Lancier
Elita
- Poruka
- 15.143
Ja ne vidim neki poseban poraz Rusa ovde. Definitivno ovo je neki dogovor gde svi nešto dobijaju osim Jermenije (čiji jedini dobitak je da su uspeti zadržati bar deo svoje teritorije. Očigledno je da nivo raznih ratova i konflikata koji vodi Rusija u ovom trenutku je maksimum što može da servisira (Donbas, Sirija, donekle Libija). Stanje je takvo da su se zaglibili tu i da jednostavno ne mogu da vode još jedan front. To je današnja mera Rusije, ni manje ni više.
Mene više brine Turska, činjenica da servisira otprilike sličan nivo konflikata i izrazito agresivno ponašanje koje sprovodi Erdogan. Koliko vidim ni Rusija ni Francuska nisu u stanju da je obuzdaju. Nadam se da će se neke karte promeniti u nekoj budućnosti, jer posledice ovakve politike Turske uskoro možemo sve jače osećati u našem dvorištu.
Mene više brine Turska, činjenica da servisira otprilike sličan nivo konflikata i izrazito agresivno ponašanje koje sprovodi Erdogan. Koliko vidim ni Rusija ni Francuska nisu u stanju da je obuzdaju. Nadam se da će se neke karte promeniti u nekoj budućnosti, jer posledice ovakve politike Turske uskoro možemo sve jače osećati u našem dvorištu.
Poslednja izmena:

Ne miješaj masivne konstrukcije i vodovod