Rat u Gruziji

recimo ovako...
rusija [srbija] napada gruziju [kosovo] zato sto ruski [srpski] narod iz osetije [severni deo kosova] zeli otcepljenje od gruzije [kosova] i pripajanje matici rusiji [srbiji]
jedina logika je ovo, ostalo je sve samo nek' se kokaju drugi, bas me briga za par hiljada ljudi ...

a ja mislila Kosovo je srce Srbije, cijelo, a ne samo njegov sjeverni dio...

ma to znam da volite...;)
ipak, nema logike...
velike sile su uvijek slijedile i prosirivale svoj uticaj koliko god su to mogle...sto to Rusija jedno vrijeme nije mogla, nije joj kriva Amerika...i koliko imas zemalja koje su takoder tisucama kilometara udaljeni od Rusije, a ipak su pod njenim utjecajem...mislim da izmedu te dvije sile nema razlike...razlika izmedu njih da ce Amerika prije "pustiti" male drzave ako to zele, Ali Rusija njet...

uvek kada je rusija bila jaka, bili su bar nekako i zasticeni srpski interesi...

jeste da rusija cesto trguje nama, ali tada nam i zapad nudi nesto da bi nas odvojili od rusije i privoleli sebi...

bez toga sve nase vitalne interese obicno krse...na najbrutalniji nacin, ako mogu to da iskoriste (ne uvek sa nama, ali najcesce na Balkanu)

Opca opasnost? Srbocetnicko topnistvo?

SSSR je imao ogroman prestiz na svim kontinentima i imao prijateljske rezime od Nikaragve do Koreje, od Konga do Sirije, a o prijateljskim partijama i intelektualcima u okviru same zapadne Evrope i da se ne govori. Sve do pocetka osamdesetih Sovjeti su nadjacavali Zapad na svim frontovima, i raspolozenje zapadnjaka je bilo mracno.

Cini mi se da ne poznajes istoriju.

pogotovo na europskom kontinentu....

Drugi najveci vojni budzet na svetu.

Nesto si ti pogresio....ko koliko trosi u milijardama:
Graph_%28military_spenders%29.jpg

Da se ne zezas ti malo sa mnom ovde, a?

"Russia is the world's top supplier of weapons"
Lepo.
I sta cemo sa tim :)

hm...

Ja sam protiv Ruskog izzivljavanja na malenoj Gruziji...

Predlazem hitne intervencije NATO i Amerike, i nije mi jasno sto cute do sada...

imao bih jedno itanje...

vi sto dobro znate engleski , ako neko moze da mi kaze sta se prica po americkim forumima..

kako se reaguje?

uvek kada je rusija bila jaka, bili su bar nekako i zasticeni srpski interesi...

jeste da rusija cesto trguje nama, ali tada nam i zapad nudi nesto da bi nas odvojili od rusije i privoleli sebi...

bez toga sve nase vitalne interese obicno krse...na najbrutalniji nacin, ako mogu to da iskoriste (ne uvek sa nama, ali najcesce na Balkanu)

mozda ce i sada biti trgovine....nije da je nemoguce...
ali brutalnost i pohod ruske vojske na Gruziju je za svaku osudu...

Znam.
Zato sto su se u poslednjih 20 godina i iznapusavali kite.
Rusi su zavrsili svoju karijeru kao vojna sila, to treba da bude jasno. Mogu oni da se mlate protiv Gruzije, Cecenije i sta ja znam. Ali ne zivi se od stare slave.

A Amerika je vojna sila? Po cemu je to ona sila a Rusija nije? Mozda zato sto USA svoju vojsku koristi da terorise narode sirom sveta a Rusi ne?
USA vojska nije ni upola dobra kao sto se to misli.Sve ej to lepa reklama kao za taj nevidljivi avion koji je prikazan kao najvece cudo tehnike i naj avion svih vremena a ono obicno smece.E to ti je USA vojska .Gde god su naisli na ujedinjen otpor naroda zemlje koju su napali izduvali su.Od Vijetnama do Somalije.Izduvali bi i ovde da smo imali pravo rukovodstvo a ne gomilu lopovskih *********.

hm...

