bmaxa
Legenda
- Poruka
- 70.808
Dve najvece istorijske greske vekova su prvo Napoleonov, a potom i Hitlerov napad na Rusiju.Kao što je i otelotvoreni bog Koba premudro navukao Nemce u pakt, a potom i u smrtonosnu klopku na 20km od Moskve
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dve najvece istorijske greske vekova su prvo Napoleonov, a potom i Hitlerov napad na Rusiju.Kao što je i otelotvoreni bog Koba premudro navukao Nemce u pakt, a potom i u smrtonosnu klopku na 20km od Moskve
Ако постоји неки бољи опис рад сам да га чујем.
Нису то биле две највеће историјске грешке већ два највећа историјска неуспеха савршено припремљених и испланираних инвазија.Dve najvece istorijske greske vekova su prvo Napoleonov, a potom i Hitlerov napad na Rusiju.
Kao što je i otelotvoreni bog Koba premudro navukao Nemce u pakt, a potom i u smrtonosnu klopku na 20km od Moskve
Pa neuspeh ili greska, sve jedno reci. U oba slucaja su pali rezimi zbog toga.Нису то биле две највеће историјске грешке већ два највећа историјска неуспеха савршено припремљених и испланираних инвазија.
Тешко да ће ико поновити тако болно понижавајуће неуспехе Француза и Немаца.
Pa... i ne postoji iskreno. Samo, ne slažem se da sve one koji su željeli rusku pomoć opišemo njime.

Poljaci su najvise stradali od Rusa... potom ni spanski republikanci nisu dobro prosli. Dakle SSSR nije ok. Carska Rusija je zalegla za nas i pocelaОкеј су Руси. Ако не очекујеш сувише од њих.
Али то "океј" је све.
Извини али, обезбједили су границе Јерменије од почетка, ако је то ништа онда ....???Rusi nisu pomogli jer je Pašinjan prozapadno orjentisan. Kada smo već kod toga zašto nisu pomogli, možemo se dotaći razloga a zašto bi pomogli?
Uz svo poštovanje, kolega, poprilično smara to tvoje uobičajeno "mnogo ste ekstremni, ja sam um'ren, 'vako stoje stvari".Превише навијате свако по свом нахођењу.
Ničim izazvani, nametnuli su Jermeniji obavezu turskog koridora preko Sjunika...Извини али, обезбједили су границе Јерменије од почетка, ако је то ништа онда ....???
Извини али, обезбједили су границе Јерменије од почетка, ако је то ништа онда ....???
Други је пар ципела што су нека "народна" очекивања да им неко треба мјењати и пелене ...
Нисте ми сада баш најјаснији мораћу признати код анализе овог сукоба.
Превише навијате свако по свом нахођењу.
Ако Русија реагује агресивно (рат у Грузији у корист проруске Абхазије и Осетије) онда је Путин нови Хитлер, ако реагује половично (као у Украјини , узме Крим али не нападне Кијев јер убија прорусе у Донбасу,Одеси) онда је агресор, злочинац, међународне санкције, ако отворено помаже савезника али и довлачи своје војнике (Сирија за Асада против осталих фракција нема шта нема ) онда је опет агресор јер подржава диктатора,јер шта ће Русија тако далеко од Русије, ако након свега гледа како да смири страсти и смири страсти на крају (Јерменија-Азербејџан) онда је издајник јерменских крајишника и савезника.
Ја нисам стекао утисак да су Азербејџан или Јерменија велики савезници Русије,чак ни у топ 20.Једино што купују од Руса је оружје и једни и други.То је све.Нема ту неке велике љубави.Небитни су.Видјели смо како су остале државе или силе реаговале на овај сулуди рат.Ништа, једно велико ништа.Кратка саопштења и изјаве.Осим Турске која ето има своје интересе.Зато ми је ова прича мало нејасна око издаје.Каква црна Јерменија и Азербејџан...
Ničim izazvani, nametnuli su Jermeniji obavezu turskog koridora preko Sjunika...
Tačno, tačno.Може лако бити да су Турци намеравали да отму неки такав коридор, па је ово соломонско решење по јерменским леђима одговор на то.
"Како се само нисмо раније сетили да Турцима дамо екстратериторијални коридор ка Туркестану, хвала господине Лавров!"
И ја исто. Стали су им на границе да Јереван може имати конфор да иде помоћи, међутим ...Ne, mislio sam čisto na ovaj zadnji sukob u NK.
Не морају они то да прихвате - нигде не пише тако. Повуку људе (управо то раде) подигну зид ... имају и ту опцију.Ničim izazvani, nametnuli su Jermeniji obavezu turskog koridora preko Sjunika...
Tačno, tačno.
El, vidiš kakva je to šahovska majstorija?
Šta hoće još oni soroševci iz Jerevana?![]()
Нисам цитирао некога јер нисам ни читао све постове али видим да прича иде у том правцу.Uz svo poštovanje, kolega, poprilično smara to tvoje uobičajeno "mnogo ste ekstremni, ja sam um'ren, 'vako stoje stvari".
Ako ti u mojim deluje stavovima nešto deluje navijački, izvoli, pa citiraj konkretne poruke
Pobogu, pa svi su potpisali.Не морају они то да прихвате - нигде не пише тако. Повуку људе (управо то раде) подигну зид ... имају и ту опцију.
Ako ne čitaš, ne zaključuj napamet kuda priča ide.Нисам цитирао некога јер нисам ни читао све постове али видим да прича иде у том правцу.
pa kome mogu biti jasni mamurluci u tudjoj glavi?Нисте ми сада баш најјаснији мораћу признати код анализе овог сукоба.
I tek ćemo da shvatamo u vremenu koje dolaziПутин игра четвородимензионални шах, не можемо ми смртници да му докучимо рокаде.
Победио нас је све још пре десет потеза само још нисмо схватили.

Ako ne čitaš, ne zaključuj napamet kuda priča ide.
I zašto ide.
Bolje prvo pitaj, pre nego kreneš u soljenje![]()