Rat u Gruziji

Sto ne bi smeli, nisu Rusi bas neka sila, kada se mlate protiv Gruzije? Za jedan dan im ubise 2 aviona (neki izvori govore i do 10).....
Pitanje je samo da li NATO/USA odgovora zamlacivanje sa Rusima.

Nemoj da me zasmejavas majke ti. Pa i mi smo oborili amerima cak i ono njivo najmodernije cudo tehnike od nevidljivog aviona.
Rusi ako bi ozbiljno krenuli za 24 casa bi pregazili Gruziju . Ali nije im to cilj.

Nemoj da me zasmejavas majke ti. Pa i mi smo oborili amerima cak i ono njivo najmodernije cudo tehnike od nevidljivog aviona.
Rusi ako bi ozbiljno krenuli za 24 casa bi pregazili Gruziju.

Kao prvo, to uopste nije "najmodernije cudo", vec prilicno los avion.
Kao drugo, za dva meseca smo uspeli da im oborimo citava 2 aviona.
Kao trece, Rusi su vec takoreci spalili Gruziju, natenane im mozda treba jos par dana.....

Руска авијација туче циљеве на целој територији грузије. за сада је страховито тучена стратешка поморска лука Поти где су у муњевитом нападу разорени једини нафтни терминали за крцање сирове нафте из Каспијског региона.

-Како наводе агенције, ти терминали више не постоје.
Грузијци наводе да су Руске ваздухопловне снаге у луци Поти такође напале и бродове Грузијске морнарице, савремене корвете француске производње и да је приликом тога погинуло 15 Грузијских морнара.

- Азаребејџанска државна нафтна компанија изхавила је да је престала са испоруком сирове нафте преко Грузије до лике Поти.

- Руска авијација тешко је бомбардовала родно место Јосифа Висарионовича- Стаљина, град Гори у централној грузији. Погинуло је 55 цивила а уништени су војни објекти. Авијација је такође бомбардовала сртиљеријске положаје Грузинаца 10 км северно од Горија.

Kao prvo, to uopste nije "najmodernije cudo", vec prilicno los avion.
Kao drugo, za dva meseca smo uspeli da im oborimo citava 2 aviona.
Kao trece, Rusi su vec takoreci spalili Gruziju, natenane im mozda treba jos par dana.....

u potpunosti tacno!

f117a je los avion ima jako lose karakteristike u pogledu pokretljivosti jedino sto ima je ta stelt tehnologija...

Poslednja izmena:
Uopste se ne salim....sto ne bi smeli da posalju svoje trupe u Gruziju.....

Ti onda ne shvatas neke realnosti.

Ni u najtezim danima hladnog rata SSSR i Amerika nisu otvoreno ratovali ni na jednom ratistu, vec iskljucivo preko posrednika, daleko od teritorije jedne ili druge supersile.

Takav sukob bi sobom nosio toliko prestiza, bez obzira na konkretno bojiste, da bi oboma bilo nemoguce da se povuku i predaju. Eskalacija bi sledila eskalaciju. Ovo su odlicno shvatali i jedni i drugi, i pazljivo izbegavali ono sto ti detinjasto iscekujes. Na srecu, o ovim stvarima odlucuju neki malo iskusniji znalci.

48.jpg

839232688_4c1d159913.jpg

image

bravo.jpg

Ti onda ne shvatas neke realnosti.

Ni u najtezim danima hladnog rata SSSR i Amerika nisu otvoreno ratovali ni na jednom ratistu, vec iskljucivo preko posrednika, daleko od teritorije jedne ili druge supersile.

Takav sukob bi sobom nosio toliko prestiza, bez obzira na konkretno bojiste, da bi oboma bilo nemoguce da se povuku i predaju. Eskalacija bi sledila eskalaciju. Ovo su odlicno shvatali i jedni i drugi, i pazljivo izbegavali ono sto ti detinjasto iscekujes. Na srecu, o ovim stvarima odlucuju neki malo iskusniji znalci.

