Растурачица бракова

Опроштено ти је, ако неко овде треба да ти опростиz;)
Мада тема је општа, тако да нема потребе да се извињаваш
Ја сам још давно на једној теми причала како има толико мушкараца који су духовити, шармантни, паметни и занимљиви, те да је најмањи проблем да ти се неко такав допадне
То је људски
Али допадање и љубав нису ни близу а камоли исто, а ЕлиНС је најбоље то објаснила на теми на Женама Илузије
Нормално је да примећујемо друге људе, али то што баш волимо свог човека, има хиљаду један разлог
А посебно ценим људе који умеју да кокетирају са околином а да никога не повреде и не улазе ни са ким у интимизирање
То је један посебан зачин који нам сваки дан улепшава, јер се шалимо али не прелазимо границу доброг укуса
Такви људи су ретки
Многи на жалост такве људе погрешно тумаче или њихово понашање сматрају као позив на секс
Такође немам ништа ни против флерта, који опет није кокетирање, то је већ флерт
Ниједном браку није нашкодио безазлен флерт, ако је тај брак квалитетан и стабилан, већ је унео само дозу свежине
Али ја сам можда једина која тако гледа на брачне односе....

Ја сам још давно на једној теми причала како има толико мушкараца који су духовити, шармантни, паметни и занимљиви, те да је најмањи проблем да ти се неко такав допадне
То је људски
Али допадање и љубав нису ни близу а камоли исто, а ЕлиНС је најбоље то објаснила на теми на Женама Илузије
Нормално је да примећујемо друге људе, али то што баш волимо свог човека, има хиљаду један разлог
А посебно ценим људе који умеју да кокетирају са околином а да никога не повреде и не улазе ни са ким у интимизирање
То је један посебан зачин који нам сваки дан улепшава, јер се шалимо али не прелазимо границу доброг укуса
Такви људи су ретки
Многи на жалост такве људе погрешно тумаче или њихово понашање сматрају као позив на секс
Ниједном браку није нашкодио безазлен флерт, ако је тај брак квалитетан и стабилан, већ је унео само дозу свежине

Lepo si ovo rekla...z:girl:
Ali...deluje tako teoretski...u praksi moze da ispadne sasvim drugačije.
Inače,i ja otprilika ovako razmišljam...samo treba biti oprezan sa bezazlenim igricama.z:kiss:

Слажем се Јецо
Танка је линија
Једном ми је једна добра другарица рекла - никад на лични план
То се односи на све, па тако и на ово
Није тако компликовано као што изгледа

Одгајили сте децу, задовољни сте децом и њиховим успесима у животу...а онда, једног дана дође вам ваша, рецимо, двадесетпетогодишња ћерка и каже:''Мама, морам да ти признам, ја сам већ дуже време у вези са једним ожењеним човеком. Старији је од мене 10 година, има дете... Виђали смо се тајно, а јуче је поднео захтев за развод брака. Решили смо да почнемо да живимо заједно када он регулише сву процедуру око развода. Добро сам промислила о свему. Волимо се и дивно се слажемо. Немој да ме одговараш, ја сам одлучила!''

Ви тада.....

Шта?
Pa šta sada?
Može da ti bude teško (normalnoj osobi će sigurno biti), ali tu ispravljati teško da bilo šta možeš.

