Onda to nije lepo istaknuto nego pogrešno istaknuto. Pogrešno u odnosu na tvoje viđenje teškog čoveka.
Pravi težak čovek je nezavisan i nepotkupljiv, ne pada pod uticaj drugarenja i vraćanja usluge podrške.
Питала си ме шта подразумевам под тешким човеком.
Одговорио сам ти шта подразумевам под тешким човеком у овом контексту, дефинишући га као неког ко у животу има виши циљ коме све подређује и коме стога обични људи приписују одређене особине.
Питала си ме да ли мислим да је нечије испољавање тих особина искључиво због вишег циља.
Одговорио сам ти да је свака људина тежак човек, али да није сваки тежак човек људина. Поента тога је била да постоје они који испољавају те особине и које притом људи такође зову тешким, а који немају виши циљ коме све подређују. Зато сам рекао да бих неке од таквих људи (конкретно оне које је
@Svetozar ot Ružičić на својој листи сврстао у групу 4-6) пре назвао залуднима и сујетнима (како не би долазило до поистовећивања са онима који све подређују вишем циљу).
Пожалила си се како у мом детаљном опису тешког човека (људине) придеви „залудан” и „сујетан” нису били укључени чак ни као синоними, из чега се види да ниси схватила на кога се то било односило. Уместо да ми скренеш пажњу на оно што си мислила да је контрадикција и затражиш појашњење, ти си прешла у напад на моју личност.
А зашто?
Зато што ти у разговор са мном ниси ушла зарад размене идеја; ушла си да би отклонила осећање нелагодности које се јавило услед надменог призвука мојих ставова... а пошто сам био подржао твог форумског архинепријатеља Светозара (против кога у последње време лобираш где год стигнеш), и пошто ти је тренутна фикс-идеја та да се људи овде понашају као шипарице које се једна другој додворавају лајковањем слика на друштвеним мрежама — покушала си да ме дискредитујеш тако што си ме представила као неког ко се компромитује зарад другарства.
Хтео сам прво на исти ниподаштавачки начин да те изанализирам — користећи као ментални модел неке друге особе са којима сам имао пуно искуства, а које се служе твојим методама — како бих ти дочарао смисао онога што је
@Ortak2 написала у последњем пасусу уводног поста, али сам на крају одустао јер бих се радије бавио идејама него покушавао да утичем на тебе.
Зато ћу се у наредним порукама, чим будем нашао мало времена, позабавити неким твојим идејама које су, ценим, уско повезане са овом темом.