Rat Jermenije i Azerbejdžana

Ko je vaš favorit?

• Jermenija

• Azerbejdžan

• Neutralnost

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
И протерано али и прилично грозоморно побијено, као што и приличи племенским и верским ратовима по тим грозоморним подручјима.

Ту су Руси мудро ангажовали Чечене, познате кавкаске борце за људска права.

https://en.wikipedia.org/wiki/Kamani_massacre
https://en.wikipedia.org/wiki/Sukhumi_massacre
Da dodamo tu i masakr u Gagri, u izvedbi čestitog humanitarnog aktiviste Šamila Basajeva

I šta je sad ovo - kazna za izdaju druga Staljina i SSSR-a koju je sprovela Ruska federacija.
Nije, nego drugarica bunca

Poslednja izmena:
Иначи овај брадати Сорошевац је водио своју кампању и обојену револуцију под паролом независност ..а његов идолошки вођа Гарегин Нждех
је такођер имао случну паролу док је уско сарађивао са Хитлером .Слобода за Кавказ од Русије ...то јсу истините чињенице ..

Ово питање је веома комплексно , није тако просто као што појединици овде представљају .

Јеременија , осим те историје сукоба са Турцима и Куридима има приличну историју сарадње са нацистима и једне антируске , антисловенске политике.
на тој страни , она ни мало не одступа од НДХ и осталих нациситчких идеологија ..

Та дијаспора Јеремена у САД и широм света је политички дисидент , али нацистичких , националистичких тенденција по којима је створена , она ни мало
нема симпатије према Русији ...то имајући у виду , може да се разуме политичка клима у Јерменији после обојене револуције .
Kazes da ima antisovensku istoriju. Koliko ja znam u dijaspori SPC je najvise pomagala jermenska verska zajednica.

Kazes da ima antisovensku istoriju. Koliko ja znam u dijaspori SPC je najvise pomagala jermenska verska zajednica.

стојим иза оног што сам рекла .

матица Јермена у САД је основана од политчких дисидената и нацистичких дисидената

то ко је коме помагао на личном нивоу у то не улазим .

Турци јесу заiебани али су амери далеееко заiебаниiи па Турска не сме да пипне грчка острва (премда је и Турска у НАТО и то геостратешки важнија чланица од Грчке) због чињенице да је Грчка чланицА НАТО пакта и велики пријатељ амера. А тај ОКБД је мурац живи.

Понављам, никаквог сукоба не би ту било да је Русија стварно велика сила (као Америка и НАТО).

Sa takvom ekonomijom Rusija i ne može da bude sila kao USA, ne znam da li i ima pretenzije da bude supersila, kao nekada SSSR.
Mislim da su fokusirani na svoju bezbednost, nemaju snage za više.
Ali Kina grabi velikim koracima. USA toliko ne opada, koliko drugi pristižu.
Nisu u pitanju meseci, nego decenije.

матица Јермена у САД је основана од политчких дисидената и нацистичких дисидената

Izdaju svetske revolucije dodati na spisak jermenskih nepočinstava :rtfm:

Иначи овај брадати Сорошевац је водио своју кампању и обојену револуцију под паролом независност ..а његов идолошки вођа Гарегин Нждех
је такођер имао случну паролу док је уско сарађивао са Хитлером .Слобода за Кавказ од Русије ...то јсу истините чињенице ..

Ово питање је веома комплексно , није тако просто као што појединици овде представљају .

Јеременија , осим те историје сукоба са Турцима и Куридима има приличну историју сарадње са нацистима и једне антируске , антисловенске политике.
на тој страни , она ни мало не одступа од НДХ и осталих нациситчких идеологија ..

Та дијаспора Јеремена у САД и широм света је политички дисидент , али нацистичких , националистичких тенденција по којима је створена , она ни мало
нема симпатије према Русији ...то имајући у виду , може да се разуме политичка клима у Јерменији после обојене револуције .
Jermene ne vole ni Rusi ni Turci kao što Poljake nisu voleli ni Nemci ni Rusi. I tako Jermene i Poljake razbucaše svi.

I šta je sad ovo - kazna za izdaju druga Staljina i SSSR-a koju je sprovela Ruska federacija?

Ово је сада је исто оно што је било пре 90 година ..покушај да се запали Кавказ како би се Русија увела у рат и ослабила .

Постоје ти Јеремни као у самој Јеремнсији тако и дијаспора поготов у САД која заиста верује да су потомци наднације која може да доминира над словенима , да Кавказ припада само њима и да су Руси непријатељи .. то је чињеница ..

Јерменски фашисти у помагали Бугарима у окупацији Макеодније

Slazem se sa podacima koje si iznela, ali kako objasnjava njihovu pomoc slovenskom narodu?

Tvoje pisanje po forumu vs. MOD Jermenije
Kome vjerovati? :rotf:
Cinjenicama,recimo.Na zidu moze da pise *****,pa ti lizi dok ne oderes jezik.Zvanicni Erevan je uputio dobrovoljce i nesto tehnike, to je ta "pomoc".Nikakvog pokreta jedinica ranga brigade nije bilo. BPL i dronovi bi zabelezili kretanja jer je putna mreza svedena na dve komunikacije sa severa i juga kojima oklopna tehnika moze da se krece.Susa je pala zato sto je branilo par stotina ljudi od 18. do 60. starosti,na svim video prilozima to je uocljivo,ko sto bi bilo uocljivo rasporedjivanje jednog bataljona OS Jermenija na prilazu Susi.Da je zvanicni Erevan uputio par hiljada boraca na Lacin koridor sta mislis da li bi pao tako lako?
Sada nastavi da se cepas klonce,nemoj slucajno da ti padne na pamet da pocnes da razmisljas

Poslednja izmena:
Kakve Makedonije? To je Juzna Srbija. Nazalost Srbija je prestala da postoji davajuci podrsku antisrpskim partizanima i antisrpske KPJ...