Ne razumem iz kojih razloga zene, devojke, udovice, raspustenice, nazivate rasturacicama braka, ako se zaljube u ozenjenog muskarca. Ne verujem u strasnu ljubav na brzaka, jer to je strast do seksa. Da bi se desila prava ljubav, koja rusi sve pred sobom, potrebno je vreme, uslovi i neophodni razlozi.
A gde se desavaju(?) mozda je bolje reci radjaju takve ljubavi. Naravno najcesce je to radno mesto. Na ulici retko. Mozda kucna prijateljstva. Brak, samoca ili ceznja za paznjom, ljubavlju, zrtvovanjem se trazi. Muskarci k'o muskarci. Na takve price bace mamac i kada riba zagrize gledaju da je sto pre ulove. Iskoriste njen trenutak nadoslih emocija, svojski se potrude da ugode sebi i njoj i kada se osete "maco" onda im je zena kod kuce domacica, ne kao upecana ribica. Njemu je slatko ali i toj devojci, zeni, pocinje da "igra" u stomaku. Pocinje sve cesce da razmislja o njemu, sutra bi da ga prva vidi na radnom mestu, popije kafu. I tako iz dana u dan emocije rastu- u njoj da ga ima za sebe u njemu da se udalji od zene.
E, tu se postavlja pitanje, kada dodje do tog sjajnog, strastvenog,dozivljenog spoja, kako stati? Da li je moguce. Obicno je nema stajanja. Njoj, vi je nazvaste "rasturacicom" braka, pocinje da smeta njegova zena, potom deca (ni jedna zena, pa bila i ona ljubavnica ne zeli da bude druga), ON se polaka udaljava, najpre, od zene a potom i dece, pa prijatelja. I na poslu nema vise paznje prema drugima, sve cesce je u njenoj blizini... I ko da odluci? Mi ne. Odluka se donosi mnogo pre vapaja- volim ga, sta da radim, odnosno, volim je-vredi li zrtvovati godine baraka, proslost i krenuti od nule.
Opasno je iz avanture preci u fazu ljubavi. Kada u nju dodju zene ne biraju sredstva da dodju do cilja. Muskarci u vecini slucajevi bi rado da uzivaju u avanturi a sacuvaju brak- "zbog dece". Ali udica se tesko skida.
Ako volis, voli ili se ne igraj vatrom.

Сад ја морам да питам пошто ми је нејасно - да ли је вама који заговарате да је "грађење среће на туђој несрећи глупост" те у овом случају немогуће - да ли вам је то сасвим ок да се заљубите у неког кога неко већ воли и са њим већ има живот знајући да ћете у таквом куршлусу сви бити повређени, или ако не ви, онда тај трећи?
Зар није боље и лепше сачекати да тај неко буде слободан?
Ако већ тај неко има проблеме и жели да се разведе, зар не мислите да је доливање уља на ватру позив на паралелну везу? Упуштање у тако нешто? То је наше право, јел да? Да доприносимо распаду нечијег брака?
Зашто не пустити тог неког да покуша да реши своје проблеме, па ако не иде, кад се разведе упустити се у везу?
Или је ово по вашем мишљењу глупост што ја пишем?
Ја верујем да се не треба никада мешати у туђи брак и да то није питање само задовољења своје среће (читај бесне гузице) већ питања части
Извините ме ако грешим

Heeej! Ženskaaa! Saberi se! Ne govorimo mi ništa tako suprotno od onoga što ti pišeš!
Izgleda da je samo "smetnja na vezama".z:)

1. Kod zaljubljivanja se ne može kalkulisati - da li je OK. ili nije OK da se zaljubimo u nekoga - ili to i nije ljubav...ali to nije naša pretpostavka, već je pretpostavka teme da je zaista ljubav u pitanju.Stoga i ne možemo sačekati da neko postane slobodan, pa da se zaljubljujemo...To se, jednostavno, desi... nemože se zaljubiti kad neko isplanira...ili ne bi bilo tpliko postova o tome kako ne mogu da nađu ljubav...
2. Ako tog "nekog" neko već voli - zašto onda taj "neko" nije srećan sa njim? Verovatno zato što ljubav nije obostrana...pa ko je tu onda srećan, pa da mu treća osoba kvari sreću?
3. Ovo što ti pišeš nije nikakva glupost, i jeste sve bolje onako kako si napisala, ali prava ljubav se ne može porediti sa "besnom guzicom", jer onda to, moram da ponovim, nije ljubav - već zadovoljenje sebičnog prohteva - ali naša tema je naša rakcija kada se to dogodi našem detetu, a ne da li je ispravno "biti treći".

I mi svi smatramo da se ne treba mešati u tuđu vezu, a kamo li brak, ali, to je ipak u sferi teorije, a život donosi svašta neočekivano.

Ljubav se mnogima desi jednom u životu - da li tada treba da odustane od nje, samo zato što, u jednom nesrećnom braku, jedna (molim sve koji su "ostavljeni" iako nisu bili sebični da mi oproste na izrazu, ali srela sam u životu dosta takvih i muškaraca i žena) sebična osoba neće "da pusti" partnera da se razvede, pod geslom: "Kad neće da bude samnom, neće biti ni sa drugim", ili: "Kad ja nisam srećna (nisam našla nekog), neće ni on/ona!"? I razveli bi se, samo da "on" ili "ona" nisu našli novu ljubav - ali sada neće - iz zavisti!

