RAT U LIBIJI 2. deo

Да ли сте за признавање побуњеничких пацова за легитимне представнике Либије

• Да

• Не

• Не знам шта да мислим

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Da je imao iole pristojnu vojsku, disciplinovanu, obučenu i opremljenu, ne bi ni bilo pobunjenika. Ne bi imao ko da pobuni te ljude pošto bi zapadu bilo jasno da ne može dobiti taj rat. Ne misliš valjda da su se ti ljudi stvarno sami pobunili a onda tek zapad umešao? Možda i misliš. Pratim ja ovu temu duže, jasno je ko kako razmišlja. Ne pada mi na pamet više da ulazim u polemiku i da odgovaram na provokacije. Ovo je prvi i poslednji put da odgovaram na tvoje komentare. Ti i tebi slični pričajte svoju priču, verovatno imate razlog za to, na žalost internet je pun toga.

Mislim da je Nato ovime ojačan i vraćen mu je kredibilitet

Naime pre ovog rata u Libiji, sećam se da su neki naši šabani pričali da Nato ne bi mogao ponoviti svoje akcije iz 1999.

Sada su takvi zaćutali, i vide da je Čavez sledeći.

Vracen mu je kredibilitet time sto se protiv Libije, koja je u vojnom smislu poprilicno zaostala, muci vec pola godine... :hahaha:

Ne misliš valjda da su se ti ljudi stvarno sami pobunili a onda tek zapad umešao?
Ne misliš ti valjda da su čitavo ovo osvajanje Libije izvela 2 SAS-ovca, uz protivljenje 6 miliona lokalne populacije?

Ne, nego očigledno postoji raspoloženje za promene u samoj Libiji, što je i normalno posle 42 godine.

Onaj ludak Saif al islam ima 39 godina što znači da ne postoji vreme u njegovom životu kad babo nije bio na vlasti.

Ваљда Џагуарка пише текстове за Џазру,у стилу овог момка :This is the first time we have felt relaxed in 42 years," Amari Abdulla, 24, told the AFP news agency.(од његове 24г.42 је провео ,да не кажем под диктатуром,па сад може први пут да се осећа релаксиран) ?!
Или новинар Џазире сликовито објашњава како је Сирт опкољен са свих страна побуњеничким снагама,вероватно са минарета џамије,пошто је.......у Бенгазију,а то му ваздушном линијом,брат брату,пар 00,дал' метара или километара,ал' хебига,ако прође,прође !?

Naime pre ovog rata u Libiji, sećam se da su neki naši šabani pričali da Nato ne bi mogao ponoviti svoje akcije iz 1999.

Aham samo sa čavezom neće ići tako lako , on je naoružao svoju vojsku malo modernijim oružjem pa će tamo ameri da popuše i to na veliko kada im SAM-ovima budu skidali avione.

Da obnovimoo gradivo... A sad malo Lazanski...

Но, и поред свега тога, све до 20. августа Гадафи је мање више успешно држао фронтове: на истоку између Бреге и Аждабије, на западу је пут ка туниској граници био отворен и слободан, на југу побуњеници нису успевали да трајније заузму Гаријан, у Триполију је било мирно.Истина, Гадафију је била остала само једна рафинерија бензина, она у Завији. За то време НАТО је даноноћно бомбардовао све циљеве који су били под контролом Гадафија, од телевизије до цивилних кућа. Уз понеко извињење, „жалимо, колатерална штета“. Истовремено, НАТО је наоружавао и обучавао побуњенике, у њихове редови стигли су и западни „војни саветници“, заправо командоси у цивилу. На крају су и британски хеликоптери „апач“ директно крчили пут побуњеницима до Триполија.

Наиме, по признању самих побуњеника операција уласка у Триполи испланирана је у сарадњи са НАТО-ом. Почетак операције 20. август ујутро. НАТО десантни бродови прво су у луци Завије искрцали побуњенике и њихове тенкове Т-55, техника претходно заробљена код Тобрука и Бенгазија, да би затим уследило искрцавање око 1000 побуњеника у луци Триполија. Нико на Западу да постави питање откуда побуњенички тенкови Т-55 у Завији? Како су тамо стигли? Да нису пливали морем од Бенгазија, најмање 1600 километара? У Завији векики диктатор Гадафи није имао тенкове.

Јасно је да је НАТО поморским маневром и логистиком омогућио улазак побуњеника у Триполи. Јер, колона побуњеника се од Завије до Триполија само прошетала без икаквог отпора, јер је из ваздуха била штићена „апачима“. Касарна либијске војске са леве стране тог пута ка Триполију, бригада „Камис“, која је наводно заузета после тешких борби, била је одавно празна, ту није било никаквих борби и то је још једна медијска манипулација овог рата. Баш као и представа на лажном Зеленом тргу у Триполију, направљеном у Катару, а емитована на Ал джазири. Па „хапшење“ Гадафијевих синова. Па министар одбране Велике Британије каже „да је Гадафи побегао у Венецуелу“.И то му је друга таква изјава, једна на почетку рата и сада опет.Министар одбране Велике Британије? Бог нека сачува Краљицу.

