Rat u Gruziji

hm...

Ja sam protiv Ruskog izzivljavanja na malenoj Gruziji...

Predlazem hitne intervencije NATO i Amerike, i nije mi jasno sto cute do sada...

imao bih jedno itanje...

vi sto dobro znate engleski , ako neko moze da mi kaze sta se prica po americkim forumima..

kako se reaguje?

E ovako ja cu ti prevesti pricam perfektno engleski.Kazu ovako:
Svi oni koji ne pricaju engleski jezik ne treba ni u ludilu da se bave politikom.
Nisu pozeljni u EU.
Treba da ostanu u skolskim klupama dok ne zavrse bar osnovnu skolu.
Eto to kazu.

Nije, ostatak americke avijacije je odlican.
Pazi kad cak i gledajuci Discovery mozes da skapiras da je taj avion krsh. Ok, kada se pojavio mozda je bio ne znam kako inovativan, svemirske tehnologije ku&ci palci.....ali.....

Samo te avione i imaju ali kad je Rusija u pitanju koja je ogromna plus ima raketne sisteme koje amerikanci jedino mogu da zamisle u filmovima Stivena Spilberga i to tek onim koje ce Spilberg da snimi za nekih 10-ak godina ti avioni ne vrede nista.

hm...

Ja sam protiv Ruskog izzivljavanja na malenoj Gruziji...

Predlazem hitne intervencije NATO i Amerike, i nije mi jasno sto cute do sada...

imao bih jedno itanje...

vi sto dobro znate engleski , ako neko moze da mi kaze sta se prica po americkim forumima..

kako se reaguje?
Ajde matereti ne rise vise hebo te NATO iznapusavace ih Rusi ko konje konju jedan!Zar si slijep i pored ociju?Rusija zadnjih par godina na celu sa Putinom je nanovo podizala svoju vojsku i vracala ponos ruskom vojniku, ulagala u tu novu armadu, vratila samopouzdanje vojsci koje joj je oteo Jeljcin i ostala prozapadna vnago (citaj g*vna).Kukavce crni NATO bi dosad uletio da je smijeo, pa nije Rusija kao Srbija,RS i ostale male bespomocne zemljice i sta ti mislis da su Medvedev i Putin marionete i budale?

Pa trgovina je ionako uvek u toku. A što se tiče brutalnosti... ima, kao, neka vojska koja, kad ulazi u ratnom pohodu, deli bombone i baca cveće?

naravno da ne...
ali ipak nisu zbog vraga ispisane nekakve konvencije, kojih bi se bar te velike sile trebale pridrzavati...
upravo na vijestima prikazuju grad Gori, ono sto je od njega ostalo...nenajavljeno i namjerno bombardiranje civila i civilnih stambenih blokova..ljudi nisu stigli ni u podrume...

e boze moj, dikane...
zapadna propaganda kada ti na televiziji vidis Gornji kako gori...?

a i argumentacija ti je slaba; znaci ako su ameri bili brutalni prije 30 god. u vijetnamu, to isto "pravo" imaju i Rusi danas...
zive vjekovima zajedno...? sa Ruskim gazdom, koga definitivno vise nece...?

amerikanci su vise nego brutalni danas u iraku...
Gornji gori iz nekog razloga i vojnog, a ne samo zbog obesti Rusa..

Gruzijci i trebaju da priznaju ruskog gazdu....ko im je bio ruski gazda onaj brka Dzugasvili Staljin....sto im je i poklonio tu Juznu Osetiju koja nikad nije bila njihova

Bre svako je 1990 dizao nogu da zapisa te Ruse, ko da su samo oni krivi za sve ono sto se desavalo u SSSR, a taj SSSR je stvoren u krvi ruskih seljaka i plemica...kad su im rasturili imperiju..

E ne moze vise tako...Ta Gruzija dobija gas iz Rusija, najveci izvoz imaju u Rusiju, gastarbajteri njihovi idu u Rusiju da rade i pomazu svoje porodice....
I sad oni treba da puste da im Amerika neometano vrslja po Kavkazu preko razne boranije, dok oni cesljaju loknice i svedu se na siru okolinu Moskve..

Poslednja izmena:
Ajde matereti ne rise vise hebo te NATO iznapusavace ih Rusi ko konje konju jedan!Zar si slijep i pored ociju?Rusija zadnjih par godina na celu sa Putinom je nanovo podizala svoju vojsku i vracala ponos ruskom vojniku, ulagala u tu novu armadu, vratila samopouzdanje vojsci koje joj je oteo Jeljcin i ostala prozapadna vnago (citaj g*vna).Kukavce crni NATO bi dosad uletio da je smijeo, pa nije Rusija kao Srbija,RS i ostale male bespomocne zemljice i sta ti mislis da su Medvedev i Putin marionete i budale?