Ne razumem iz kojih razloga zene, devojke, udovice, raspustenice, nazivate rasturacicama braka, ako se zaljube u ozenjenog muskarca. Ne verujem u strasnu ljubav na brzaka, jer to je strast do seksa. Da bi se desila prava ljubav, koja rusi sve pred sobom, potrebno je vreme, uslovi i neophodni razlozi.
A gde se desavaju(?) mozda je bolje reci radjaju takve ljubavi. Naravno najcesce je to radno mesto. Na ulici retko. Mozda kucna prijateljstva. Brak, samoca ili ceznja za paznjom, ljubavlju, zrtvovanjem se trazi. Muskarci k'o muskarci. Na takve price bace mamac i kada riba zagrize gledaju da je sto pre ulove. Iskoriste njen trenutak nadoslih emocija, svojski se potrude da ugode sebi i njoj i kada se osete "maco" onda im je zena kod kuce domacica, ne kao upecana ribica. Njemu je slatko ali i toj devojci, zeni, pocinje da "igra" u stomaku. Pocinje sve cesce da razmislja o njemu, sutra bi da ga prva vidi na radnom mestu, popije kafu. I tako iz dana u dan emocije rastu- u njoj da ga ima za sebe u njemu da se udalji od zene.
E, tu se postavlja pitanje, kada dodje do tog sjajnog, strastvenog,dozivljenog spoja, kako stati? Da li je moguce. Obicno je nema stajanja. Njoj, vi je nazvaste "rasturacicom" braka, pocinje da smeta njegova zena, potom deca (ni jedna zena, pa bila i ona ljubavnica ne zeli da bude druga), ON se polaka udaljava, najpre, od zene a potom i dece, pa prijatelja. I na poslu nema vise paznje prema drugima, sve cesce je u njenoj blizini... I ko da odluci? Mi ne. Odluka se donosi mnogo pre vapaja- volim ga, sta da radim, odnosno, volim je-vredi li zrtvovati godine baraka, proslost i krenuti od nule.
Opasno je iz avanture preci u fazu ljubavi. Kada u nju dodju zene ne biraju sredstva da dodju do cilja. Muskarci u vecini slucajevi bi rado da uzivaju u avanturi a sacuvaju brak- "zbog dece". Ali udica se tesko skida.
Ako volis, voli ili se ne igraj vatrom.

U situaciji koju si opisalo, muškarac ni "pod razno" neće rasturiti brak zbog avanture...to su iluzije neiskusnih devojaka.
Pre može da se desi da žena njega ostavi - ako sazna za avanturu..
.A to što, možda, priča toj jadnici koju nazivaju "rasturačicom braka" da će se razvesti - laže.
Razvodi se samo onaj, koji bi se i onako razveo, i zaista voli tu novu.
Ili onaj ko je "malko" samoživ, a ne voli da živi sam (treba neko da bude domaćica u kući), pa održava privid braka, i pravi se, sa predumišljajem, da je sve u redu - a zatraži razvod tek kad je obebezbedio "sledeću". Ali tu opet nema ljubavi - čim se toliko kalkuliše.

Svi se, uglavnom, slažemo da je takva veza bar teška, ako ne i loša, i neprihvatljiva - a moramo se složiti i da stvarno postoje osobe koje nemaju skrupula i, budući da su sebične i razmažene, pokušavaju da "uzmu" sve što požele, bez razmišljanja o posledicama i moralnosti, kao i da ih ni najmanje ne potrsa tuđa nesreća - ali, to opet nije ljubav, i ne može da rasturi stabilan brak ljudi koji znaju šta hoće u životu. Mada, može da uzdrma...i to baš prilično, ali ne i da joj uspe u tome - samo mlade i neiskusne osobe, slabe pronicljivosti, ili bezazlene, ne uspeju da je "pročitaju" na vreme, pa se onda dešava "Lesi se vraća kući" kad shvate da su žrtva sebične osobe, nesposobne da voli - ali to je ipak već patologija..

