RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Добро, нисам дуго чекао

Područja bivše Jugoslavije :rtfm:
-----------------------------------------------
Službena godina 1992. bila je posebno teška godina za braću na području Jugoslavije. Međutim, istovremeno su doživjeli neka radosna iskustva. Zahvalni smo što Jehova nije zaboravio njihovo djelo i ljubav koju su iskazali njegovu imenu. Rat je najprije započeo u Sloveniji, zatim u Hrvatskoj, a kasnije i u Bosni i Hercegovini. U roku od jedne godine pet novih država nastojalo je iz jedne republike stvoriti vlastite granice, zakone i novac. Stotine Svjedoka moralo je pobjeći iz svojih domova i naći utočiste kod svoje braće u drugim krajevima. Slično kao i u drugim zemljama Istočne Evrope, u većim gradovima imenovani su odbori za elementarne nepogode koji brinu za smještaj, hranu i odjeću za našu braću u potrebi. Tokom službene godine podijeljeno je braći u skupštinama u kriznim područjima oko 55 tona hrane. Stigla su mnoga zahvalna pisma. Braća iz Dubrovnika javila su koliko su zahvalna za dobivenu pomoć. Jednu je sestru, koja je sa svojim paketom hrane išla kući, upitala susjeda gdje je kupila jaja. Sestra joj je odgovorila da su ih poslala njena duhovna braća iz drugog područja. Susjeda se zadivila. U drugom je slučaju nepoznat čovjek iz Slovenije nazvao starješinu i rekao: ”Čuo sam da Jehovini svjedoci pošteno dijele hranu koju dobivaju od svoje braće. Ja sam ljudima poslao nekoliko paketa; međutim, nikad nisu stigli na svoje odredište. Da li bih mogao takvu pomoć poslati vama da je vi podijelite?“ I novine i radio izvještavali su povoljno o našoj akciji pomaganja. :heart: :bye:

Jedan je brat, koji se krstio na međunarodnom kongresu u Zagrebu 1991, bio svjestan približavajućih se teškoća, pa je kupio čitavu trgovinu sa živežnim namirnicama. Hranu je premjestio u svoju kuću u blizini ratnog područja. Kad je nestašica hrane postala ozbiljnijom, ta se zaliha pokazala pravim blagoslovom za braću. Bilo je moguće dobiti dozvolu da veliki kamion odveze osnovne živežne namirnice braći u opkoljenom Sarajevu. Drago nam je što možemo kazati da je dostava uspješno obavljena. U borbama su stradali mnogi civili. Nažalost, do kraja službene godine poginulo je šestero braće i sestara i dvije zainteresirane osobe, a neki su bili ranjeni. Međutim, mnoga iskustva pokazuju da je uglavnom zaštita biti Jehovin svjedok. Jednom su prilikom braća putovala u Beograd na oblasni kongres kad su vojnici zaustavili autobus, pitali su nalaze li se među njima pripadnici određene religije. Braća su odgovorila da ne. Morali su pokazati svoje osobne iskaznice a imena nekih bila su takva da se moglo zaključiti da pripadaju toj religiji. Vojnici su ih optužili da lažu, no braća su imala kod sebe svoje ispisnice iz crkve; objasnili su da su, iako su bili rođeni u toj religiji, sada Jehovini svjedoci te da putuju na svoj kongres. Nato su im vojnici dozvolili da nastave putovanje. :heart: :bye:

Хеликобактер (латински: Helicobacter) се спирални бактерии (спирохети), кои се наоѓаат во гастричниот мукус кој ја обложува гастричната мукоза (слузница), а мал број од нив адхерираат и за самата гастрична мукоза. Способни се да го лачат ензимот уреаза, кој ја катализира реакцијата на хидролиза на уреата во амонијак, на што се должи и нивната резистенција кон влијанието на гастричната HCl (хлороводородна киселина). Овие спирохети имаат специфични метаболитички потреби, кои во целост не се детектирани, што и го отежнува (за Helicobacter pylori), т.е. го оневозможува нивното култивирање in vitro (за Helicobacter heilmannii). Инаку,Helicobakter pylori во експериментални услови (Петриева чаша со посебни хранливи подлоги - медиуми) расте како кокоидна формација, што може, но и не мора да биде важно за патогенезата на болестите кои се резултат на инфекцијата. Постојат извесни нејаснотии и за епидемиолошките аспекти на инфекцијата. Така,околу 65% од болните се на возраст од околу 60 години, додека околу 25% се на возраст од околу 30 години. Исто така, невообичаено за оваа инфекција е и нејзиното спонтано адаптирање и ерадицирање, што би значело дека инфективниот агенс го инвадира хуманиот организам во детството, што ги имплицира децата како еден од важните резервоари за бактеријата. Исто така, бактериската ДНК е докажана и во изворите за вода за пиење, а бактериите се докажани и во дигестивниот тракт на домашните мачки. Сепак, останува нејасно кој од овие фактори има предоминантна улога како резервоар за инфекцијата. Бактеријата може да се изолира и култивира од фецес, што го овозможува оро-фекалното, како и оро-оралното ширење на инфекцијата. Во поглед на патогенезата, познато е дека инфекцијата со Helicobacter може да предизвика акутен инфективен гастритис, кој може спонтано да се залечи. Покрај оваа форма, во текот на следните недели и месеци после инфекцијата, може да се развие хроничен суперфициелен гастритис. Ваквата форма, ако остане недетектирана и/или нетретирана, станува поупорна и локализирана. Ваквата локализација на инфекцијата и консеквенците од неа имплицира појава на ulcus ventriculi, додека промените во смисла на ulcus duodeni најверојатно се предизвикани од промените во ацидитетот на желудочниот сок, кои пак се резултат на промените кои Helicobacter ги предизвикува во жлездените структури на желудочниот ѕид. Нетретираната инфекција понатаму имплицира развој на хроничен атрофичен гастритис, со понатамошни ефекти врз хематопоетскиот систем (пернициозна анемија) и невролошки секвели. Исто така, покажана е сигнификантна корелација помеѓу хроничниот атрофичен гастритис и гастричниот малигнитет, и тоа по типот гастричен нон-кардиа аденокарцином. Методите за идентификација на инфекцијата се инвазивни и неинвазивни. Инвазивните базираат на ендоскопскиот метод на гастроскопија, со кој можат да се визуелизираат промените карактеристични за гастритис (иако со терминот гастритис во строгата смисла на зборот можат и треба да се означат исклучиво хистолошки верифицираните промени, кои се карактеризираат со присуство на имунокомпетентни клетки во гастричен компартмент, без обзир што терминот до толку е одомаќинет во клиничката пракса што со него често се означуваат и само диспептичните декларации на пациентот), како и да се земе материјал за биопсија, во кој понатаму или микроскопски (после боење со алтернативен метод по Giemsa) се докажуваат бактериите, или, пак, се прави микробиолошка култура. Неинвазивните методи се или серолошки, со кои се докажува соодветен титар на противтела во крвта, односно деклинацијата на овој титар после антибиотска терапија, или пак метод со обележана уреа. Имено, уреата се обележува со 13oC или 14oC изотоп на јаглеродот и се дава per os на пациентот. Се мери количината на обележан CO2 (јаглерод диоксид) во експирираниот воздух, кој е во корелација со присуството на уреаза од Helicobacter, која ја хидролизира уреата до CO2. Неинвазивните методи се погодни и за евалуација на ефектот од третманот на инфекцијата, но за период не пократок од еден месец меѓу две контроли. Третманот на инфекцијата е антибиотски, и тоа со најмалку два антибиотика, со или без комбинација со инхибитор на гастричната секреција. Најчесто употребуваните режими се: бизмут субсалицилат + амоксицилин + метронидазол; омепразол + амоксицилин + метронидазол; омепразол + тетрациклин + метронидазол.