Gruzija nije clanica NATO-a, zasto bi on ulijecao?

SAD: "Nesrazmerna" sila

Rusija je upotrebila "nesrazmernu" silu u sukobu s Gruzijom oko njene otcepljene pokrajine Južna Osetija, saopštio je visoki američki zvaničnik.

"Odgovor je bio potpuno nesrazmeran, kakvu god da je pretnju Rusija navela. Pozivamo na hitan prekid vatre i povlačenje svih trupa," rekao je ovaj neimenovani zvaničnik SAD, a prenosi Rojters.

Prema istom izvoru, Rusija je upotrebila ogroman strateški bombarder, sposoban da ponese 24.500 kilograma bombi i balističkim raketama napala gruzijsku teritoriju.

E ovako ja cu ti prevesti pricam perfektno engleski.Kazu ovako:
Svi oni koji ne pricaju engleski jezik ne treba ni u ludilu da se bave politikom.
Nisu pozeljni u EU.
Treba da ostanu u skolskim klupama dok ne zavrse bar osnovnu skolu.
Eto to kazu.

Ti Svabo nemoj da si bezobrazan.. to sto te trte tu po nemackoj i sto ti traze 4 jezika da bi im cistio go*na po klozetime mene boli ki*a...

ziveo sam u toj Nemackoj kao mali i nebi se vratio tu(mogu da odem kad hocu) da je u pitanju Francuska moglo bi da prodje ...

Engleski znam ali ne dovoljno dobro da bih bez glavobolje citao satima po njihovim forumima

Gruzija: Utihnule borbe
10. avgust 2008. | 00:20 | Izvor: B92, Tanjug
Moskva, Tbilisi, Pariz, Vašington -- Vlasti Južne Osetije saopštile da su, posle petočasovne bitke, prekinute artiljerijske borbe u Chinvaliju. Među ranjenima i novinari.

U saopštenju Vlasti Južne Osetije se navodi da je sprečen tenkovski napad i da je na južnoj periferiji grada uništeno 12 gruzijskih tenkova i oboren jedan avion. Ministar zdravlja Gruzije Sandro Kvitašvili je saopštio da je u Gruziji poginulo 45 vojnika i 40 civila, prenosi ruska agencija Interfaks. Ranjeni članovi ekipe ruskog televizijskog kanala "Vesti".

Kako su izvestile ruske novinske agencije, prilikom napada na vozilo TV ekipe u nogu je ranjen novinar Aleksandar Sladkov, a u ruku snimatelj Leonid Losev, dok je videoinženjer Igor Uklein zadobio kontuzije. Njih trojica prebačeni su u Vladikavkaz, glavni grad ruske republike Severne Osetije, gde su operisani.

Nedaleko od Chinvalija, od vatre sa gruzijske strane ranjen izveštač "Komsomolske pravde" Aleksandar Koc, a agencija RIA Novosti već dva dana ne može da stupi u kontakt sa svojim fotografom Saidom Carnajevom.

Istovremeno, ruski izvori javljaju da je u borbama u Južnoj Osetiji poginulo najmanje 2.000 ljudi.

Južnu Osetiju je poslednjih dana napustilo oko 7.400 izbeglica, saopštio je predstavnik UNHCR za izbeglice Ron Redmond, a prenosi Itar-Tas.

Novinari koji izveštavaju iz glavnog grada Južne Osetije, Chinvalija, u kojem se vode žestoke bitke, preko novinara agencije Interfaks uputili su apel da se otvori koridor za novinarske ekipe, decu, žene i starije ljude.

"Obraćamo se predsednicima Rusije, SAD i Gruzije, Dmitriju Medvedevu, Džordžu Bušu i Mihailu Sakašviliju, vladama zapadnih zemalja, UN, OEBS-u i drugima sa molbom da se organizuje koridor za našu evakuaciju", navedeno je u pozivu novinara.

amerikanci su vise nego brutalni danas u iraku...
Gornji gori iz nekog razloga i vojnog, a ne samo zbog obesti Rusa..

Gruzijci i trebaju da priznaju ruskog gazdu....ko im je bio ruski gazda onaj brka Dzugasvili Staljin....sto im je i poklonio tu Juznu Osetiju koja nikad nije bila njihova

Bre svako je 1990 dizao nogu da zapisa te Ruse, ko da su samo oni krivi za sve ono sto se desavalo u SSSR, a taj SSSR je stvoren u krvi ruskih seljaka i plemica...kad su im rasturili imperiju..