партизани Макеодније су се изборили против Бугарско и Јеременског окупатора .

Макеоднија је наравно наша веома блиска област повезана родбинским везама и коренима , лично не одвајам Македонију и живим за то када ће поново да буде део једне наше словенске федерације и заједнице .Макеодници су нам род рођени и веома нас воле.

Мање оваквих умоболних лупетања не би било лоше.

али пази када уопште не лупетам Јеременски дисиденти су били зачетници и Бугарског фашизма .Овај Јеремнски фашиста је до 1944 био у Софији , ено његову кућу претворили Бугари у неки музеј експонат .

"Pax Britanika" ne pise se Britanicca mala knjizica od nekoliko stotina stranica grupe autora koji pisu pod pseudonimom Pomeranski daje odgovore na postavljeno pitanje.
Nemoj zaboraviti da su sve evropske monarhije tokom 19.veka pokusale da prosire uticaj ,to sto su Britanci bili najupesniji ne znaci da su zlocinci.Recimo da su neki Nemcima pripisali genocid u Istosnoj Africi,kao i Belgijancima u Kongu,..
Cinjenica je da su od svih koonija britanske danas najuspesnije kao samostalne drzave.Kada je zeleznica u pitanju Indija i dan danas koristi tehniku u nekim pokrjinama iz kolonijalnog perioda.
Holandija je cetvorogodisnjim krvavim ratom pokusala da spreci nezavisnost Indonezije,Portugal u Angoli,Franuzi u Alziru i Indokini sa milionskim zrtvama,ja ne znam da su Britnaci vodili dugogodisnje ratove sa svojim kolonijama u pokusaju da im sprece nazavisnost izuzev u Americi ,dok svi i dalje drze pricu da su Britanci monstrumi

партизани Макеодније су се изборили против Бугарско и Јеременског окупатора .

Макеоднија је наравно наша веома блиска област повезана родбинским везама и коренима , лично не одвајам Македонију и живим за то када ће поново да буде део једне наше словенске федерације и заједнице .Макеодници су нам род рођени и веома нас воле.
Znas kako ni da obeleze bitku na Bregalnici gde je poginulo preko 20000 srpskih vojnika braneci Makedoniju od Bugara. Partizani Makedonije su goli pistolj.
Da Srbi nisu budale danas Makedonija ne bi postojala...

Tacno tako drugarice Komunistkinjo, al' dzabe ti to ovima ovde koji ni sopstvenu nacionalnu istoriju ne znaju.
Elem, nas ucitelj, blazeno pocivsi drug Staljin je za vreme velikog rata koristeci Azere u Azerbaidzanskoj SSSR okupirao sve one teritorije gde su Azeri ziveli, pre svega Iran, gde je u Tebrizu izgradio veliku vojnu bazu:

1605286585167.png

Uz to je i nesretnim Kurdima stvorio drzavu, koja se tada zvala "Mehabadskaya Respublika" sa pestonicom Mehabad i predsednikom Kazi Mohammed-om.
Da bi 1945. u Tebrizu ( Iran ) proglasio "Demokratsku Republiku Azerbaidzan". Bila je to prava demokratija gde je on odredjivao ko ce biti preCednik a ko premijer.
Na drugoj strani on je krenuo posle rata u masovnu repatrijaciju Jermena koji su bili rasuti po celom svetu.
Mnogi su se vracali u Jermeniju tako da je broj povratnika ( dosljaka ) vrlo brzo presao pola miliona ljudi. Medjutim, ta ogromna masa ljudi nije mogla da se valjano "bezbednosno obradi" sa strane drzavnih organa specijalizovanih za tu delatnost, tako da je tu uslo sve i svasta. Bilo je tu Jermena koje su u medjuvremenu vrbovale sve moguce i nemoguce zapadne sluzbe, a bilo je i zapadnih spijuna koji su ulazili sa laznim jermenskim dokumentima.
Jednom prilikom je drug Staljin trebao da se sretne na brodu "Sovjetski Savez" sa kineskim visokorangiranim vojnim generalom. Taj brod je iznenada zahvatio pozar pre dolaska Staljina, a ispostavilo se da je medju personalom bilo dosta Jermena. Buduci da je taj general poginuo, drug Staljin je tadasnju "repatrijaciju" Jermena brzo pretvorio u prisilno raseljavanje Jermena diljem SSSR.
Bio dobar covek, nije hteo da ih sve pobije, a mogao je...
Te kavkaske cvorove niko jos nije uspeo da presece, od kralja Gordiusa - cuvenog cvorosekaca pa do danas.

Pa pobedili suverenisti ... navodno oni rade bolje posao.
Не мислим само на США а и ометеност изборима у спољним политикама се приписује искључиво бабана државама ;)
'вако:
Шта се десило са свецке милиције у вријеме сукоба у Р. Арцах.?
- МЗ/УН јасно вођен интересима још од '38 - '39., нико не зна што и даље постоје - нису вриједни даљег коментарисања
- НАТО - мук, једини инфо од њих да се надају избору пипача дјевојчица за посланика у мерикама да би им удјелили неки динар
- САД (сами себе зову милиција па да их ставимо у ову групу) румених образа још од Сирије, нису ни "твитнули"
- ЕУ ( ... милиција ... - | | - ) у пеланама за одрасле док им лете главе у унутрашњости - позатварали се у куће "самоизолација"
--------------
Kad ono opet neki interesi Turadi i Rusije...
Из тог угла, хм изгледало ми је спектакуларније на почетку. Можда си у праву - к'о туча у селу.

Back