Rat Jermenije i Azerbejdžana

Ko je vaš favorit?

• Jermenija

• Azerbejdžan

• Neutralnost

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
@fobos11 Priznaće Azeri Kosovo za koju godinu. Oni će polako slijediti Tursku u vanjskoj politici.

Ok, ali hajde da sacekamo da vidimo pa da pricamo kada se i ako se to dogodi. Mislim da su do sada nekoliko puta bili prilicno eksplicitni po pitanju Kosmeta uporedjujuci situaciju upravo sa Nagorno Karabahom koji smatraju svojim. Da ne sudimo po onome sto ce mozda raditi nego po onome sto trenutno rade.

Ja bih dodao i to da je ruska carska uprava bila prilično neutralna do proazerski raspoložena tokom jermensko-azerskih pokolja 1905-1907.
Tadašnji guverner knez Golicin je bio izrazito antijermenski nastrojen
Ma fuj šta reći. Pogledaj samo Španiju i njene kolonije i Rusiju i njene kolonije. Ona je pokatoličila Filipine u potpunosti koji su bili muslimanski. Od njih napravila evropsku zemlju sa koliko tolikim evropskim standardom. Rusija je uzgajivač i hranitelj muslimana .

Ok, ali hajde da sacekamo da vidimo pa da pricamo kada se i ako se to dogodi. Mislim da su do sada nekoliko puta bili prilicno eksplicitni po pitanju Kosmeta uporedjujuci situaciju upravo sa Nagorno Karabahom koji smatraju svojim. Da ne sudimo po onome sto ce mozda raditi nego po onome sto trenutno rade.
Možda i to. Ne kaže se džabe u našem narodu "vjeruj Turčinu i psu".🤣

Ma fuj šta reći. Pogledaj samo Španiju i njene kolonije i Rusiju i njene kolonije. Ona je pokatoličila Filipine u potpunosti koji su bili muslimanski. Od njih napravila evropsku zemlju sa koliko tolikim evropskim standardom. Rusija je uzgajivač i hranitelj muslimana .
dabome. filipinci smislili islam pa su imali vremena da kroz praksu shvate koliko je on šupalj i radosno prihvatili papine savete kako da religiju u svojoj kući unaprede.

a islam u turskoj je u začetku pa ga rusi gaje i čuvaju.

Poslednja izmena:
Evo, sad sam pričao i sa prijateljem Arturom iz Jerevana.
U pogledu teze da Rusi nisu pomogli jer, zaboga, Pašinjan je Soroš....

Untitled.png

Azerbejdjan zamolio Ruse da im dozvole prolaz do Suse ......

Азербайджан попросил Россию предоставить ему подъезд к Шуше (что не предусмотрено соглашением), так как все подъездные пути отрезаны линией фронта.
———-
⚡СРОЧНО⚡Азербайджан попросил МС РФ обеспечить им коридор в Шуши⚡
Zasto sami ne probiju te koridore ??? .. svasta ....

p.s. Da ovo nije pocela neka trgovina ??? .. da pitam druga iz Bakua sta se ovo desava :think:.. mislim ono , jest da on radi u Ruskoj ambasadi kao pres sekretar ....

Kad je sačuvao? Od 1941-1944?
Time što je podrškom, tada nedovoljno jakom, Hitleru omogućio slom Poljske, pa potomi i zapadne i jugoistočne Evrope i dao mu 2 godine fore da se pripremi za invaziju SSSR u kojem je izginulo 20 miliona Rusa?

Kako li bi Rusi prošli da ih Staljin nije "sačuvao"...
Pisem o dogadajima nakon WWII i cupanju ruskog naroda iz jevrejskih kandi.

Да, Русија је потонула на нове ниске нивое непоузданости према својим савезницима.

Издала је Све.

Не можеш да издаш оно што ти никад није ништа значило. Можеш евентуално да изневериш њихова очекивања, али то је проблем онога са нереалним очекивањима.

Јермени су једном профитирали као нуспроизвод руског империјалног експанзионизма, па су потом настрадали у току истог процеса. Сада су жртве контракције руске снаге и/или интересне зоне. Ни у једном моменту нису били кључни руској политици, мада су, као и неки други лузери, полагали све своје наде у Русију.

То би могла бити драгоцена лекција, када би било ко био у стању да стварно научи било шта.

Izvukli smo pouku , Srbi se u resavanju svojih egzistencijalnih , nacionalnih , obrambenih , i ostalih problema moraju osloniti na Bajdena, Hilari , Markona ...EU .... , ko Pasanijan !
Pašinjan je njihov čovjek, zato je i prošao tako kako je prošao. Pljunuo je na Ruse, svrgnuo bivšeg predsjednika i sada bi lizao tamo gdje je pljunuo. E pa ne može, kako siješ tako i žanješ.