E ne moze vise tako...Ta Gruzija dobija gas iz Rusija, najveci izvoz imaju u Rusiju, gastarbajteri njihovi idu u Rusiju da rade i pomazu svoje porodice....
I sad oni treba da puste da im amerika neometano vrslja po Kavkazu preko razne boranije, dok oni cesljaju loknice i svedu se na siru okolinu Moskve..

pa neka onda KGB sredi tog od zapada "instaliranog" predsjednika i njegovu svitu, a ne da ubija i onako jadan narod...
u krvi ruskih plemica i seljaka stvoren je komunizam, a ne SSSR...njega je stvorio, takoder u krvi svih, komunizam..

U međuvremenu, Ministarstvo odbrane Rusije, čija se 58. armija, 76. vazdušno desantna divizija i specijalne vojne snage od petka nalaze u Južnoj Osetiji, demantovalo je izveštaje gruzijskih medija o eksploziji u Rokskom tunelu, koji povezuje Severnu Osetiju, autonomnu republiku u sastavu Rusije, sa Južnom Osetijom.

Jedinice ruske armije pouzdano kontrolišu teritorije oko tunela, saopštilo je ministarstvo. Kroz taj tunel prevoze se i ranjenici iz Južne Osetije.

Ruski premijer Vladimir Putin pozvao je Gruziju da odmah obustavi agresiju i naveo da su dejstva Rusije sa pravnog aspekta apsolutno osnovana, legitimna i neophodna.

A šef ruske diplomatije Sergej Lavrov pozvao je sinoć međunarodnu zajednicu da se priključi međunarodnim mirovnium naporima u Južnoj Osetiji.

Skupština Gruzije jednoglasno je potvrdila ukaz predsednika Mihaila Sakašvilija o uvođenju ratnog stanja u zemlji na 15 dana, koji je ponudio Rusiji trenutni prekid vatre.

Mihail Sakašvili naredio je gruzijskim vojnicima da napuste glavni grad Južne Osetije Chinvali kao prvi korak ka primirju.

Francuska predlaže plan za rešenje krize

Francuska, koja trenutno predsedava EU, predložila je plan o okončanju krize u Južnoj Osetiji, koji sadrži poziv ruskim i gruzijskim snagama da se povuku.

Plan poziva na "ponovno uspostavljanje situacije koja je ranije vladala u regiji, uključujući povlačenje ruskih i gruzijskih snaga na svoje prethodne pozicije," saopšteno je iz kabineta francuskog predsednika Nikole Sarkozija, navodi Rojters.

Plan koji predlaže Francuska sadrži tri ključna elementa: momentalni prekid nasilja, puno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Grizije i povratak na prethodnu situaciju na terenu, prenosi ANSA.

U saopštenju se navodi i da će, na poziv predsednika Sarkozija, šef francuske diplomatije Bernar Kušner, otputovati u region "što je ranije moguće, kako bi stranama u sukobu predložio načine za izlazak iz krize".

Сербские добровольцы готовы оказать помощь Южной Осетии

Секретарь Отечественного Союза Добровольцев Республики Сербской (г. Пале, Республика Сербская, БиГ) Мирослав Топалович, заявил, что сербские добровольцы готовы отправиться в Южную Осетию, для того чтобы оказать помощь этой кавказкой республике.
Отечественный Союз Добровольцев Республики Сербской создан в 1997 году и объединяет сербских и инострнных добровольцев участников Отечественных войн сербского народа (1990-1999 годов).
----------------------------------------
Srpski Dobrovoljci su spremni da se bore za Osetiju..

Ti Svabo nemoj da si bezobrazan.. to sto te trte tu po nemackoj i sto ti traze 4 jezika da bi im cistio go*na po klozetime mene boli ki*a...

ziveo sam u toj Nemackoj kao mali i nebi se vratio tu(mogu da odem kad hocu) da je u pitanju Francuska moglo bi da prodje ...

Engleski znam ali ne dovoljno dobro da bih bez glavobolje citao satima po njihovim forumima

Ne slusaj ti njega Slouenac, evo ja cu da ti prepricam sta pisu.

Teska kriza u podkavkazju... tranzitno podrucje za energente... naftovod van ruske kontrole... bliski saveznici SAD... Treci najveci kontingent vojnika u Iraku je gruzijski... Sakasvili izjavio da se ovde odlucuje buducnost sveta... Engleski komentatori primecuju da je Sakasvilijev gambit propao i da Gruzija nece biti primljena u NATO... Poljska zahteva zasedanje saveta ministara EU... Putin odbrusio Sarkoziju da Gruzija mora biti kaznjena... Amerikanci negoduju... svi cekaju odluku Slovenije... delegacije NATO krenule na konsultacije sa Janezom Jansom... Mironov izrazava nadu da Slovenija nece intervenisati... Kakvarkidze pozvao Ljubljanu da zastiti medjunarodni poredak... primecene pojacane nocne aktivnosti u slouenskoj vojarni "Kekec" u Skofijama... "Sta ce preduzeti Slouenija?" pita Ban Ki Mun.

Back