RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
izvini SVOJE KLEVETE IZNOSI NEGDE DRUGDE...

ISTINA se prepoznaje lako... ko je zeli... :mrgreen:

bye :heart:

sve je to super, ali molim komentar na ovo sto je covek pitao:

sv. Ignjatije Bogonosac (pogubljen 106. g. u Rimu) rekao o sv. Trojici u poslanici Filipljanima: Tako je Gospod, poslao Apostole da uče među svim narodima, zapovedivši im da "krštavaju u ime Oca, i Sina i Svetoga Duha", ne u jednu ličnost koja ima tri imena, niti u tri ličnosti koje su se ovaplotile, nego u Trojicu koji imaju istu slavu. (glava II).

sve je to super, ali molim komentar na ovo sto je covek pitao:

sv. Ignjatije Bogonosac (pogubljen 106. g. u Rimu) rekao o sv. Trojici u poslanici Filipljanima: Tako je Gospod, poslao Apostole da uče među svim narodima, zapovedivši im da "krštavaju u ime Oca, i Sina i Svetoga Duha", ne u jednu ličnost koja ima tri imena, niti u tri ličnosti koje su se ovaplotile, nego u Trojicu koji imaju istu slavu. (glava II).

sta ima veze sta je rekao jedan covek...

Bog JEHOVA je sve rekao u Bibliji ...

a vama Biblija nije dovoljna nego dodajete LJUDSKE NAUKE....

zna se poreklo TROJSTVA iz VAVILONA I EGIPTA...

mi naucavamo samo BOZJE NAUKE koje su zapisane u BIBLIJI :) :heart:

sta ima veze sta je rekao jedan covek...

Bog JEHOVA je sve rekao u Bibliji ...

a vama Biblija nije dovoljna nego dodajete LJUDSKE NAUKE....

zna se poreklo TROJSTVA iz VAVILONA I EGIPTA...

mi naucavamo samo BOZJE NAUKE koje su zapisane u BIBLIJI :) :heart:

Besmrtna devojko, J.Svedoci se pozivaju na to da im je ucenje isto kao i ucenje prvobitnih hriscana. Taj Ignjatije koji je izrekao navedeno, je primer prvobitnog hriscanina, PRVOBITNOG da prvobitniji ne moze biti.

Sveto Predanje Pravoslavne Crkve kaze da je upravo taj Ignjatije bio ono dete koje je Hristos zagrlio govoreci: "pustite decu k Meni jer je takvih Carstvo Nebesko". Zato ga i nazivamo Bogonosac.

Poslednja izmena:
Besmrtna devojko, J.Svedoci se pozivaju na to da im je ucenje isto kao i ucenje prvobitnih hriscana. Taj Ignjatije koji je izrekao navedeno, je primer prvobitnog hriscanina, PRVOBITNOG da prvobitniji ne moze biti.

Sveto Predanje Pravoslavne Crkve kaze da je upravo taj Ignjatije bio ono dete koje je Hristos zagrlio govoreci: "pustite decu k Meni jer je takvih Carstvo Nebesko". Zato ga i nazivamo Bogonosac.

pozivamo se na ucenje Hristovo...

a TROSTVO nije HRISTOVO...

lako je...

a vi pokusavte PAGANSKE DOKTRINE UGURATI NEKAKO U HRISCANSTVO...

pa pokusavajte do sutra...

kakav je to algoritam razmisljanja? kada nemate odgovor onda kazete: "proucavamo Bibliju". Kada Biblija ne potkrepljuje vasa ucenja onda ospete rafale iz Watchtowera?

smsno.... svejedno dal cu sama nesto napisati il citirati iz nase literature...

sve sto mi radimo radimo na osnovu proucavanja Biblije... sva literatura se temelji na Bibliji... i na njenom izucavanju..

nemamo DOGME kao VI...

bye:cao:

nisam corava.....

salio sam se... izvini;)

taj ko zastupa TROJSTVO nije PRAVI HRISCANIN...

kaze bruklinska centrala?:whistling:

ISUS NIJE ZASTUPAO TROJSTVO< mi sledimo ISUSA A NE COVEKA kako god se taj vas zvao...

mnogo puta smo o tome pricali, ali moracu da podsetim: U cije ime je Isus rekao Apostolima da treba krstavaju?:think:

temelj je hriscanstvo prvog veka ... Hristovo ucenje...

Ignjatije je u covek iz prvog veka :confused:

zna se da se VEC NAKON SMRTI APOSTOLA UVUKAO OTPAD

ko to "zna"? bruklinska centrala?

caos!:bye:

sve sto sam napisala pise ti u BIbliji

i to ZNA Biblija ...:cao:

Samim tim sto je Isus rekao da se narodi krstavaju u ime OCA, SINA I SVETOGA DUHA ispovedio je ucenje o SVETOJ TROJICI, hteli vi to da prihvatite ili ne. A posto je APOSTOLSKI UCENIK OTPAD, ZELEO BIH DA MI POJASNIS NA KOJIM VI TO OCIMA TEMELJITE SVOJA UCENJA? Samim tim sto nema vorkija i hareca vidi se da niko od JS na forumu nema odgovor, vec se samo pisu neke detinjaste stvari.

Samim tim sto je Isus rekao da se narodi krstavaju u ime OCA, SINA I SVETOGA DUHA ispovedio je ucenje o SVETOJ TROJICI, hteli vi to da prihvatite ili ne. A posto je APOSTOLSKI UCENIK OTPAD, ZELEO BIH DA MI POJASNIS NA KOJIM VI TO OCIMA TEMELJITE SVOJA UCENJA? Samim tim sto nema vorkija i hareca vidi se da niko od JS na forumu nema odgovor, vec se samo pisu neke detinjaste stvari.

TROJSTVO NIje hriscanska doktrina niti Biblijska...

nema sta dalje da dikutujem.

a vi ga zastupajte ... vasta stvar...

Neutral, kako da odgovore kad vide da je istina, a istinu ne mozes demantovati, to njih izjeda, Stajic govori da ja obaram Boga i u tome se vidi njegovo neznanje, posto oni misle da su njihovi nadredjeni bezgresni, mogu oni da pricaju sta hoce, ali situacija je takva.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back