Растурачица бракова

Па јес, све што једном урадимо у животу - то је гаранција да ћемо то увек радити....z:hm:

А ако наш драги није ниједну оставио ''због нас'' - то је гаранција да нас неће оставити због неке друге!z:hm:

Здрава логика! z:Dz:mrgreen:

Па јес, све што једном урадимо у животу - то је гаранција да ћемо то увек радити....z:hm:

А ако наш драги није ниједну оставио ''због нас'' - то је гаранција да нас неће оставити због неке друге!z:hm:

Здрава логика! z:Dz:mrgreen:
Ako si mislila na ono što sam ja napisala , nisi me razumela.Ja nisam rekla da je to bilo kakva garancija , već da je to podsvesno razmišljanje.Kao kad te neko slaže , sledeći put ćeš se pitati da li govori istinu...kod mene je bar tako.

Прочитај бар први пост, видећеш о чему је тема.

А силни људи написаше своје мишљење, и ја своје, а то је, нико не може растурити нечији брак, осим људи који су у њему.

Znam o čemu je tema, pročitaj ti moje prethodne postove. Da se ne ponavljam, ono što nekome uradiš, neminovno ti se vrati na ovaj ili onaj način. A inače, brak rasturaju oni koji su u njemu je sasvim tačno, pa ipak, ne bih da ulećem kao "vatrogasac", niti bih volela da to bude moja ćerka. Naravno da bih je podržala u odluci, savetovala najiskrenije, ali podržala, ali pričamo ovde o intimnim razmišljanjima i stavovima, zar ne.

Kao shto neko reche,ne mozes srecu graditi na tudjoj nesrecu...I jako mi je zao ali postojale bi bitnije stvari od nje, npr. dete tog coveka. Sta da se on razvede na primer,oni zive zajedno nekoliko meseci { ili godina } ,odluce a nisu jedno za drugo i raskinu,pati,i posle ga preboli...A to dete ce i posle 18,19,20 godina imati jednu trajnu posledicu...Moja kcerka ce vec zaboraviti tad na njega ali je neprosredno uticala na promenu zivota nekog tamo malog bica,koji ce njene neposredne akcije osecati mnogo godina kasnije.Dugorocno ce uticati na jednu osobu koja nema veze s njom....I ne samo on jer nije jedini krivac oboje su zajedno u tome. Razvod nije strasna stvar,i moji su razvedeni i nikad s bratom nisam patila zbog toga,super se slazu i ovako,i da,bolje dobar razvod nego losh brak ali da ona ne bude okidac u tome...Postoje mnogo razloga zasto neko vara i ostavlja,nishta nije crno ni belo..Ali bih joj rekla da razmisli,jer postoji serija ljudi koje { zajedno i on} mogu da povrede,na duge staze.

Апсолутно се слажем, то је једина ствар коју нисам поменула а мислила сам!
Свака част!z:)

Ali bih joj rekla da razmisli,jer postoji serija ljudi koje { zajedno i on} mogu da povrede,na duge staze.

