Rat u Gruziji

Ne zaboravi Mađarsku i Čehoslovačku mada to i nisu bili neki ratovi, više kao intervencije da se uklone potencijalno opasni političari.

Pored Vijetnama, Ameri su ratovali u Panami, ostali sukobi u kojima su učestvovali su bili u sklopu nekih UN operacija ili međunarodnih snaga. Osim ako ne računaš i drugi svetski rat protiv Japana, Italije, Njemačke i njihoih saveznika. Možeš da uračunaš i rat protiv Meksika za osvajanje/oslobođenje Teksasa i da ne zaboravimo rat sa Englezima za nezavisnost. A kao vrh ratovali su i sami protiv sebe u građanskom ratu.

A svaka vojna akcija UN (mada smesno zvuci) je izvodjena pod dirigentskom palicom Amerike.Irak,Avganistan i nazalost srbija,manje konflikte necu ni da pominjem.

Vidim ja da ovde neki u nedostatku nekih drugih izgovora na sve nacine pokusavaju da malo revilitalizuju Amere,valjda im to nalaze isprani mozak.
Sustina je to,da su Ameri piljkali po Gruziji i sa svojom politikom guranje nosa svugde na planeti,doveli do toga da Rusi vise nece to da trpe,i to im sada jasno porucuju na primeru Gruzije.Jednostavno ''uspavani medved'' se probudio,a radili mu svasta dok je spavao.Sada doslo vreme,da neko plati racune.Gruzija prva nasela na rudu,a ako nastave ovako moze jos neko....A,nazalost nekih vatrenih ''evro-americkih'' ekspozitura u Srbiji

Ali,posto se svi slazu da ''sila boga ne moli'',to vam se kazuje sledece:

Sto se Srbije tice,ona mora vojno da ojaca,da se prikloni u ovom trenutku onom ko je pridrzava,ili u pogodnom trenutku,i da vojnim putem zavrsi s siptarima jednom zauvek,jednostavno ''asanacija terena''.

Tako se to zavrsavalo uvek i zavrsavace se.

Da ali mene nervira to sto je Rusija nasla da vraca dug na jednoj maloj zemlji!! Da je napala ili ako bude napala Ukrajinu nece mi biti zao i navijacu za Rusiju,ali me to izludjuje yebanje velikih sila preko malih i slabih zemalja!!

Kako neshvatas da bi moguci rat protiv ukraine bio napad na jos manju grupu ljudi (procentualno) u ukraini zivi 11 miliona Rusa otprilike a i 10-15 posto cistokrvnih Ukrainaca je za savez sa Rusijom,pa onda Tatari oji ne mogu Ukraince da smisle(Krim) itd. itd.

E to mi pravo ide na nerve,sta bre oni seru sta ako neka zemlja nema tenkove i avijaciju druga zemlja to ne sme da koristi?? Pa za sta ce im onda ti tenkovi i avijacija nego za rat?? Te majmune koji su to pravo smislili treba pobiti,a priznanjem Amerike Kosova to pravo je ne vazece jer se niko toga ne pridrzava tako da je argument ravan nuli!!

Da ali mene nervira to sto je Rusija nasla da vraca dug na jednoj maloj zemlji!! Da je napala ili ako bude napala Ukrajinu nece mi biti zao i navijacu za Rusiju,ali me to izludjuje yebanje velikih sila preko malih i slabih zemalja!!

Ova tvoja dva posta su kontradiktorna, ako te ne vidish trebajuti naochare. Kazhesh da onaj sa 500 tenkova sme napasti onog nenaoruzhanog, zashto onda onaj sa 22000 tenkova ne bi smeo napasti onog sa 500 tenkova? :???:

Poslednja izmena:
Ne zaboravi Mađarsku i Čehoslovačku mada to i nisu bili neki ratovi, više kao intervencije da se uklone potencijalno opasni političari.

Pored Vijetnama, Ameri su ratovali u Panami, ostali sukobi u kojima su učestvovali su bili u sklopu nekih UN operacija ili međunarodnih snaga. Osim ako ne računaš i drugi svetski rat protiv Japana, Italije, Njemačke i njihoih saveznika. Možeš da uračunaš i rat protiv Meksika za osvajanje/oslobođenje Teksasa i da ne zaboravimo rat sa Englezima za nezavisnost. A kao vrh ratovali su i sami protiv sebe u građanskom ratu.

Amerika ima vise ratova za svojih bednih 200 godina postojanja neko Kina za 5000 godina.

Od svog postanka nikada nisu bili u miru. Uvek su sa nekim ratovali.

NE!!! Ni Amerika u navedenom primeru, a ni Rusija u trenutnom nema prava da se umeša vojno. Mogu politički, ali vojno ne. Ili neka objave rat, pa da se ide do kraja.