Trenutno se hranim paprikasem, koji sam , moram da se malo pohvalim, sam skuvao. Nego tvoj odgovor mi nikako nije jasan , uopste se ne dotice postavljenih pitanja . Prvo , lepo sam pitao kako si siguran u svoja verovanja , kad nema naucnih dokaza za postojanje nadprirodnih bica , kakav se trik u tome krije , prosto te molim da mi objasnis na koji nacin ti znas da si u pravu . Da budem precizan , ne interesuju me citati iz biblije , ili ubedjivanje bilo koje vrste , vec osnova na kojoj pociva tvoje uverenje da si u pravu. I ukratko ako moze . Drugo , pitao sam kako si siguran da je bas tvoj sistem verovanja jedini ispravan, i kakav dokaz imas da to podkrepis , a da to ne budu opet citati iz biblije i uobicajene propovedi , s obzirom da nemate direktne veze koje bi tvoju organizaciju povezale sa osnivacima hriscanstva . trece , pitao sam te kakvo je misljenje iz tvog ugla n a "cuda" koja se desavaju u drugim hriscanskim konfesijama, a koja su pripisana bogu i veri. I na kraju kakva je provokacija sakrivea u ovim pitanjima. I kako sam ja to sam na njih odgovorio.

Što misliš, zašto nema naučnih dokaza za postojanje duhovnih natprirodnih bića ?

Vjerujem u istinitost svoje religije, pošto sam kroz istraživanje i logiku povjerovao u postojanje Boga, Biblije kao nadahnute knjige i Jehovinih Svjedoka kao pravog Božjeg naroda u ovom vremenu.

:heart: :bye:

Дај, Ворки још један цитат из Куле Стражаре који није у вези са темом... Молим те... Знаш како сам спремио један леп текст на македонском који ће га пратити...

Nemoj se ljutiti, no moji tekstovi imaju veze sa temom, dok tvoji nemaju, pa bi te zamolio da ih ne kopiraš više.

Ja u svojim postovima dajem uvid u crkve kršćanstva, kao tvorevine koje nemaju veze sa izvornim kršćanstvom, te s time objavljujem biblijske istine o otpadu.

Točka oko koje se slažu :rtfm:
--------------------------------------------
”Ruski pravoslavni i muslimanski poglavari četiriju većinom muslimanskih republika bivšeg Sovjetskog Saveza — Kazahstana, Tadžikstana, Turkmenistana i Uzbekistana — postigli su dosad neviđen međuvjerski sporazum koji će sprečavati širenje denominacija i nekonvencionalnih vjerskih grupa koje u centralnoj Aziji postaju sve utjecajnije“, piše časopis Christianity Today. Okupivši se u Taškentu, glavnom gradu Uzbekistana, vjerske su se vođe ”zavjetovale na suradnju u suzbijanju djelovanja evangeličkih kršćana, baptista, mormona i Jehovinih svjedoka“, kaže se u izvještaju. :heart: :bye:

Nemoj se ljutiti, no moji tekstovi imaju veze sa temom, dok tvoji nemaju, pa bi te zamolio da ih ne kopiraš više.

Ja u svojim postovima dajem uvid u crkve kršćanstva, kao tvorevine koje nemaju veze sa izvornim kršćanstvom, te s time objavljujem biblijske istine o otpadu.

Ворки, твоји цитати углавном везе немају са темом! ЈЕр да имају не би ти на претходне две стране постовао цитате о Римокатоличкој цркви и рату у Југославији а сада и о договору православних и муслиманских "вођа" бивших СССР република.

Ми смо разговарали на тему да ли је Христос Богочовек, а ти ако си фер, осврни се на претходних пар страна и види шта си цитирао...

Иронично сам постовао нешто што нема везе са темом желећи да ти укажем бесмисленост времена, места и садржаја твојих копипејст цитата...