Moji roditelji su razvedeni, i otac se ozenio 3 meseca posle razvoda....kada si mladji sve progutas... da bi bio u blizini onih koje volis..... ali kako odrastas, shvatas da u tom odnosu nikada nece biti istinske ljubavi i topline, bez obzira sto su stvari ,,formalno -pravno,, najbolje moguce .... (svi smo ljubazni, fini, trpeljivi, pokloncici za rodjendane i tako.... ) ali vremenom, potpuno je jasno da ce se ta zena okrenuti prvenstveno interesima svoje porodice.... a kao sto znamo zene to umeju da urade vrlo perfidno i tanano, da ih ne primetis, tako da njen muz nema nikakav konkretan razlog da joj zameri, ali ona jednostavno odasilje signale ,,mi smo celina,, a ti si gost.... i to je POTPUNO PRIRODNO u biti jedne zene da se bori za svoje gnezdo...... e sad...... kada bih ja u zivotu trebala da preuzmem tu ulogu na sebe jednog dana.....????????? ne bih volela da sam u kozi tih zena, iz razloga sto znam koliko sada kada sam i sama majka osudjujem neke njene postuke..... i ne postoji mislim nacin da to tako ne zavrsi !!!!:pop::pop::pop:
bilo je tu i trenutaka kada su se lecile neke ,,pubertetske,, bolesti.... kada sam ja za sve sto nemam ili ne mogu.... krivila kako sam koga stigla, sto u slucaju kada ti je porodica jednistvena mnogo brze prodje i ostavi manje posledice.... na srecu sve je po mene zavrseno o.k ... zavrsila fax, zaposlila, imam svoju porodicu.... ali rane su ostale.... i danas sa roditaljima imam distanciran odnos i oboje ih pomalo osudjujem i krivim sto moje dete nema ,,jedinstvene babu i dedu,,..... sto nisu imali snage da preguraju, da se izbore za svoju porodicu i dom

Poslednja izmena:
... i jos nesto.... imam polu - sestru iz tog ocevog braka.... mislim da ona odrasta sa zescom frkom u glavi.... ko je ona, a ko smo ,,mi,, , oceva prva porodica...... mislim ona sada ima 18 godina, vidim da ima zescu frku od vezivanja, pomalo poremecene norme u smislu porodicnih odnosa..... vise od mene.... ja sam ona iza prvog braka, ali amanet koji je njoj njena majka ostavila,,za razmisljanje,, je mnogo slozeniji od onog koji ja nosim.....

ja se danas trudim da ocuvam svoj brak, da se borim da moje dete ima ono sto sam ja izgubila.... naravno ne po svaku cenu..... a ona ce jednog dana imati VELIKU ZBRKU po tom pitanju....

.... i tako se tradicija ,, bolesnih,, odnosa .... nastavlja.....

eto odgovora zasto su ta zapadna drustva ,,pomalo,, poremecena .............

Ок, али шта бисте рекли својим ћеркама да вам дођу са причом:''Мама, ја сам већ дуго са ожењеним човеком, он се разводи и живећемо заједно кад се све то регулише''?

Једно је наш став о некој појави, а друго је кад се хтели-не хтели нађемо у таковј ситуацији. Да ли бисте ћерку назвали растурачицом нечијег брака?

.. i danas sa roditaljima imam distanciran odnos i oboje ih pomalo osudjujem i krivim sto moje dete nema ,,jedinstvene babu i dedu,,..... sto nisu imali snage da preguraju, da se izbore za svoju porodicu i dom

I moji roditelji su razvedeni ali mi nikad nije palo na pamet da ih krivim sto su se razveli. :I
Tako ih moze kriviti dete koje ne shvata komplikovanost ljudskih odnosa, a ne odrastao covek koji je valjda jednom prosao kroz raskid/vezu sa nekim ko mu u potpunosti ne odgovara/ostavljanje...itd.
To su sasvim normalne stvari koje se svakom dese i to ne znaci da je neko bio slabic pa nije "uspeo da pregura". Uspeo da pregura sta? Nedostatak ljubavi, nekompatibilnost?
To se ne "pregurava", zato i postoji razvod kao resenje.
Jeste, razvod je traumaticno iskustvo ali jednom moramo i mi odrasti i shvatiti da su i nasi roditelji ljudska bica a ne neki idealni crtezi iz slikovnica. Isto kao sto i oni nas moraju da puste da odrastemo i budemo samo svoji, tako i mi moramo pustiti njih da budu zasebne licnosti i ne posmatrati ih iskljucivo iz prizme malog deteta kome su roditelji - pa, samo roditelji a ne ljudska bica sa svojim osecanjima, izborima, greskama, pogresnim potezima i sl.
Na stranu neke druge price o konkretnom zanemarivanju, potpunom zaboravljanju dece - tu mozemo zameriti roditelju kao OSOBI i njenom ponasanju prema nama posle razvoda.
Tad i imamo pravo da ih posmatramo kao i svakog drugog i oni ne moraju da dobiju vise kredita od nekog drugog samo sto su nam roditelji.
Ali ovako zamerati, u paketu, oboma, samo sto su se razveli - to zaista ne razumem.
(mogu da razumem povredjenost jako dobro ali ovo ne mogu da razumem kao stav prema razvodu uopste)

Ок, али шта бисте рекли својим ћеркама да вам дођу са причом:''Мама, ја сам већ дуго са ожењеним човеком, он се разводи и живећемо заједно кад се све то регулише''?

Једно је наш став о некој појави, а друго је кад се хтели-не хтели нађемо у таковј ситуацији. Да ли бисте ћерку назвали растурачицом нечијег брака?

rekla bih joj, jer ne podnosim:
1. da me stavlja pred svršen čin
2. to što je uradila
nemam nikoga pravo da osuđujem, ali imam pravo da saopštim svoje mišljenje (zato sam roditelj, valjda)... mora da zna da neke stvari nisu ok, u najmanju ruku.

rekla bih joj, jer ne podnosim:
1. da me stavlja pred svršen čin
2. to što je uradila
nemam nikoga pravo da osuđujem, ali imam pravo da saopštim svoje mišljenje (zato sam roditelj, valjda)... mora da zna da neke stvari nisu ok, u najmanju ruku.

Како мислиш да те ставља пред свршен чин?
Мислиш да је требало да те пита за мишљење пре него што се смувала са њим?

Oprosti mi ako budem gruba jer mi nije namera da vredam,ali kako si mogla da nazoves cerku RASTURACICA BRAKOVA!!!Prvo,taj brak nije puko zbog nje,vec je on bio los a ona je samo ispala kao razlog.Drugo,za mene je ekstra glupa prica ako je jedanptu otisao za drugom zenom zasto nebi ponovo?!Tvoja cerka samo treba da se dobro presabere da li je stvarno spremna na zivot sa ozenjenim pa razvedenim covekom:da li ce moci njegovo dete da prihvati na pravi nacin kada dobije svoj,kako ce se osecati kada ga bivsa zena pozove zbog deteta ili neke druge frke u sred noci i on ode...Jednom reci naterala bih je da proba da shvati da nece imati zivot koji se zovu samo njih dvoje(za sada,dok ne dodu deca),vec ce uvek sa njima biti i senka bivse zene.Nije uopste lako biti druga zena i jako ea bitno i kakva je njegova prva zena.Sta ako je neka koja je spremna na sve da zagorca zivot njima?To moze da uradi jako lepo samo ako hoce!Od srca bih je posavetovala da dobro razmisli,istestira i nju i njega pa ako se sve kocke poklope,znaci da je dasa imao losu srecu prvi put a da je ona njegov ludi kamen!!!

I ja sam otupela,nesto...ne znam sta se desava...cak mi se vise ni ne svadja sa zenama.
treptrep2-1.gif

A moze li "tema" bez advokata i nekakvih branilaca, tumaca tudjih misli.
Uveren sam da svako od nas ume i zna da procita sta je napisano. Ako razume, OK ako ne njegova je zabluda.
I rasturcicama i rasturacima i svima ostalima Srecna pravoslavna N.G.

Није у питању ''тумечење туђих мисли'', само скретање пажње учесницима да прочитају уводни пост ако желе да одговарају на тему. z;)

Како мислиш да те ставља пред свршен чин?
Мислиш да је требало да те пита за мишљење пре него што се смувала са њим?

pa, valjda je uvodni post takav da....dolazi ćerka i kaže 'to-i-to'. meni je to svršen čin.
dakle, pod tim mislim da nisam znala da se viđa sa oženjenim čovekom.

Back