Ameika se umeshala prva u sukob Gruzije i Osetije da bi se prekko tog sukoba obrachunala sa Rusijom.
Shta su Rusi trebali da urade?
Da puste da Gruzija etnichki ochisti Osetiju ko Sloba shto je pustio Krajishke Srbe niz vodu?
I kao imali bi moralnu satisfakciju da su postupili u skladu sa medjunarodnim pravom koje je druga strana vetj prekrshila?:lol:

Razlika je u tome shto Amerikanci trenutno misle da su svemotjni.
Bolje za svet i male zemlje kao shto smo mi je da ima sem Amerike josh supersila koje se pitaju a ne samo oni( Rusija,Kina mozda Brazil u nekoj buducnosti)Jer u sukobu tih velikih i njihovih interesa lakshe ce biti malima da se uglave a ne ko dosad da Ameri imaju svoje miljenike a ostali mogu da ga duvaju i mole se da Ameri budu milostivi spram onih koje ne vole pa ih ne shamaraju bash mnogo,nego onako..osrednje.
Amerikanci to naravno ne zele i koriste sva moguca sredstva da sputavaju sve ostale oponente,koriste drzavice satelite kao shto je ovaj sluchaj sa Gruzijom..jer niko ne moze da tvrdi da Gruzijska akcija nije orkestrirana od strane Amerike...samo su se izgleda prevarili po pitanju zestine odgovora-ovo je trebalo da bude klasichno etnichko chishchenje Juzne Osetije kao Krajina od strane Hrvata 95. podpomognuto Amerikancima..ama apsolutno ista stvar.Iskoristili su olimpijadu da maskiraju medijsku propratjenost i valjda ochekivali da Sakashvili to pochisti za dan-dva...i onda bi doshla prichica o REALNOSTI na terenu.
Kome su ove 2 strane iste ili je tezak debil ili jako jako licemeran.

Priča ima smisla da smo u na primjer u 1985. godini. Ako pogledaš političku kartu Evrope iz 80-ih i danas ima jedna bitna razlika zbog koje tvoja priča ne pije vodu.

U to vrjeme granica između Ruske (SSSR) interesne zone završavala se na našim granicama, isto tako NATO inetersna zona je završavala na našim granicama. Samo zahvaljujući ravnoteži sile između NATO i VU i njihovom dogovoru, SFRJ je mogla da se ponaša onako kako se ponašala.

Danas granice interesne zone NATO završavaju na granici Poljske i Ukrajine, a mi se nalazimu duboku u dvorištu NATO-a. Rusi pokušavaju da tu granicu pomjere što je više moguće na zapad. Jedino što je u trenutnoj situaciji neće moći pomjeriti daje od Rumunije i Bugarske, tako da mi opet ostajemo u zaleđu NATO-a.

Priča ima smisla da smo u na primjer u 1985. godini. Ako pogledaš političku kartu Evrope iz 80-ih i danas ima jedna bitna razlika zbog koje tvoja priča ne pije vodu.

U to vrjeme granica između Ruske (SSSR) interesne zone završavala se na našim granicama, isto tako NATO inetersna zona je završavala na našim granicama. Samo zahvaljujući ravnoteži sile između NATO i VU i njihovom dogovoru, SFRJ je mogla da se ponaša onako kako se ponašala.

Danas granice interesne zone NATO završavaju na granici Poljske i Ukrajine, a mi se nalazimu duboku u dvorištu NATO-a. Rusi pokušavaju da tu granicu pomjere što je više moguće na zapad. Jedino što je u trenutnoj situaciji neće moći pomjeriti daje od Rumunije i Bugarske, tako da mi opet ostajemo u zaleđu NATO-a.

Znaci okupacija.

A okupatora samo medju rogove.

Ameika se umeshala prva u sukob Gruzije i Osetije da bi se prekko tog sukoba obrachunala sa Rusijom.
Shta su Rusi trebali da urade?
Da puste da Gruzija etnichki ochisti Osetiju ko Sloba shto je pustio Krajishke Srbe niz vodu?
I kao imali bi moralnu satisfakciju da su postupili u skladu sa medjunarodnim pravom koje je druga strana vetj prekrshila?:lol:
Zar slična ''opravdanja'' nisu imali i Amerikanci i NATO? ;)

Ova tvoja dva posta su kontradiktorna, ako te vidish trebajuti naochare. Kazhesh da onaj sa 500 tenkova sme napasti onog nenaoruzhanog, zashto onda onaj sa 22000 tenkova ne bi smeo napasti onog sa 500 tenkova? :???:

Neka onaj sa 22000 gazi onog slabijeg sa svih 22000,nemam nista protiv zato mu i tenkovi sluze,ali ipak nije u redu da Rusija bez razloga tj. samo da bi se dokazala rusi onu malu zemlju (Gruziju)!! Jesi uspeo da shvatis poentu onih postova??:mrgreen:

Kako neshvatas da bi moguci rat protiv ukraine bio napad na jos manju grupu ljudi (procentualno) u ukraini zivi 11 miliona Rusa otprilike a i 10-15 posto cistokrvnih Ukrainaca je za savez sa Rusijom,pa onda Tatari oji ne mogu Ukraince da smisle(Krim) itd. itd.

Chak ne bi Rusi morali ni ulaziti, dovoljno je da samo naoruzhaju one koji su protiv Jushchenka.

Back