Mislim da bi jedan opšti, iako samo teoretski zaključak bio, da "bežimo kao đavo od krsta" od svkog flerta, ili koketiranja svake "zauzete" osobe - za svki slučaj..ako možemo to da izvedemo...i da se nadamo najboljem.z:poz:

Poslednja izmena:
Draga taote. JA sam musko. Moj pogled je iz muskog ugla. Mogu da TI opisem desetine scena iz zivota ozenjen-devojka, ozenjen-udata. Bilo je u tim odnosima flerta ali i ljubavi i veoma malo "rasturanja" brakova-jedino u slucajevima kada su vec bili na ivici rasturanja. A da vole flert, posle toga i ljubav, i muskarci i zene VOLE. To je istina. Sad' neko zna kada da prikoci, drugi to ne umeju. Iskustvo. Monotonija, nezadovoljstvo- s jedne i uzbudjenje i paznja s druge strane, strasan su lepak za uplitanje, namerno ne kazem "rasturanje", brakova i veza.

Poslednja izmena:
Draga taote. JA sam musko. Moj pogled je iz muskog ugla. Mogu da TI opisem desetine scena iz zivota ozenjen-devojka, ozenjen-udata. Bilo je u tim odnosima flerta ali i ljubavi i veoma malo "rasturanja" brakova-jedino u slucajevima kada su vec bili na ivici rasturanja. A da vole fler, posle toga i ljubav, i muskarci i zene VOLE. To je istina. Sad' neko zna kada da prikoci, drugi to ne umeju. Iskustvo. Monotonija, nezadovoljstvo- s jedne i uzbudjenje i paznja s druge strane, strasan su lepak za uplitanje, namerno ne kazem "rasturanje", brakova i veza.

Joj! MUŠKO! Svar ispravljena! (ko mi je kriv što ne čitam ispod avatara!z:mrgreen:)

Одгајили сте децу, задовољни сте децом и њиховим успесима у животу...а онда, једног дана дође вам ваша, рецимо, двадесетпетогодишња ћерка и каже:''Мама, морам да ти признам, ја сам већ дуже време у вези са једним ожењеним човеком. Старији је од мене 10 година, има дете... Виђали смо се тајно, а јуче је поднео захтев за развод брака. Решили смо да почнемо да живимо заједно када он регулише сву процедуру око развода. Добро сам промислила о свему. Волимо се и дивно се слажемо. Немој да ме одговараш, ја сам одлучила!''

Ви тада.....

Шта?

Prvo brak nikad ne rastura neko sa strane...oni koji su ga sastavili,jedini mogu i da ga rastave.

Dalje....vrlo ozbiljno bi porazgovarala sa cerkom.Ne bi je odgovarala,ali bi joj suprotstavila sve argumente protiv takvog braka.Moj cilj bi bio da vidim iz njenih odgovora koliko je zrela,koliko zna sta je to sto zeli.Koliko poznaje coveka sa kojim zeli da deli zivot.Koliko poznaje sebe.I naravno bila bih joj podrska u svemu,pa i u tome.Ali bih prvo zelela da vidim koliko zna sta radi sa svojim zivotom.

У праву си
Али ја лично не бих се упустила у везу, да сам слободна, с ожењеним мушкарцем
Зови то како хоћеш, али то ми је испод части

to i ja mislim...pitanje je šta je sa mojim ćerkama, tj. šta one misle o tome...
p.s. žao mi je zbog nesrećne fraze 'sreća na tuđoj nesreći'...to je dosta uopšteno. htela sam da kažem da će, na primer, moja ćerka (pu! pu! pu! pu!) imati dodatni mentalni napor ako se odluči za 'polovnjaka'....z:(

to i ja mislim...pitanje je šta je sa mojim ćerkama, tj. šta one misle o tome...
p.s. žao mi je zbog nesrećne fraze 'sreća na tuđoj nesreći'...to je dosta uopšteno. htela sam da kažem da će, na primer, moja ćerka (pu! pu! pu! pu!) imati dodatni mentalni napor ako se odluči za 'polovnjaka'....z:(

Ruzno je draga damo za muskarca reci "polovnjak", pa zaista i tako bilo. Sta ako je taj ozenjeni u tridesetim, cetrdesetim pa i pedesetim a "vasa" cerka oko 20-te. Pa nisu ti muskarci kao ni VI, u tim godinama, polovnjaci Oni bi promenu, piletinu a devojke nesto iskusnije, sa mnogo vise emocija od mladjih koji imaju neke druge preokupacije-kladionica, kafana, fudbal, tumaranje od pruzanje ljubavi. To je istina.

