..i eto reshenja ,mnogi su tog Palmu nazivali diktatorom i apsolutistom i shta se desilo sa njegovim gradom ..............propao ili napredovao .............

Samo sto, kako ljudi pricaju, postoji i druga strana medalje.
Ja nisam bas toliko upoznata, sa tim, jer i onako odem samo par puta godisnje i malo toga vidim. Vise cujem, sto mi drugi pricaju.

Планира се војна интервенција у Либији и то на позив "дела Либије" који је започео проблеме. Ради се на формирању западних снага које ће интервенисати у Либији под НАТО командом.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back