ја сам мислио да ће човек да се дозове памети, а ми га још више гурамо у пропаст.
дај Боже да му једног дана разум преовлада.

I što tada ? Trbao bi se vratiti u Pravoslavlje ? U stari način života ?

Zašto mi Pravoslavlje, ako je prava religija, nije pomoglo u promjeni osobnosti ?

Što misliš, zašto nema naučnih dokaza za postojanje duhovnih natprirodnih bića ?

Vjerujem u istinitost svoje religije, pošto sam kroz istraživanje i logiku povjerovao u postojanje Boga, Biblije kao nadahnute knjige i Jehovinih Svjedoka kao pravog Božjeg naroda u ovom vremenu.

To je upravo ono sto sam zeleo da cujem. Ti verujes , nemas materijalni , opiljiv dokaz, nisi video niti jedno nadprirodno bice , dakle , tvoja istina se zaniva na tvome verovanju . Kao sto je slucaj i sa svim ostalim religijama. Da rezimiramo , tvoja istina se zasniva na tvom verovanju . To je konacno jedan potpun odgovor . Da preskocim pitanje povezanosti sa osnivacima hriscanstva , nba to ste vec vise puta davali odgvore ,mada ne na nacin na koji bih ja vole da odgovrite , jer inako se pozivate na logiku , nuikakve logike u tom sto vi tvrdite nema , ali sam shvatio da drugaciji odgovor na to necu dobiti, pa necu insistirati, Da predjemo na sledece , desavaju li se "cuda " kod js , to zaista ne znam , pa me interesuje.I dalje , kakvo je tvoje ,ili js u celini , cuda koja se desavaju kod ostalih hriscanskih konfesija, a posledica su molitvi, ili poseta svetim mestima ili najcesce i jednog i drugog.

Ворки, твоји цитати углавном везе немају са темом! ЈЕр да имају не би ти на претходне две стране постовао цитате о Римокатоличкој цркви и рату у Југославији а сада и о договору православних и муслиманских "вођа" бивших СССР република.

Ми смо разговарали на тему да ли је Христос Богочовек, а ти ако си фер, осврни се на претходних пар страна и види шта си цитирао...

Иронично сам постовао нешто што нема везе са темом желећи да ти укажем бесмисленост времена, места и садржаја твојих постова...

Točno, uz razgovor o toj temi, ja sam postavljao druge teme, a ti si mogao nastaviti sa istom, no morao si kontrirati, jer ti vrag neda mira.

Sve teme o crkvama imaju veze sa temom, jer se o njima piše u negativnom kontekstu, koji je sama Biblija prorekla.

I što tada ? Trbao bi se vratiti u Pravoslavlje ? U stari način života ?

Zašto mi Pravoslavlje, ako je prava religija, nije pomoglo u promjeni osobnosti ?

Оно што ми је стварно жао, што ти као искрени боготражитељ ниси имао прилике да се сусретнеш са Правослаљем у његовој пуноћи... Што није имао ко да ти Православље представи онаквим какво оно заиста јесте... А Православље није само крсна слава, приредба за Светог Саву и сл...

Православље је живот... Православље је правоживље...

To je upravo ono sto sam zeleo da cujem. Ti verujes , nemas materijalni , opiljiv dokaz, nisi video niti jedno nadprirodno bice , dakle , tvoja istina se zaniva na tvome verovanju . Kao sto je slucaj i sa svim ostalim religijama. Da rezimiramo , tvoja istina se zasniva na tvom verovanju . To je konacno jedan potpun odgovor . Da preskocim pitanje povezanosti sa osnivacima hriscanstva , nba to ste vec vise puta davali odgvore ,mada ne na nacin na koji bih ja vole da odgovrite , jer inako se pozivate na logiku , nuikakve logike u tom sto vi tvrdite nema , ali sam shvatio da drugaciji odgovor na to necu dobiti, pa necu insistirati, Da predjemo na sledece , desavaju li se "cuda " kod js , to zaista ne znam , pa me interesuje.I dalje , kakvo je tvoje ,ili js u celini , cuda koja se desavaju kod ostalih hriscanskih konfesija, a posledica su molitvi, ili poseta svetim mestima ili najcesce i jednog i drugog.

To što nema nikakve logike u tvome shvaćanju, je potpuno razumljivo, jer za spoznaju je potrebno istraživanje, a ne letimično čitanje foruma.

Kod nas nema natprirodnih čuda, liječenja i iscjeljenja, pošto Biblija o tim dešavanjima govori u negativnom kontekstu.

Matej 7:21-23 - Neće svatko tko mi govori: ‘Gospodine, Gospodine’, ući u kraljevstvo nebesko, nego onaj tko vrši volju Oca mojega koji je na nebesima. Mnogi će mi reći u onaj dan: ‘Gospodine, Gospodine, nismo li u tvoje ime proricali i u tvoje ime demone istjerivali i u tvoje ime mnoga silna djela činili?’ Tada ću im kazati: Nikad vas nisam poznavao! Odlazite od mene, vi koji činite bezakonje! :heart: :bye:

Оно што ми је стварно жао, што ти као искрени боготражитељ ниси имао прилике да се сусретнеш са Правослаљем у његовој пуноћи... Што није имао ко да ти Православље представи онаквим какво оно заиста јесте... А Православље није само крсна слава, приредба за Светог Саву и сл...

Православље је живот... Православље је правоживље...

Da je tako, onda bi u Srbiji vladalo kršćansko bratstvo i jedinstvo, no ovako porast nemorala među stanovništvom. :heart: :bye:

Ono sto mi nije jasni iz Biblije,a molio bih objasnjenje je cini mi se mitska prica o Samsonu.U knizi "Sudije" 15 poglavlje Samson je ulovio trista lisica,vezao ih po dve zapalio buktinje izmedju njihovih repova i poslao ih da prave pozar po naseljima Filistejaca.Zatim je uzeo magarecu celjust i njome pobio hiljadu ljudi.Alo?Hiljadu ljudi pobi covek,pa zar je ovo moguce mit ili sta?U Bibliji.Molim objasnjenje

Ono sto mi nije jasni iz Biblije,a molio bih objasnjenje je cini mi se mitska prica o Samsonu.U knizi "Sudije" 15 poglavlje Samson je ulovio trista lisica,vezao ih po dve zapalio buktinje izmedju njihovih repova i poslao ih da prave pozar po naseljima Filistejaca.Zatim je uzeo magarecu celjust i njome pobio hiljadu ljudi.Alo?Hiljadu ljudi pobi covek,pa zar je ovo moguce mit ili sta?U Bibliji.Molim objasnjenje

Ako vjeruješ u postojanje Boga, onda bi trebao vjerovati i u čuda s njegove strane . :heart: :bye:

Da je tako, onda bi u Srbiji vladalo kršćansko bratstvo i jedinstvo, no ovako porast nemorala među stanovništvom. :heart: :bye:

E мој Ворки, па не може тако наивно да се гледа...

У Србији мање од 2-1% људи су црквени (иду чешће на Литургије), остали су само по имену, крштењу и крсној слави, православни

Комунизам је духовно опустошио Србију...

Misliš da bi bilo drugačije bez komunizma ?

Pa kako možete imati pod svojom religijom osobe koje su pravoslavno krštene, a nemoralne, pokvarene ili licemjerne su, jer bi oni trebali predstavljati prave kršćane, ako je Pravoslavlje prava religija ???

Zašto se to tolerira ?

Svatko tko je Pravoslavni, trebao bi po tome da bude pravi kršćanin ???

Da je Pravoslavlje pravo kršćanstvo, onda bi ono utjecalo na ljude, te bi Srbija bila kršćanska zemlja u doslovnom i praktičnom smislu, a ne samo deklerativnom, ili ?

Vidiš, kod nas u zajednicu dođe osoba koja ima duhovnu potrebu, te kroz spoznaju i djelovanje Božje sile, radi na promjeni osobnosti. Tako naprimjer, ako je bila pohlepna, radi na tome da više nebude, ili ako je bila ljubomorna, radi da više ne bude i sl. Mi mjenjamo ljude na bolje, i učimo ih da budu pravi kršćani u doslovnom smislu. Ima ljudi koji zastrane, no oni otpadnu sami od sebe, ili ih se odstrani. Tako čuvamo duhovnu i moralnu čistoću zajednice. Kod nas nema kompromisa. Nemože netko da bude kršteni Jehovin Svjedok, a da nastavi sa svojim nemoralnim svjetovnim načinom života, te da mi žmirimo na jedno oko. Ako se desi negativnost kod čovjeka, tada se više puta razgovara s njim, da se uvidi što je problem, no ako on i dalje ustraje na lošim osobinama, tada imamo disciplinsku mjeru isključenja. Kod vas je osoba kakva hoće, a svejedno Pravoslavni, navodno pravi kršćanin. To je nelogično prijatelju ! :heart: :bye:

Luka 11:23 - Tko nije na mojoj strani, protiv mene je, i tko ne skuplja sa mnom, rasipa.

Poslednja izmena:
Misliš da bi bilo drugačije bez komunizma ?

Па мислим да би... Не би баш било Царство Божије на земљи али би било знатно боље него сада...

Pa kako možete imati pod svojom religijom osobe koje su pravoslavno krštene, a nemoralne, pokvarene ili licemjerne su, jer bi oni trebali predstavljati prave kršćane, ako je Pravoslavlje prava religija ???

Zašto se to tolerira ?

Ворки, зашто би Црква затварала врата онима који су их:
1) сами затворили,
2) онима који не траже врата,
3) онима који не знају шта су то врата

Црква је ту да окупи људе око Христа који спашава. Не мора Црква додатно да им погоршава стање. Не мора да им ставља додатне јармове (изопштавања из заједнице).. "Јарам је Мој благ и бреме је Моје лако"... Лакше је да се врате Цркви, ако им Бог у животу затреба.

А њихове особине говоре о њима, а не о Цркви... Мада лично сматрам да је потребно мало више ангажовања Цркве око људи...

Svatko tko je Pravoslavni, trebao bi po tome da bude pravi kršćanin ???

Здрав резон, слажем се... Људи у Православној Цркви се труде да буду такви... Не кажем да су сви идеални... Понављам ти, ми смо заједница оних који се спасавају, нисмо заједница безгрешних...

Da je Pravoslavlje pravo kršćanstvo, onda bi ono utjecalo na ljude, te bi Srbija bila kršćanska zemlja u doslovnom i praktičnom smislu, a ne samo deklerativnom, ili ?

Е мој Ворки, нисмо ми државни пројекат... Живимо у земљи у којој су напљували и најурили једну министарку просвете,верујућу жену, која је поменула да еволуционизам није доказана наука, те да би се требао изучавати и креационизам....

Мало, премало је православних људи који су утицајни и који би на нивоу државе могле нешто озбиљније да ураде..

Па мислим да би... Не би баш било Царство Божије на земљи али би било знатно боље него сада...

Ворки, зашто би Црква затварала врата онима који су их:
1) сами затворили,
2) онима који не траже врата,
3) онима који не знају шта су то врата

Црква је ту да окупи људе око Христа који спашава. Не мора Црква додатно да им погоршава стање. Не мора да им ставља додатне јармове (изопштавања из заједнице).. "Јарам је Мој благ и бреме је Моје лако"... Лакше је да се врате Цркви, ако им Бог у животу затреба.

А њихове особине говоре о њима, а не о Цркви... Мада лично сматрам да је потребно мало више ангажовања Цркве око људи...

Здрав резон, слажем се... Људи у Православној Цркви се труде да буду такви... Не кажем да су сви идеални... Понављам ти, ми смо заједница оних који се спасавају, нисмо заједница безгрешних...

Е мој Ворки, нисмо ми државни пројекат... Живимо у земљи у којој су напљували и најурили једну министарку просвете која је поменула да еволуционизам није доказана наука, те да би се требао изучавати и креационизам....

Мало, премало је православних људи који су утицајни и који би на нивоу државе могле нешто озбиљније да ураде..

Ma u redu, no to mi je NELOGIČNO.

Vi ste zajednica koja nikome ne zatvarate vrata, gdje se ljudi spašavaju, a dopuštate svojim vjernicima da sjede na dvije stolice i predstavljaju vas kao prave kršćane ???

To Isus nije htio, vjeruj mi, nego da čovjek promjeni svoju osobnost, te postane kršćanin u pravom smislu te riječi, no ako tolerirate bilo kakve postupke, tada podilazite grijehu.

Pozdrav ! Božji blagoslov. Moram da idem.

Nemam što suditi, samo konstatiram, da je Srbija mafijaška zemlja, kao i sve ostale, što se vidi iz aviona.

Sasvim logično pitanje : Ako je Pravoslavlje pravo kršćanstvo, tada bi svaki Pravoslavac bio pravi kršćanin, što znači, po broju krštenih pravoslavnih, da bi u Srbiji vladalo bratstvo i jedinstvo. :heart: :bye:

Pa nije bas tako jednostavno , kao sto kazes.
Nije to bas tako , da ako je pravoslavlje pravo Hriscanstvo da iz toga sledi to da i svi ljudi zive ispravno?
Jer uvek ima onih kojima je novac na prvom mestu.

Ma u redu, no to mi je NELOGIČNO.

Vi ste zajednica koja nikome ne zatvarate vrata, gdje se ljudi spašavaju, a dopuštate svojim vjernicima da sjede na dvije stolice i predstavljaju vas kao prave kršćane ???

Они представљају себе...

To Isus nije htio, vjeruj mi, nego da čovjek promjeni svoju osobnost, te postane kršćanin u pravom smislu te riječi, no ako tolerirate bilo kakve postupke, tada podilazite grijehu.

Могао бих се сложити са првим делом овог што си рекао

АЛИ!

Mислиш ли да би им изопштавање Цркве помогло? Мени се чини да би их додатно утврдило у греху, а при том би их и оставило без пута за спасење...

Када је блудни син отишао, отац није затворио врата и ставио 5 катанаца на њих... Оставио их је отвореним, тако да када се блудни син вратио, наишао је на отворена врата и раширене очеве руке..

Зато им Црква и оставља отворена врата... Да, када се (и ако се) буду враћали Црви, имају бар једну препреку мање...

Pozdrav ! Božji blagoslov. Moram da idem.

Поздрав и теби... И ја сам готов за данас!

E мој Ворки, па не може тако наивно да се гледа...

У Србији мање од 2-1% људи су црквени (иду чешће на Литургије), остали су само по имену, крштењу и крсној слави, православни

Комунизам је духовно опустошио Србију...

притиском разних страних не владиних организација, страних амбасадора, разноразних секти који настављају пустошење и уништавање православља у Срба, уз помоћ српских заведених атеиста преко сорош компани (догурасмо да један ученик од 1,90м висине туче професорицу стару која има 60 год. то је тзв. демократија и "здрав разум")...
који претрпи до краја благо њему.
и светитељи претрпеше тескобу и страдања до краја, па се прославише и на небу и на земљи.
сваки оснивач новог друштва врбује себи следбенике обећањем добрих плодова и многих наслада али прећуткује све тегобе и трудове, који воде оним плодовима и оним насладама.
једино је то рекао наш ГОСПОД БОГ ИС ХС.
тако ће једног дана да се Срби дозову памети и послушати ХРИСТОВЕ речи и вратити славу наших предака Св. Саве, кнеза Лазара...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back