RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pisacu ovo dok ne dobijem odgovor!
Posto se svi JS pozivaju na mucenike iz prva 3. veka hriscanstva interesuje me kako ce da odreaguju na ovo sto je sv. Ignjatije Bogonosac (pogubljen 106. g. u Rimu) rekao o sv. Trojici u poslanici Filipljanima: Tako je Gospod, poslao Apostole da uče među svim narodima, zapovedivši im da "krštavaju u ime Oca, i Sina i Svetoga Duha", ne u jednu ličnost koja ima tri imena, niti u tri ličnosti koje su se ovaplotile, nego u Trojicu koji imaju istu slavu. (glava II).
Sad ocekujem odgovor da je ovo laz, ili da to jednostavno nije tacno, ko ne veruje neka proveri u knjizi ,,Dela Apostolskih ucenika.''

Pisacu ovo dok ne dobijem odgovor!
Posto se svi JS pozivaju na mucenike iz prva 3. veka hriscanstva interesuje me kako ce da odreaguju na ovo sto je sv. Ignjatije Bogonosac (pogubljen 106. g. u Rimu) rekao o sv. Trojici u poslanici Filipljanima: Tako je Gospod, poslao Apostole da uče među svim narodima, zapovedivši im da "krštavaju u ime Oca, i Sina i Svetoga Duha", ne u jednu ličnost koja ima tri imena, niti u tri ličnosti koje su se ovaplotile, nego u Trojicu koji imaju istu slavu. (glava II).
Sad ocekujem odgovor da je ovo laz, ili da to jednostavno nije tacno, ko ne veruje neka proveri u knjizi ,,Dela Apostolskih ucenika.''

Apokrifne knjige nisu temelj ničega a,kamo li neke vijere jer podržavaju samo neistine:bye:

Apokrifne knjige nisu temelj ničega a,kamo li neke vijere jer podržavaju samo neistine:bye:

Sine, vidi se da ne znas crkvenu istoriju uopste, ovo su DELA APOSTOLSKIH UCENIKA I NA NJIMA JE CRKVA FORMIRALA SVOJE UCENJE, A TAKODJE I JS GOVORE DA UCE ONAKO KAKO SU UCILI OCI U PRVA 3. VEKA, A SV. IGNJATIJE JE JEDAN OD NAJPOZNATIJIH!!! MORAS VISE DA UCIS! Ako su po tebi poslanice sv. Ignjatija Bogonosca apokrifi ti onda ne bi trebao da pises postove na ovom forumu jer je to elementarno neznanje, izvini ali tako je.

Poslednja izmena:
sta si se ti nasao pogodjenim?

Povezao si jednu hrišćansku denominaciju, koja je poznata po sopstvenom tumačenju Svetog pisma, sa ljudima koji mučeni (mnogi od njih daleko gore nego Isus Hristos) i ubijani, a da nisu odali svoje drugove i ideale.
Što se mene tiče to je ili neopravdano dodeljen kompliment ili tvoje nepoštovanje prema ljudima koji su se borili i umirali za slobodu.
Ti odaberi šta ti više odgovara. :roll:

ajd ciko molim te, prosvetli me.
bas me interesuje kako su utvrdili da je sunce starije od zemlje, mislim jel to dokaz ili hipoteza?

:roll:

Na osnovu do sada poznatih zakona fizike, upotrebom različitih metoda koje su pokazale slaganje, došlo se do zaključka da je Sunce staro oko 4,57 milijardi godina, dok je upotrebom drugih metoda koje su takođe dale međusobno slaganje utvrđeno da je Zemlja stara oko 4,54 milijardi godina.
Kao što i sam vidiš Sunce je starije od Zemlje.
Objašnjenje metoda koje su korišćene daleko prevazilazi tvoje trenutno znanje, te sam ga izostavio.

Na osnovu do sada poznatih zakona fizike, upotrebom različitih metoda koje su pokazale slaganje, došlo se do zaključka da je Sunce staro oko 4,57 milijardi godina, dok je upotrebom drugih metoda koje su takođe dale međusobno slaganje utvrđeno da je Zemlja stara oko 4,54 milijardi godina.
Kao što i sam vidiš Sunce je starije od Zemlje.
Objašnjenje metoda koje su korišćene daleko prevazilazi tvoje trenutno znanje, te sam ga izostavio.

pa ja sam ovde da nesto naucim, ajd budi kolegijalan malo.

Oni koji su mudri i zele znanje, uce, ne provociraju. Takvim pojedincima nije potrebno "crtati" , oni saberu 2 i 2 i bude im sve jasno. Na drugoj strani postoje "kradljivci vremena" koji su "puni znanja" i smatraju da u njihovim glavama nema vise mesta ni za kakvo znanje! Zasto? Pa zato sto "sve znaju". Takvima niko ne moze da pomogne!

z;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back