Predlazem hitne intervencije NATO i Amerike, i nije mi jasno sto cute do sada...

imao bih jedno itanje...

vi sto dobro znate engleski , ako neko moze da mi kaze sta se prica po americkim forumima..

kako se reaguje?

prvenstveno osuda...
a americki kongres je uputio prosvjed rusiji za zahtjevom za prestanak agresije na Gruziju

mozda ce i sada biti trgovine....nije da je nemoguce...
ali brutalnost i pohod ruske vojske na Gruziju je za svaku osudu...

amerikanci su 1 000 puta brutalniji bili i u Vijetnamu i u Iraku....zrtve su se merile milionima...
nece rusi bratju pravoslavce iz gruzije, pa oni zive zajedno vekovima, samo ce da im udare par vaspitnih...

a to sto slep verujes ili tako zelis bezocnoj zapadnoj propagandi je tvoja stvar

A Amerika je vojna sila? Po cemu je to ona sila a Rusija nije?
Zato sto ulazi nekoliko puta vise nego Rusi.

Mozda zato sto USA svoju vojsku koristi da terorise narode sirom sveta a Rusi ne?

Izmedju ostalog - i zbog toga, to je demonstracija moci, sada Rusi rade isto.
Jeste to nefer, jeste prljavo, ali tako je.

USA vojska nije ni upola dobra kao sto se to misli.Sve ej to lepa reklama kao za taj nevidljivi avion koji je prikazan kao najvece cudo tehnike i naj avion svih vremena a ono obicno smece.E to ti je USA vojska .

Nije, ostatak americke avijacije je odlican.
Pazi kad cak i gledajuci Discovery mozes da skapiras da je taj avion krsh. Ok, kada se pojavio mozda je bio ne znam kako inovativan, svemirske tehnologije ku&ci palci.....ali.....

recimo ovako...
rusija [srbija] napada gruziju [kosovo] zato sto ruski [srpski] narod iz osetije [severni deo kosova] zeli otcepljenje od gruzije [kosova] i pripajanje matici rusiji [srbiji]
jedina logika je ovo, ostalo je sve samo nek' se kokaju drugi, bas me briga za par hiljada ljudi ...

Ne nego paralela je ova:Bus kaze danas ,Osetija je suverena drzava i ne dolazi u obzir otzepljenje i mesanje Rusije.A ja kazem ,Srbija je suverene drzava i ne dolazi u obzir otzepljenje Kosova i mesanje Amerike.U cemu je to razlika izmedju dve suverene drzave.

hm...

imao bih jedno itanje...

kako se reaguje?

Американци кажу овако "Било би добро да Руси испале једну мању нуклеарку на нас,за сваки случај,да нам не би пало на памет да шаљемо своје војнике!"

И овако "Ја сам можда провео превише времена у војси(у Ираку је тренутно) и можда не капирам више ствари најбоље,али испаљивати ненаводеће ракете калибра 220мм на центар насељеног места се никада не ради и за то нема оправдања."

amerikanci su 1 000 puta brutalniji bili i u Vijetnamu i u Iraku....zrtve su se merile milionima...
nece rusi bratju pravoslavce iz gruzije, pa oni zive zajedno vekovima, samo ce da im udare par vaspitnih...

a to sto slep verujes ili tako zelis bezocnoj zapadnoj propagandi je tvoja stvar

e boze moj, dikane...
zapadna propaganda kada ti na televiziji vidis Gornji kako gori...?

a i argumentacija ti je slaba; znaci ako su ameri bili brutalni prije 30 god. u vijetnamu, to isto "pravo" imaju i Rusi danas...
zive vjekovima zajedno...? sa Ruskim gazdom, koga definitivno vise nece...?

Back