SSSR skoro nikad nije ratovao, vec se uglavnom glupirao, narocito u poslednje vreme, za to vreme USA je po citavom svetu nabucavala svoj prestiz i u tome odmakla Rusiji za 7 duzina.
Ameri se ovde nikad nece umesati ali ne zato sto se boje Rusije, vec zato sto znaju da Rusiji to nosi minimalan broj bodova.

Sto ne bi smeli, nisu Rusi bas neka sila, kada se mlate protiv Gruzije? Za jedan dan im ubise 2 aviona (neki izvori govore i do 10).....
Pitanje je samo da li NATO/USA odgovora zamlacivanje sa Rusima.

Rusija je inicirala i "stvorila" problem juzne Osetije...jer zeli da odrzi Gruziju pod svojoim utjecajem...i krenuli masovno na Gruziju, bombardirali grad Gorni bez bilo kakve vojne potrebe, taj grad gori...sve civilne zgrade, strasne slike..kao "mirovnjaci" zabetonirali okupirano podrucje Gruzije, 90% preostalog (negruzijanaca...jer oni su protjerani pobunom) stanovnistva dobilo rusko drzavljanstvo...i sadasnje bombardiranje Gruzije je istovremeno i zastrasivanje prozpadno orijentiranog stanovnistva da zapamte tko je gazda u kuci...i, kao da im nije dosta, otvorili i novi front, Abhaziju...
p.s. i nesto mi nije posve jasna podrska rusima ovdje...gledajuci Kosovo, nije nikako logicna..

Od te price nema nista.

Sankcije EU prema Rusiji, zavrtanje slavina gasa Rusije prema EU.
I meni mnoge stavri nisu jasne-ali je ruska berza pala 25% od 1 Jula-to je najveci pad iako je ruska berza najmanje precenjena na Svetu ..
Cudno je da je sve pocelo na otvaranju Olimpijade 8.08 2008 godine..
Mozda je to pocetak najavljivanog Sudara Civilizacija i podela Sveta duz civilizacijskih i religijskih linija i kraj Olimpijskih Igara..

Ma Rusiji je cilj da unisti selu gruziju ui sravna je sa zemljom! to vidi i najveca budala! i posle kazu rusi su dobri? rusi su djubrad sad to i pokazuju! sad vidimo ko je i sta je rusija!

p.s. i nesto mi nije posve jasna podrska rusima ovdje...gledajuci Kosovo, nije nikako logicna..

gledaj sever Kosova i Republiku Srpsku...uopste ti nije dobra paralela, jer imas puno otvorenih problema u svetu i nije to prosta analogija

naravno da podrzavam ove akcije Rusije, prvo sto je gruzijski rezim instaliran od strane SAD i njihovih drugova sa zapada, kao trn u oku Rusije, i sto mi je dosadio jedan svetski siledzija koji terorise sve drzave sveta hiljadama kilometara daleko od njegove teritorije, na mestima gde istorijski nikad nije bio prisutan, vec iz pukih svetskih imperijalistickih interesa i zaposedanja ekonomskih resursa...

Poslednja izmena:
Rusija je inicirala i "stvorila" problem juzne Osetije...jer zeli da odrzi Gruziju pod svojoim utjecajem...i krenuli masovno na Gruziju, bombardirali grad Gorni bez bilo kakve vojne potrebe, taj grad gori...sve civilne zgrade, strasne slike..kao "mirovnjaci" zabetonirali okupirano podrucje Gruzije, 90% preostalog (negruzijanaca...jer oni su protjerani pobunom) stanovnistva dobilo rusko drzavljanstvo...i sadasnje bombardiranje Gruzije je istovremeno i zastrasivanje prozpadno orijentiranog stanovnistva da zapamte tko je gazda u kuci...i, kao da im nije dosta, otvorili i novi front, Abhaziju...

