Rat u Gruziji

Zna li neko informacije o opoziciji u Gruziji?
Ja sam nacuo nesto ali ne znam koliko je tacno, da su manje-vise svi bitniji opozicionari vise okrenuti Amerima nego rusima?

pa vidis kad ameri bace oko na neku zemlju oni svoji agenti ubace i u opoziciju i u one na vlast tako da ko god da pobedi uz ameriku je.a bre ko da ne znas kako je kod nas u srbiju.
i opozicija i vlast rade za pare pa ko da vise uz njega su.

Govorish u ime zapadnih zemalja, pa kad oni koriste, shto ne bi i mi?

Govorim u ime gradjanina Srbije kome je pun ku**c i Rusa i Amera i svih tih sila koji teraju svoje dok mali narodi trpe.
Ne branim Amere niti Ruse. Niti cu.

Samo kazem da mi kao narod koji je dosta propatio zbog tog igranja Rusa i Amera ne treba da drzimo stranu ni jednima ni drugima, vec samo sebi samima ako ikako mozemo.

Ono sto ne razumem je otvoreno stajanje na stranu Rusa koji gaze Gruziju, zemlju koja nije priznala Kosovo npr, kao ni Rusija, samim tim nam je neki vajni prijatelj. A ako Rusija ocepi Osetiju, ode Kosovo zauvek. A cini mi se da to nije jasno trenutno svima.
Jer su upravo Rusi povlacili paralele izmedju Juzne Osetije, Abhazije i slicnih regiona sa Kosovom. U fazonu ako ode Kosovo, otici ce i ovi regioni.
To sto je zapad licemeran pa prica da je Kosovo "jedinstven slucaj", to ne znaci da isti taj zapad nece reci-ok evo i mi priznajemo Osetiju da ucinimo Rusima.
A u tom slucaju, na dobitku su Rusija i Amerika, a duvaju Srbi i Gruzini.

Priča ima smisla da smo u na primjer u 1985. godini. Ako pogledaš političku kartu Evrope iz 80-ih i danas ima jedna bitna razlika zbog koje tvoja priča ne pije vodu.

U to vrjeme granica između Ruske (SSSR) interesne zone završavala se na našim granicama, isto tako NATO inetersna zona je završavala na našim granicama. Samo zahvaljujući ravnoteži sile između NATO i VU i njihovom dogovoru, SFRJ je mogla da se ponaša onako kako se ponašala.

Danas granice interesne zone NATO završavaju na granici Poljske i Ukrajine, a mi se nalazimu duboku u dvorištu NATO-a. Rusi pokušavaju da tu granicu pomjere što je više moguće na zapad. Jedino što je u trenutnoj situaciji neće moći pomjeriti daje od Rumunije i Bugarske, tako da mi opet ostajemo u zaleđu NATO-a.

Mnogo se stvari promenilo od 85. a ponajvishe shvatanje zona uticaja.Ne govorim ja o novoj blokovskoj podeli sveta.Nije to tako jednostavno.Ako ti mislish da je moguc svet u kome ce jedna sila svuda o svemu da se pita...teshko.A i da moze bilo bi jako jako loshe pa chak i za miljenike te sile u krajnjem.Naravno da ce doci do neke striktne raspodele "uzih"zona uticaja-shta je chije dvorishte u koje onaj drugi nema da se mesha ali van toga uvek ce postojati uticaj Rusije na zone onih drugih i obrnuto-ne vojno nego ekonomski.1985. Komunizam i Kapitalizam su bila 2 pre svega ekonomski suprodstavljena uredjenja.Danashnja Rusija i zapad ma koliko se sukobljavali oko motji i uticaja su ekonomski kompatibilni i zavise jedni od drugih-EU od Ruskog gasa i nafte recimo.I tu je shansa i malih kao shto smo mi.Da uz ekonomsko vezivanje i za one van chjih shapa smo faktichki izborimo da nas ne maltretiraju i ponizavaju ko danas samo zato shto su Americhki miljenici u nashem dvorishtu Shiptari i Hrvati.

Zar slična ''opravdanja'' nisu imali i Amerikanci i NATO? ;)

Amerikanci i NATO, su izasli kao pobednici u Hladnom ratu, i trudili su se i trude da sto vise profitiraju iz raspada SFRJ i SSSR, kao i na drugim mestima, pri uspostavljanju novog poredka u svetu posle pada Berlinskog zida u kome ce oni imati dominantnu ulogu....i da se postaraju da to potraje sto duze....

Rusija je sve to vreme pasivna i prinudjena da brani i svoje minimalne interese....osim ako ne prihvati da bude tredjerazredni cinilac u svetu ili americka kolonija

Govorim u ime gradjanina Srbije kome je pun ku**c i Rusa i Amera i svih tih sila koji teraju svoje dok mali narodi trpe.
Ne branim Amere niti Ruse. Niti cu.

Samo kazem da mi kao narod koji je dosta propatio zbog tog igranja Rusa i Amera ne treba da drzimo stranu ni jednima ni drugima, vec samo sebi samima ako ikako mozemo.

Ono sto ne razumem je otvoreno stajanje na stranu Rusa koji gaze Gruziju, zemlju koja nije priznala Kosovo npr, kao ni Rusija, samim tim nam je neki vajni prijatelj. A ako Rusija ocepi Osetiju, ode Kosovo zauvek. A cini mi se da to nije jasno trenutno svima.
Jer su upravo Rusi povlacili paralele izmedju Juzne Osetije, Abhazije i slicnih regiona sa Kosovom. U fazonu ako ode Kosovo, otici ce i ovi regioni.
To sto je zapad licemeran pa prica da je Kosovo "jedinstven slucaj", to ne znaci da isti taj zapad nece reci-ok evo i mi priznajemo Osetiju da ucinimo Rusima.
A u tom slucaju, na dobitku su Rusija i Amerika, a duvaju Srbi i Gruzini.

Postali smo ******. Tako nam i treba!!

Poshto se ova pricha konstantno vrti, 'ajde obrazlozhi.

Shta da obrazlazem i tebi i Jominiju,Gruzija je sama priznala da je napala prva.
Oni to zovu"vojno redarstvena akcija" ali valjda je svima jasno da oni u tom planu nisu videli Osete na toj teritoriji.I naravno da je Amerika to finansirala kroz"obuku za NATO standard".Poredjenje s Kosovom je deplasirano jer danas chak i zapad pretjutno prihvata da ako je masovnog proterivanja i bilo,ono je pochelo tek nakon zavrshne faze bombardovanja a mi smo teritoriju Kosova do bombardovanja kontrolisali,ma shta neki prichali.Nasha vojska je do Kumanova kontrolisala vetji deo Kosovoa,ono nije bilo odvojeno od ostatka Srbije kao shto je Juzna Osetija od Gruzije do napada.

Eto resenja za tvoju boles'... Manija gonjenja :lol:

Bar jednom u svom malom smrdljivom zivotu ustani sa kolena i pokusaj da ides uspravne glave.

Nije moja stvar sto te je priroda izigrala i tvoj sindrom manje vrednosti pokusavas da ispravis naguzivsi se svakom biku koji prodje pored tebe.

Sto se mene svakog takvog bika mogu da posaljem samo u mesaru.

Back