Ruzno je draga damo za muskarca reci "polovnjak", pa zaista i tako bilo. Sta ako je taj ozenjeni u tridesetim, cetrdesetim pa i pedesetim a "vasa" cerka oko 20-te. Pa nisu ti muskarci kao ni VI, u tim godinama, polovnjaci Oni bi promenu, piletinu a devojke nesto iskusnije, sa mnogo vise emocija od mladjih koji imaju neke druge preokupacije-kladionica, kafana, fudbal, tumaranje od pruzanje ljubavi. To je istina.

jok i nisu polovnjaci. ne bih sad o tome.....imam dosta iskustva i stvarno ne bih da se sad raspravljam na tu temu, jer mislim da bi to bio promašaj.
pod 'polovnjak' nisam mislila na odrtavelog matorog, nego na nekoga ko je podeljen na staru i novu porodicu.z:mrgreen:

jok i nisu polovnjaci. ne bih sad o tome.....imam dosta iskustva i stvarno ne bih da se sad raspravljam na tu temu, jer mislim da bi to bio promašaj.
pod 'polovnjak' nisam mislila na odrtavelog matorog, nego na nekoga ko je podeljen na staru i novu porodicu.z:mrgreen:

Da li to znaci da svi ljudi koji su razvedeni i imaju decu, ne zasluzuju vise da imaju vezu ili brak jer su "polovni"? :I
Meni je ovakvo gledanje na stvari ruzno.

То је људски
Такви људи су ретки

z:dd:z:dd:z:dd:z:dm5:z:dm5:
Таоте, признајем, живот пише романе....

ali poznato je da ljudi ipak čitaju samo stripove i eventualno žutu štampu

Da li to znaci da svi ljudi koji su razvedeni i imaju decu, ne zasluzuju vise da imaju vezu ili brak jer su "polovni"? :I
Meni je ovakvo gledanje na stvari ruzno.

izvinjavam se. nismo se razumeli... reći ću direktnije - podeljeni su...naročito ako imaju decu iz prethodnog braka.
jednostavno, vidim ih kako funkcionišu (imamo 2 takva prijatelja) i dosta teško usklađuju svoje obaveze prema svoj deci...ukoliko nema zaista ozbiljnu saradnju druge žene, to preti da preraste u haotičnu situaciju.
dakle, u tom smislu sam mislila - ne mogu da pruže sve od sebe, a ne da ne zaslužuju ljubav, drugu porodicu....
nisam to nikako mislila.

Stvarno, ako iz ovoga ne govori neiskustvo, onda govori slaba sposobnost empatije, i netoletacija...
Rezonovanje na ovaj način, tera nas da izvedemo zaključak da ljudi koji jednom u životu naprave pogrešan izbor, više i ne treba da žive....:udriglavu: ...bar ne sa nekim našim!
Meni to izgleda u najmanju ruku licemerno.

izvinjavam se. nismo se razumeli... reći ću direktnije - podeljeni su...naročito ako imaju decu iz prethodnog braka.
jednostavno, vidim ih kako funkcionišu (imamo 2 takva prijatelja) i dosta teško usklađuju svoje obaveze prema svoj deci...ukoliko nema zaista ozbiljnu saradnju druge žene, to preti da preraste u haotičnu situaciju.
dakle, u tom smislu sam mislila - ne mogu da pruže sve od sebe, a ne da ne zaslužuju ljubav, drugu porodicu....
nisam to nikako mislila.

Svi ljudi usklađuju obaveze(poslovne i ostale) prema svojoj deci, ako su normalni roditelji...Nema tu većih problema, ako ih ne pravimo sami!
A "obaveze" prema deci se zovu ljubav, i ne spadaju u obaveze, već u radost.
I može da pruži sve od sebe, ako hoće, svako..to ne znači pružiti detetu "sve na svetu", jer to niko ne može ni u prvom braku, ali pružiti najviše što neko može, deci je stvarno dovoljno - i nema veze da li je razvedeni roditelj u novoj vezi, ili nije - saradnja je ili dobra ili loša..
.A ako je loša zato što je onaj kod koga nisu deca u novoj vezi, onda svakako nije razlog ta treća osoba, ni taj roditelj, već baš roditelj kod kojeg su deca, koji se preko dece sveti i iskaljuje svoju zavist, i taj sigurno ne voli svoju decu, inače im ne bi, radi svoje satisfakcije, uskraćivao drugog roditelja.
Pitam se ko je tu "polovan" - u smislu da je pola čoveka - po karakteru i dobroti. I da li se takav roditelj, koji neće da sarađuje, posvećuje deci? Ili svom egu?

Back