Dobro ne znamo bas istoriju te Gruzije da bi povlacili paralele sa Srbijom.KiM je od postojanja Srbije srpsko a sta je gore na Kavkazu bilo cije to pitaj boga.
Takodje sumnjam da ce Rusi priznati J.Osetiju i Abhaziju ...da su to hteli iskoristili bi oni situaciju sa KiM jos ranije.Ostace J.O i A. u sastavu Gruzije ali ce Gruziju voditi ruski covek a ne americki.A prica o KiM je daleko od zavrsene.Jos ce du da se igra samo tako.
Nesto ovaj novi EU upravnik na KiM neki italijan koliko citam krenuo sa nekim merama koje ne idu u prilog siptarima i njihovoj tzv nezavisnosti. Bice jos igranke na Balkanu samo takve.

Opca opasnost? Srbocetnicko topnistvo?

SSSR skoro nikad nije ratovao, vec se uglavnom glupirao, narocito u poslednje vreme, za to vreme USA je po citavom svetu nabucavala svoj prestiz i u tome odmakla Rusiji za 7 duzina.

SSSR je imao ogroman prestiz na svim kontinentima i imao prijateljske rezime od Nikaragve do Koreje, od Konga do Sirije, a o prijateljskim partijama i intelektualcima u okviru same zapadne Evrope i da se ne govori. Sve do pocetka osamdesetih Sovjeti su nadjacavali Zapad na svim frontovima, i raspolozenje zapadnjaka je bilo mracno.

Cini mi se da ne poznajes istoriju.

SSSR je imao ogroman prestiz na svim kontinentima i imao prijateljske rezime od Nikaragve do Koreje, od Konga do Sirije, a o prijateljskim partijama i intelektualcima u okviru same zapadne Evrope i da se ne govori. Sve do pocetka osamdesetih Sovjeti su nadjacavali Zapad na svim frontovima, i raspolozenje zapadnjaka je bilo mracno.

Znam.
Zato sto su se u poslednjih 20 godina i iznapusavali kite.
Rusi su zavrsili svoju karijeru kao vojna sila, to treba da bude jasno. Mogu oni da se mlate protiv Gruzije, Cecenije i sta ja znam. Ali ne zivi se od stare slave.

recimo ovako...
rusija [srbija] napada gruziju [kosovo] zato sto ruski [srpski] narod iz osetije [severni deo kosova] zeli otcepljenje od gruzije [kosova] i pripajanje matici rusiji [srbiji]
jedina logika je ovo, ostalo je sve samo nek' se kokaju drugi, bas me briga za par hiljada ljudi ...

gledaj sever Kosova i Republiku Srpsku...mi volimo da smo cisti..onako etnicki...:rotf:
naravno da podrzavam ove akcije Rusije, prvo sto je gruzijski rezim instaliran od strane SAD i njihovih drugova sa zapada, kao trn u oku Rusije, i sto mi je dosadio jedan svetski siledzija koji terorise sve drzave sveta hiljadama kilometara daleko od njegove teritorije, na mestima gde istorijski nikad nije bio prisutan, vec iz pukih svetskih imperijalistickih interesa i zaposedanja ekonomskih resursa...

ma to znam da volite...;)
ipak, nema logike...
velike sile su uvijek slijedile i prosirivale svoj uticaj koliko god su to mogle...sto to Rusija jedno vrijeme nije mogla, nije joj kriva Amerika...i koliko imas zemalja koje su takoder tisucama kilometara udaljeni od Rusije, a ipak su pod njenim utjecajem...mislim da izmedu te dvije sile nema razlike...razlika izmedu njih da ce Amerika prije "pustiti" male drzave ako to zele, Ali Rusija njet...

Rusi su zavrsili svoju karijeru kao vojna sila, to treba da bude jasno.

Drugi najveci vojni budzet na svetu.

The recent steps towards modernisation of the Armed Forces have been made possible by Russia's spectacular economic resurgence based on oil and gas revenues as well a strengthening of its own domestic market. Currently, the military is in the middle of a major equipment upgrade, with the government in the process of spending about $200 billion (what equals to about $400 billion in PPP dollars) on development and production of military equipment between 2006-2015.[24]

Russia is the world's top supplier of weapons, a spot it has held since 2001, accounting for around 30% of worldwide weapons sales.[

Da se ne zezas ti malo sa mnom ovde, a?

Back