Pa ko je sumnjao da NATO nece ponoviti klanje, ubijanje dece... Glavosecama je to posao. Kad bi to prestali da rade neko bi mogao da se zapita sto se trose hiljade milijardi dolara za NATO koji nista ne radi.

Pa ko je sumnjao da NATO nece ponoviti klanje, ubijanje dece... Glavosecama je to posao. Kad bi to prestali da rade neko bi mogao da se zapita sto se trose hiljade milijardi dolara za NATO koji nista ne radi.
Ne ali, ranijih godina kad god ja kažem da će Nato ponovo da nas bombarduje ako ZES ne pobedi, vi biste odgovorili da Nato više nije sposoban za bilo kakve ratove, jer sad se pita samo Putin-Car.
Kad ono prc, Nato 2011. nastavlja nesmetano s bombardovanjem, a Putin samo cvili.

....ајде да погледамо снимак догађаја у Либији,па од средине имамо статисте и реквизите за разноразне бруталне сцене,за које би ови пацовски симпатизери рекли да су из оних непризнатих
кухиња,а не рађене по најбољим холивудским рецептима:

Ne ali, ranijih godina kad god ja kažem da će Nato ponovo da nas bombarduje ako ZES ne pobedi, vi biste odgovorili da Nato više nije sposoban za bilo kakve ratove, jer sad se pita samo Putin-Car.
Kad ono prc, Nato 2011. nastavlja nesmetano s bombardovanjem, a Putin samo cvili.

Ako ZES ne pobeti...to deluje kao pretnja diktaturom. Jer ako se ne dozvojava njihova smena, znaci...da izbora i nema...?!

....ајде да погледамо снимак догађаја у Либији,па од средине имамо статисте и реквизите за разноразне бруталне сцене,за које би ови пацовски симпатизери рекли да су из оних непризнатих
кухиња,а не рађене по најбољим холивудским рецептима:

Такве страхоте може да чини и подржава само умоболник.Уништили су прелепу земљу,али још нису добили рат.

..мислим да си схватила поруку,наиме само последњи минут,од комбија са луткама /жртвама је поента монтираних материјала (ако је ок извини) !?

Pa i nije sposoban nizašta. Šest meseci se zajebava sa pustinjskom zemljom i ništa! Gadafi bar ima pobunjenika koji hoće da ga ubiju i koje NATO podržava. Koga bi NATO podržao u Srbiji!? Kad svi Srbi žele da oteraju Tadića ? _)

Нешто се догађа / спрема,те су пристали неки ратни бродови,те француски хеликоптери у Трполију и Сирту ???

Al_Fatah69: #LIBYA BR.NEWS: #ONE #FRENCH HELICOPTER #DOWN IN THE #CITY OF #SIRTE , #3 #OTHERS DOWN IN THE# VICINITY OF #TRIPOLI
4 minutes ago via Twitter for BlackBerry® Favorite Retweet Reply

via @Al_Fatah69: #LIBYA : #ONE #FRENCH HELICOPTER #DOWN IN THE #CITY OF #SIRTE , #3 #OTHERS DOWN IN THE# VICINITY OF #TRIPOLI YEEPEE !

Jazira Chuibekova
‎- Элитный батальон Хамиса Каддафи (который, был убит ... 5 раз))) атаковали воинское подразделение Объединенных Арабских Эмиратов в г. Аззавия и захватили их командира.
- Премьер-министр Ливии (про-Каддафи) находится в Триполи и продолжает свою работу.
- Мятежники пытались проникнуть в город Тархона, расположенный в 80 км к востоку от Триполи. В результате боя все повстанцы, которые пытались приблизиться к городу, погибли.
- На юге Ливии туареги обещали железной рукой раздавить всех мятежников, которые попытаются приблизиться к региону.
- В соответствии с источником, который попросил не разглашать его с целью безопасности, около 1500 боевиков-добровольцев из Ирака перешли ливийскую границу, чтобы помочь народу Ливии и ливийской армии против повстанцев в НАТО.
пре 4 ч. · Свиђа ми се · · Пријави се

Резултат данашње експлозије у Триполију,ауто бомба,или...?

scaled.php

ovi forumski talebani se uznemirili, kao pred kisu

ali ne znaju staro forumsko pravilo dobre pameti - veliki broj postova ne znaci nista.

oni misle da su svi prostaki kao oni sami, pa zamisljaju da nekoga tangira to sto pisu. idi begaj. samo mi zao foruma sto gubi na istinitosti, zanimljivosti, serioznosti.

ja bi da mi to *****, kume

Back