- Poruka
- 16.622
Pa cak i taj Adolf Hitler je hteo da ratom obrise sve nacije i da stvori jednu globalnu drzavu i jednu svetsku naciju , za koju je on smatrao najboljom i najsavrsenijom , kako onda mogao da ostvari svoje glakticke planove , kako bi takvom svetu obezbedio mir . Isti cilj ima i jedna i druga strana ali se metode razlikuju .
cuo sam puno oprecnih stvari o hitlerovim namerama od onih koje je sam deklarisao, koje nas uce mediji i skole itd.
puno je tu konfuznog.
kako recimo vidis da se neka nacija sprema za veliki rat?
po vojnoj ekonomiji. za cudo, do 1939 i pocetka svetskog rata, hitlerova vojna ekonomija se nije mnogo promenila.
pa onda recimo, dozvoljava englezima da se bezbedno evakuisu iz francuske iako je mogao da ih satre u velikom broju.
kad mu je britanija objavila rat, 3 meseca od objave, nijedan metak nije ispaljen izmedju dve toboz, zaracene strane.
citao sam takodje da je on engleze takodje video kao arijavesku rasu i nije hteo sa njima konflikt (a tome najbolje govori u prilog sto hitler nikad, ni pre ni posle rata, nije gradio flotu za pomorsku invaziju, dakle britanija mu nije bila u planu.
kakva je to recimo onda bila politika rasne cistote ako su nemci, arijevci, koji su po nazi ideologiji slovene smatrali nizom rasom koja treba da radi proste poslove u rajhu, ako su onda u ukrajini i rusiji otimali slovensku decu svetlog tena, ociju i kose i odvodili na usvajanje u nemacke porodice?
takodje, kako to da jedna najcivilizovanija evropska nacija u kojoj su jevreji bili u takvom polozaju, da se njihova, jevrejska elita zabrinula da ne dodje do dobrovoljne asimilacije, kako to da nemascka odjednom podivlja i svojim antisemitizmom pokaze varvarsvo srednjeg veka i pocini onako strasnu stvar nad jevrejima? (holokaust se bez dalnjeg desio)
stvari tu nisu ciste, fale dosta kockica da se slika slozi jer ova zvanicna nema nimalo logike.
mislim, ja nemam sad vremena da prezentujem izvore za ovo, ali ako neko pozeli, potrudice su sutra. i pricam o istoriji kojoj nije mesto ovde, ali ako je tacno sto pisem, onda cemo morati malo da preispitamo te prosle tragicne dogadjaje iz drugog svetskog rata da bi mogli da pisemo ovakve topike, filozofske mislim.
Poslednja izmena: