Растурачица бракова

Porodica je osnovna ćelija svakog prosperitetnog društva. Ko nije u stanju da sačuva porodicu, šta će drugo biti u stanju?

Uvek se nadje neki izgovor.

Mesa Selimovic nije sacuvao porodicu pa je bio "u stanju" stvoriti onakva dela, pokupiti onolike nagrade.
Tina Tarner nije "bila u stanju" sacuvati porodicu ( vestica, dosadile joj svakodnevne batine, sram neka je bude) pa postala legenda.
Predsednik nam je u drugom braku pa ne vidim da zbog tog nije u stanju uciniti nesto dobro, korisno.
I sta znaci sacuvati porodicu? Imati papir na kom se mama i tata isto prezivaju ili na kom je datum kad su se pred maticarem potpisali? Ili sacuvati porodicu znaci iznaci resenje kojim bi svi bili srecni sto je najvise moguce ili barem nesrecni sto manje?

Porodica je osnovna ćelija svakog prosperitetnog društva. Ko nije u stanju da sačuva porodicu, šta će drugo biti u stanju?

Uvek se nadje neki izgovor.

Da, sa ovom prvom recenicom se slazem samo bih joj dodala jos jednu rec pre svih drugih a to je "srecna", jer samo srecna porodica je osnovna celija svakog prosperitetnog drustva, nesrecne porodice su problem i za drustvo i za samu sebe.

A ''вођење рачуна о деци'' подразумева поништавање својих људских потреба, своје среће, останак у лошем браку у којем ће се родитељи свађати, тући,гледати попреко, мрзети, несрећни обоје...
Какав пример дајемо деци ако не поштујемо себе?

Jesmo se mi malko pogubili na temi?
Pričamo o UPADANJU u tuđi brak, ne o samorasturanju braka koji ne funkcioniše.

takvim situacijama nema postenja...samo sebicna zelje da se zadovolje sopstvene potrebe.....ljudi koji stvarno lose zive, cupaju se iz braka, a ne trce da nahvataju sa strane...i ima krivice u takvim situacijama, kod oboje....jer tu stradaju i nevine dushe...deca....dok nema dece, meni to i nije strasno....pa boze moj.....postenje i tako ne vlada na planeti Zemlji.....
O kakvom poštenju i časti pričamo ako sebično jurimo da zadovoljimo primaran poriv (strast!) ne vodeći računa o deci.
Ја сам одговарала само на ове постове, у којима се не говори о ''упадању у туђ брак'' (шта год то уопште значило)...него о ''јадној деци''.

А на тему сам одговорила одавно (башка што сам је ја и поставилаz;)).

Poslednja izmena:
Ја сам одговарала само на ове постове, у којима се не говори о ''упадању у туђ брак'' (шта год то уопште значило)...него о ''јадној деци''.

А на тему сам одговорила одавно (башка што сам је ја и поставилаz;)).

Ok, ok... :gace:

A ''вођење рачуна о деци'' подразумева поништавање својих људских потреба, своје среће, останак у лошем браку у којем ће се родитељи свађати, тући,гледати попреко, мрзети, несрећни обоје...
Какав пример дајемо деци ако не поштујемо себе?

Jesmo se mi malko pogubili na temi?
Pričamo o UPADANJU u tuđi brak, ne o samorasturanju braka koji ne funkcioniše.

Malo pre nego što si nam stigla na forum, već smo se prilično složile da se ne može "upasti" u dobar i stabilan brak.:) To oni koji su u braku duže od nekoliko godina već i sami znaju!:D

A i nismo se baš svi pogubili na temi, mada ima i toga - valja pročitati uvodni post, u kojem nije tema postavljena kao upadanje u brak, već više kako bi mi reagovali, kada bi naše dete imalo ozbiljnu vezu sa osobom koja se razvodi, ako se dobro sećam...:whistling:

Malo pre nego što si nam stigla na forum, već smo se prilično složile da se ne može "upasti" u dobar i stabilan brak.:) To oni koji su u braku duže od nekoliko godina već i sami znaju!:D

A i nismo se baš svi pogubili na temi, mada ima i toga - valja pročitati uvodni post, u kojem nije tema postavljena kao upadanje u brak, već više kako bi mi reagovali, kada bi naše dete imalo ozbiljnu vezu sa osobom koja se razvodi, ako se dobro sećam...:whistling:

Zar je zabranjeno da se tema nekako razvije, evoluira... : )
Ok, ako se i ti vratiš malko nazad, videćeš da sam odgovorila. Ponovću ukratko: posavetovala bih je da ako "nije kasno" pokuša da se povuče.
U međuvremenu desila su se neka druga pitanja, pa sam se usudila da odgovorim. kome plaćam i koliko što sam bila nevaljala? Š'o bre tako odma skačete i vadite oči, c,c,c :manikir:

Pa ne znam, vrlo skakljiva tema, ali mi nebi bilo drago, prvo sto je moje dete to koje nekome rastura brak, otima oca detetu, a mislim ako je taj muskarac takav, sutra ako mu iskoci neka druga, opet ce se zaljubiti i odleteti brze ne go je i ozenio moju cerku. Tako da mi ne bi bilo nimalo drago. Volela bih ipak nekoga mladog i lepog onako kako i dolikuje mojim cerkama.