Rusi nisu pomogli jer je Pašinjan prozapadno orjentisan. Kada smo već kod toga zašto nisu pomogli, možemo se dotaći razloga a zašto bi pomogli?

Па знаш како, истински верник увек има изговор чак и кад је божанство лажно. И увек је тај изговор исти.

Онај ко се клања дрвеном идолу у мраку џунгле исто увек зна зашто му је умрло дете, и зашто се тресе од маларије, и зашто су му цркле све кокошке. Прекршио је неки табу, стао ногом на погрешан лист, није погнуо главу кад је чуо рику Бога у шуми, устао је на леву ногу, пио воду погрешном руком, није понео џуџу који му је врач припремио кад је отишао у лов, и тако даље.

То све не значи да је његов идол слаб или лош. Црнац је тај који је згрешио. Идол је свемогућ и самилостан.

Па знаш како, истински верник увек има изговор чак и кад је божанство лажно. И увек је тај изговор исти.

Онај ко се клања дрвеном идолу у мраку џунгле исто увек зна зашто му је умрло дете, и зашто се тресе од маларије, и зашто су му цркле све кокошке. Прекршио је неки табу, стао ногом на погрешан лист, није погнуо главу кад је чуо рику Бога у шуми, устао је на леву ногу, пио воду погрешном руком, није понео џуџу који му је врач припремио кад је отишао у лов, и тако даље.

То све не значи да је његов идол слаб или лош. Црнац је тај који је згрешио. Идол је свемогућ и самилостан.
Prosto receno, ljudi vole da racionalizuju...

Rusi nisu pomogli jer je Pašinjan prozapadno orjentisan. Kada smo već kod toga zašto nisu pomogli, možemo se dotaći razloga a zašto bi pomogli?
Naravno, to su Sputnjik gluposti.
Јерменија никада није ни била у проблему њих је као беле медведе чувао ОДБК. Јермени у Арцаху су били у смртном проблему и мени не изгледа да су те угрожене Јермене Руси оставили на цедилу и било би најбоље да се Јермени "бели медведи" не оглашавају по питању наставка рата јер Арцах више нема војске.
Значи Руси Јерменима у Јерменији нису ни морали помагати јер су били заштићени ОДБК уговором. Јермени у Арцаху су били угрожени и њих Руси не да нису оставили на цедилу него су их и спасили. Пре ће бити да је сорошев човек Пашијан оставио Арцах на цедилу. Тако бар тврде руководиоци Арцаха.

Ne mora to biti objašnjenje u kontekstu supremacije, već može i po narodnoj "što je babi milo..."

Tj. moliću se ja svom božanstvu ali dok niko ne vidi ja ću i sa tuđim da malo koketiram, ha ja, pametno janje dvije ovce sisa...

I onda dođe praznik kad se ovce kolju...

Jermenski manastiri i crkve, neki od, koji prelaze pod kontrolu Azerbejdžana, nakon "sjajne šahovske partije"

1. Dadivank, 9.vek
2. Cicernavank, 6. vek
3. Amaras, 4. vek
4. Katarovank, 4. vek
5. Kanač Žam, 19. vek
6. Gtičavank, 13. vek
7. Gazančečoc, 19. vek (to je ona crkva što su je Azeri već granatirali u ovom ratu)
8. Jericmankanc, 14-17. vek
9. Crkva sv. Jovana, 17. vek

Srećan vam ruski trijumf, junaci

https://www.rferl.org/a/churches-an...-armenia-azerbaijan-peace-deal-/30944878.html
po nti put.
Evo, sad sam pričao i sa prijateljem Arturom iz Jerevana.
U pogledu teze da Rusi nisu pomogli jer, zaboga, Pašinjan je Soroš....

Pogledajte prilog 797641
to mu dodje ko tematski spam. jermeni su trebali vratiti 5 regija. sam pašnjak rekao da su pogrešili i da sad gore prolaze. domaći zadatak dozivanja pameti pašnjaka je izveo alijev. sve se znalo baš kako si ti negde na početku pretpostavljao. vidiš prosto.
:ok:

Ne mora to biti objašnjenje u kontekstu supremacije, već može i po narodnoj "što je babi milo..."

Tj. moliću se ja svom božanstvu ali dok niko ne vidi ja ću i sa tuđim da malo koketiram, ha ja, pametno janje dvije ovce sisa...

I onda dođe praznik kad se ovce kolju...

