ne raspravljam sa OTPADNICIMA od pravog hriscanstva![]()
Kakav odgovor, dokazi kako smo mi to otpali od hriscanstva, ako umes, ja sam voljan za razgovor, a to da ne raspravljas sa otpadom je smesno, treba da nas uveris da je tvoje ucenje istina.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ne raspravljam sa OTPADNICIMA od pravog hriscanstva![]()
OD HILJADU DOKAZA NE NAPISA NI JEDAN, TOLIKO O ARGUMENTIMA... Priznaj da nisi znala ovo sto je sv. Ignjatije rekao, jer ti to nisu rekli u zajednici
pa koga zanima istrazice sam...
postoji hiljade dokaza da je TROJSTVO paganska a ne hriscanska doktrina![]()
ne mora hiljadu dovoljno je jedan validan dokaz.
pa to je CINJENICA da je TROJSTVO PAGANSKA DOKTRINA
Kakav odgovor, dokazi kako smo mi to otpali od hriscanstva, ako umes, ja sam voljan za razgovor, a to da ne raspravljas sa otpadom je smesno, treba da nas uveris da je tvoje ucenje istina.
Da želiš argumentiranu raspravu onda bi već uočio da Immortal cijelo vrijeme ponavlja da spisi koji nisu kanonski nisu nadahnuti od Boga, pa samim time nisu vrijedni rasprave vezane za trojstvo.
Razlika između Jehovinih svjedoka i načina na koji proučavaju Bibliju, od RKC i SPC, je upravo u tome da se nauk bazira isključivo na Bibliji, dok RKC i SPC temelje svoja učenja i na katekizmu odnosno na predanju, u koja ulaze i takvi spisi kao što su tekstovi Sv. Ignacija.
Nadam se da sam barem malo pojasnila razliku.
![]()
Ukoliko si SPC ili imaš neku drugu vjeroispovjest onda je bezpredmetno te "uvjeravati" u bilo što.
Ono što je, dapače, poželjno je vidjeti i eventualno istaknuti su razlike u učenjima bez bespotrebnih ad hominem napada i vrijeđanja tuđe vjeroispovjesti.
Koliko sam mogla vidjeti, na različitm forumima, glavni kamen spoticanja kod argumentacije je upravo stav pri proučavanju Biblije. Dok RKC i SPC, kao i većina drugih kršćanskih vjera, koriste predaje i spise nekih kršćanskih autora kako bi pojasnile i objasnile neke dogme, Jehovini svjedoci svoje učenje i na njoj nastale dogme temelje isključivo na Svetom pismu.
I jedna mala napomena: Biblija Jehovnih svjedoka nije "isfabricirana u Brooklynu" nego je nastala kao plod mukotrpnog rada. Biblija na Srpskom i na Hrvatskom jeziku je izdana 1993.g.
Do tada su se koristili prijevodi Daničić - Karadžić, odnosno prijevod Kršćanske sadašnjosti.
Učenja Jehovinih svjedoka se temelje na Biblijskom prijevodu kakav koriste i katolički i pravoslavni prvosvećenik. Ako su, dakle, ta učenja kriva, onda se mogu temeljiti samo na Biblijskim tekstovima kakav koriste i vaše Crkve.
![]()
Ukoliko si SPC ili imaš neku drugu vjeroispovjest onda je bezpredmetno te "uvjeravati" u bilo što.
Ono što je, dapače, poželjno je vidjeti i eventualno istaknuti su razlike u učenjima bez bespotrebnih ad hominem napada i vrijeđanja tuđe vjeroispovjesti.
Koliko sam mogla vidjeti, na različitm forumima, glavni kamen spoticanja kod argumentacije je upravo stav pri proučavanju Biblije. Dok RKC i SPC, kao i većina drugih kršćanskih vjera, koriste predaje i spise nekih kršćanskih autora kako bi pojasnile i objasnile neke dogme, Jehovini svjedoci svoje učenje i na njoj nastale dogme temelje isključivo na Svetom pismu.
I jedna mala napomena: Biblija Jehovnih svjedoka nije "isfabricirana u Brooklynu" nego je nastala kao plod mukotrpnog rada. Biblija na Srpskom i na Hrvatskom jeziku je izdana 1993.g.
Do tada su se koristili prijevodi Daničić - Karadžić, odnosno prijevod Kršćanske sadašnjosti.
[B]Učenja Jehovinih svjedoka se temelje na Biblijskom prijevodu kakav koriste i katolički i pravoslavni prvosvećenik[/B]. Ako su, dakle, ta učenja kriva, onda se mogu temeljiti samo na Biblijskim tekstovima kakav koriste i vaše Crkve.
![]()
Imortal, zeleo bih da ukazem na jednu cinjenicu. Vorki mi je ovde na forumu govorio da je otpad nastao pocetkom IV veka, odnosno od pojave cara Konstantina, a ti mi govoris da je otpad nastupio odmah posle smrti apostola. Ko je u pravu? Ili se ovim naslucuju kontradiktornosti kod JS?
nije nikakva kontradiktornost... on je mislio na VELIKI OTPAD - uspostavu Rimokatolicke crkve kao a ja o pojedincima koji su odmah u 2 veku vec prihvatili lazna ucenja...
a vi se hvatate za reci...
,,Ako su tebi poslanice sv. Ignjatija sumnjive i nenadahnute, covek koji je postradao za Hrista, ja i ti nemamo o cemu da pricamo.
Ја сам брате, већ давно, са њима престао да причам...
Узалудно је...![]()
I da napomenem: JS nije ustanovio BOG, pa da se nazivate BOZJOM ORGANIZACIJOM, vec vas je osnovao RASEL, prodavac cudotvorne psenice, te stoga ste LJUDSKA ORGANIZACIJA!
naravno da je uzaludno jer mi zastupamo Biblijska ucenja a vi crkvene DOGME![]()
7 miliona ljudi razlicitih jezika, rasa, nacionalnosti, tradicije...da stampa mesecno vise od 70 000 000 casopisa, brosura, knjiga, Biblija i druge literature i sve to nudi nasim bliznjima bez ikakve novcane nadoknade-besplatno?
![]()
naravno da je uzaludno jer mi zastupamo Biblijska ucenja a vi crkvene DOGME![]()
Догме су неодвојиве од Библије, а ви и даље заступајте "бруклин" и његово учење, које је, до сада, неколико пута оборено...![]()
ispravka.. vi zastupate biblijske a oni crkvene dogme...![]()
ispravka.. vi zastupate biblijske a oni crkvene dogme...![]()
Ко не плати на мосту, плати на чуприји...![]()
crkvene DOGME ( zna se sta je DOGMA ) nemaju u veze sa BIBLIJOM vec sa LJUDSKOM FILOZOFIJOM ...
A Jehovini Svedoci se drzi ISKLJUCIVO BIBLIJE I BIBLIJKSIH UCENJA![]()
i zastupaju ISTINU![]()
![]()