U duhu je teme prica koju cu ispricati, a ono sto me interesuje su vasi komentari.
Ja cu preneti kako ‘okolina reaguje‘ ako je to uopste bitno.
Skolski drug od mm je direktor u jednoj velikoj kompaniji koja posluje u Srbiji u jednom manjem mestu. To je mesto vrlo blizu njegovog mesta boravka tj, mesta odakle je i gde bi se moglo reci ‘pripada‘, tako da se sve vrlo brzo sazna. Ima zenu i dvoje male dece.
Imao je ljubavnu vezu s mladjom zenom iz tog mesta u kome radi i dobio vanbracno dete sa njom. Veza je opstajala relativno dugo.
Njegova supruga je saznala ne samo za prevaru, ves i za dete, a on je sve priznao.
Supruga je presla preko toga i nastavili su dalje.
Primetno je da, oni koji znaju suprugu od malena, da je promenila ponasanje i da flertuje s okolinom, iako nikad tome sklona.
Muz i zena se cesto pojavljuju zajedno u javnosti, izlaze zajedno i sve izgleda kao da su opet oziveli svoj brak.
Medjutim, kruzi prica da se on i dalje vidja s tom drugom zenom.
Prica je potpuno istinita.
Okolina reaguje ovako: Ajde sto je bio sa njom, nema veze, desava se, ali da toliko bude s njom da i dete napravi i da to traje, ma ......! A nju uop[ste ne shvatam, ili svaka joj cast, pa koja bi to oprostila.....
Eto dakle, brak je opstao, nije ga niko rasturio, ali ja nisma stekla utisak kad sam ih videla relativno skoro da je ijedno od njih dvoje srecno.....
Sta kazete vi?

Ma ok, ali ko je kriv?
Mislim to - rasturacica braka?:think:
Ili da li je samo on kriv?
Ili samo ta zena sto ga je zavela?
Ili je kriva njegova supruga sto nije vecito ulagala u svoju vezu, iako je on uredno glumio mangupa?
Da li je na kraju vise bitno ko je kriv?

niej ni vazno ko je kriv,vazno je u kakvom okruzenju deca rastu...znam brakove gde oba partnera varaju i nikom nista...funkcionisu.....makar tako deluje....ako se jedno od njih gusi u tom braku, za decu je to vrlo lose....osete, primete....:neutral:

Ma ok, ali ko je kriv?
Ili je kriva njegova supruga sto nije vecito ulagala u svoju vezu, iako je on uredno glumio mangupa?

pa to i nije brak to je zavaravanje okoline i sebe i dece....
možda je bolje da su se rastali, a ovako....

Pa da, glumiti zivot ili ziveti zivot, a mozda su ostali zajedno zbog dece...to je najcesci izgovor.
Ponavljam, ima slucajeva da oba bracna druga imaju krajnje nekonvencionalne poglede na seksulane odnose, ali je to izuzetno retko
Ja licno ne bih ostala u takvom braku a da znam da ga mrzim
I sasvim je razumljivo da ono sto ja dajem trazim od svog partnera, kao i da ono sto ja tolerisem, tolerise i on
Fair enough
No svakako prica jeste potresna, i tera na razmisljanje
Uglavnom ljude dotice samo da osude ili iskomentarisu, ali se ne zamisle stvarno o jednoj porodici

kad sam se ja razvodila okruzenje je razlicito reagovalo: neko je bio stava da sam naduvala, da su problemi resivi, a neki da to ne bi trpeli ni dana a kamoli, kao ja, godinama....poenta: kad vidis da ti deca mnogo trpe zbog braka (a bilo da je i banalan razlog) ako to ne moze da se resi, steta ce se najvise osecati na deci...a dobar brak niko ne moze da rasturi....

Pa da, glumiti zivot ili ziveti zivot, a mozda su ostali zajedno zbog dece...to je najcesci izgovor.
Ponavljam, ima slucajeva da oba bracna druga imaju krajnje nekonvencionalne poglede na seksulane odnose, ali je to izuzetno retko
Ja licno ne bih ostala u takvom braku a da znam da ga mrzim
I sasvim je razumljivo da ono sto ja dajem trazim od svog partnera, kao i da ono sto ja tolerisem, tolerise i on
Fair enough
No svakako prica jeste potresna, i tera na razmisljanje
Uglavnom ljude dotice samo da osude ili iskomentarisu, ali se ne zamisle stvarno o jednoj porodici

Moram priznati da ja tu malo od porodice vidim. Više je to skup ljudi koje je eto tako neko bacio na gomilu, pa oni su eto tako mama 1, mama 2, tata, deca....Šta je tu porodica? Brak kao predstava za okolinu? Razvod kao dokaz neuspeha? Vanbračno dete kao ultra sramota? U pravu si, jeste potresno, zato i pitam čemu to? Deca kao izgovor (a šta je sa vanbračnim detetom, btw?), ali šta je stvarni razlog?

Imala sam prilike da upoznam porodicu sastavljenu iz gomile porodica, tj. razvedeni par i njihova deca, oboje u drugim brakovima sa "novom decom" + 2.supruga ima svoje dete iz svog prvog braka. Ne moš da ih pohvataš ko je čiji :lol: Još su sada ta deca dorasla da naprave decu, cirkus!
Elem, sva ta deca ne da se druže, nego su vaspitana da im je (sve) to porodica. Za svaku proslavu bude puna kuća. Naravno, ne obožavaju se svi do imbecilnosti, usponi i padovi su normalni u svakoj porodici, ali su makar te vezanosti itekako svesni. U ovoj tvojoj priči ja to ne vidim.

Ma ok, ali ko je kriv?

Tu vise nije bitno ko je kriv, a svo troje odraslih na neki nacin jesu krivi zato sto nisu rascistili racune izmedju sebe.
Supruga je kriva zato sto se nije razvela, a koji je razlog? ne verujem da s eplasila ogovaranaj, jer ogovaraju ih i onako i voako.
Muz je crn da crnji ne moze biti, ustvari on je dobi sve sto je hteo i zenu i ljubavnicu i mozda jos neku.
Ljubavnica je ovca, mrak.
Najgore ce u svakom pogledu u takvoj sredini proci vanbracno dete, a ostala deca ce imati takodje posledica.

Back