Поента ове врло лако разумљиве метафоре јесте да су Руси лажно божанство ком се многи убоги клањају, не мање од других и Срби који живе по разним угроженим подручјима.

После, када им се деси нешто монструозно, не могу себи да признају да им је вера била испразна. Врло је непријатно прихватити тако нешто. Уместо тога следи бујица изговора за мистериозну пасивност овог божанства - те "нисам био океј", те "ја сам за све крив", те "а шта сам ја рекао о Русији '95", те "имао сам блудне мисли против Путина, и ШТА је онда Русија требала да уради кад сам ја њу већ први издао?!"

Све је то тужно, и требао бих вероватно да имам више самилости јер су у питању људи чија је егзистенција угрожена, али реално немам стрпљења.

Поента ове врло лако разумљиве метафоре јесте да су Руси лажно божанство ком се многи убоги клањају, не мање од других и Срби који живе по разним угроженим подручјима.

После, када им се деси нешто монструозно, не могу себи да признају да им је вера била испразна. Врло је непријатно прихватити тако нешто. Уместо тога следи бујица изговора за мистериозну пасивност овог божанства - те "нисам био океј", те "ја сам за све крив", те "а шта сам ја рекао о Русији '95", те "имао сам блудне мисли против Путина, и ШТА је онда Русија требала да уради кад сам ја њу већ први издао?!"

Све је то тужно, и требао бих вероватно да имам више самилости јер су у питању људи чија је егзистенција угрожена, али реално немам стрпљења.

Razumio sam ja tvoju poentu, moja je a zašto bi božanstvo radilo ono što želi, uslovno rečeno - podređeno biće?

Kada božanstvo kaže "plata za grijeh je smrt" čemu onda stav "pa ti si dužan kao Božanstvo da me spasiš a ja ću ipak griješiti"?

Božanstvo nije tu da ti ublaži mučninu kad jedeš go*na (kao Pašinjan) već da ti izazove muku da znaš da neće proći bez posledica.

E sad, neka ozbiljnija diskusija n-tih sukoba u regionima zahtjeva širu obradu, svaki je specifičan i ne mogu se posmatrati u globalu ili generalizovati sa tim "bole me dooope ja sam s Rusima, mogu šta hoću"

Uništenje ISIL-a u Siriji je jedan od velikih koraka suprotstavljanju SAD čije su oni čedo svakako i ako neko misli da nisu trebala mooda za to mnogo je naivan.

Razumio sam ja tvoju poentu, moja je a zašto bi božanstvo radilo ono što želi, uslovno rečeno - podređeno biće?

Kada božanstvo kaže "plata za grijeh je smrt" čemu onda stav "pa ti si dužan kao Božanstvo da me spasiš a ja ću ipak griješiti"?

Božanstvo nije tu da ti ublaži mučninu kad jedeš go*na (kao Pašinjan) već da ti izazove muku da znaš da neće proći bez posledica.

E sad, neka ozbiljnija diskusija n-tih sukoba u regionima zahtjeva širu obradu, svaki je specifičan i ne mogu se posmatrati u globalu ili generalizovati sa tim "bole me dooope ja sam s Rusima, mogu šta hoću"

Uništenje ISIL-a u Siriji je jedan od velikih koraka suprotstavljanju SAD čije su oni čedo svakako i ako neko misli da nisu trebala mooda za to mnogo je naivan.

Наравно, Русија је опет направила једини честит потез, у складу са својом непогрешивом природом. Јер Русија је прави бог, а не лажни. Јермени су кажњени јер их њихов бог воли и хоће да их уразуми, и тако даље.

Видиш и сам да не вреди.

Наравно, Русија је опет направила једини честит потез, у складу са својом непогрешивом природом. Јер Русија је прави бог, а не лажни. Јермени су кажњени јер их њихов бог воли и хоће да их уразуми, и тако даље.

Видиш и сам да не вреди.

Ne sporim ja njihove i zablude "ubogih", kako ih ti nazva, poprilično je to istinito ali to nije i pravilo. Neki stvarno jesu u problemu ali neki su i uticali da do problema dođe.

Da li je u Ukrajini stanje mnogo bolje nakom smjene Janukoviča? Gdje je taj neoliberalni kapitalizam koji se u vidu novca preljeva u džepove srednjoslojne klase postkomunističko napaćene "raje"

Nije ga bilo ali ga sada ima, samo što oni nisu shvatili da nije predviđen za njihove džepove. Samo su srednjslojni i siromašni (skoro su isti) i bili u zabludi...

Видиш и сам да не вреди.
Kao što je i otelotvoreni bog Koba premudro navukao Nemce u pakt, a potom i u smrtonosnu klopku na 20km od Moskve

Back