Dе Sisti
Stara legenda
- Poruka
- 91.664
Дај, Ворки још један цитат из Куле Стражаре који није у вези са темом... Молим те... Знаш како сам спремио један леп текст на македонском који ће га пратити...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Područja bivše Jugoslavije
-----------------------------------------------
Službena godina 1992. bila je posebno teška godina za braću na području Jugoslavije. Međutim, istovremeno su doživjeli neka radosna iskustva. Zahvalni smo što Jehova nije zaboravio njihovo djelo i ljubav koju su iskazali njegovu imenu. Rat je najprije započeo u Sloveniji, zatim u Hrvatskoj, a kasnije i u Bosni i Hercegovini. U roku od jedne godine pet novih država nastojalo je iz jedne republike stvoriti vlastite granice, zakone i novac. Stotine Svjedoka moralo je pobjeći iz svojih domova i naći utočiste kod svoje braće u drugim krajevima. Slično kao i u drugim zemljama Istočne Evrope, u većim gradovima imenovani su odbori za elementarne nepogode koji brinu za smještaj, hranu i odjeću za našu braću u potrebi. Tokom službene godine podijeljeno je braći u skupštinama u kriznim područjima oko 55 tona hrane. Stigla su mnoga zahvalna pisma. Braća iz Dubrovnika javila su koliko su zahvalna za dobivenu pomoć. Jednu je sestru, koja je sa svojim paketom hrane išla kući, upitala susjeda gdje je kupila jaja. Sestra joj je odgovorila da su ih poslala njena duhovna braća iz drugog područja. Susjeda se zadivila. U drugom je slučaju nepoznat čovjek iz Slovenije nazvao starješinu i rekao: ”Čuo sam da Jehovini svjedoci pošteno dijele hranu koju dobivaju od svoje braće. Ja sam ljudima poslao nekoliko paketa; međutim, nikad nisu stigli na svoje odredište. Da li bih mogao takvu pomoć poslati vama da je vi podijelite?“ I novine i radio izvještavali su povoljno o našoj akciji pomaganja.![]()
Jedan je brat, koji se krstio na međunarodnom kongresu u Zagrebu 1991, bio svjestan približavajućih se teškoća, pa je kupio čitavu trgovinu sa živežnim namirnicama. Hranu je premjestio u svoju kuću u blizini ratnog područja. Kad je nestašica hrane postala ozbiljnijom, ta se zaliha pokazala pravim blagoslovom za braću. Bilo je moguće dobiti dozvolu da veliki kamion odveze osnovne živežne namirnice braći u opkoljenom Sarajevu. Drago nam je što možemo kazati da je dostava uspješno obavljena. U borbama su stradali mnogi civili. Nažalost, do kraja službene godine poginulo je šestero braće i sestara i dvije zainteresirane osobe, a neki su bili ranjeni. Međutim, mnoga iskustva pokazuju da je uglavnom zaštita biti Jehovin svjedok. Jednom su prilikom braća putovala u Beograd na oblasni kongres kad su vojnici zaustavili autobus, pitali su nalaze li se među njima pripadnici određene religije. Braća su odgovorila da ne. Morali su pokazati svoje osobne iskaznice a imena nekih bila su takva da se moglo zaključiti da pripadaju toj religiji. Vojnici su ih optužili da lažu, no braća su imala kod sebe svoje ispisnice iz crkve; objasnili su da su, iako su bili rođeni u toj religiji, sada Jehovini svjedoci te da putuju na svoj kongres. Nato su im vojnici dozvolili da nastave putovanje.![]()
![]()
Trenutno se hranim paprikasem, koji sam , moram da se malo pohvalim, sam skuvao. Nego tvoj odgovor mi nikako nije jasan , uopste se ne dotice postavljenih pitanja . Prvo , lepo sam pitao kako si siguran u svoja verovanja , kad nema naucnih dokaza za postojanje nadprirodnih bica , kakav se trik u tome krije , prosto te molim da mi objasnis na koji nacin ti znas da si u pravu . Da budem precizan , ne interesuju me citati iz biblije , ili ubedjivanje bilo koje vrste , vec osnova na kojoj pociva tvoje uverenje da si u pravu. I ukratko ako moze . Drugo , pitao sam kako si siguran da je bas tvoj sistem verovanja jedini ispravan, i kakav dokaz imas da to podkrepis , a da to ne budu opet citati iz biblije i uobicajene propovedi , s obzirom da nemate direktne veze koje bi tvoju organizaciju povezale sa osnivacima hriscanstva . trece , pitao sam te kakvo je misljenje iz tvog ugla n a "cuda" koja se desavaju u drugim hriscanskim konfesijama, a koja su pripisana bogu i veri. I na kraju kakva je provokacija sakrivea u ovim pitanjima. I kako sam ja to sam na njih odgovorio.
Дај, Ворки још један цитат из Куле Стражаре који није у вези са темом... Молим те... Знаш како сам спремио један леп текст на македонском који ће га пратити...
Nemoj se ljutiti, no moji tekstovi imaju veze sa temom, dok tvoji nemaju, pa bi te zamolio da ih ne kopiraš više.
Ja u svojim postovima dajem uvid u crkve kršćanstva, kao tvorevine koje nemaju veze sa izvornim kršćanstvom, te s time objavljujem biblijske istine o otpadu.
![]()
![]()
ја сам мислио да ће човек да се дозове памети, а ми га још више гурамо у пропаст.
дај Боже да му једног дана разум преовлада.
Što misliš, zašto nema naučnih dokaza za postojanje duhovnih natprirodnih bića ?
Vjerujem u istinitost svoje religije, pošto sam kroz istraživanje i logiku povjerovao u postojanje Boga, Biblije kao nadahnute knjige i Jehovinih Svjedoka kao pravog Božjeg naroda u ovom vremenu.
![]()
![]()
Ворки, твоји цитати углавном везе немају са темом! ЈЕр да имају не би ти на претходне две стране постовао цитате о Римокатоличкој цркви и рату у Југославији а сада и о договору православних и муслиманских "вођа" бивших СССР република.
Ми смо разговарали на тему да ли је Христос Богочовек, а ти ако си фер, осврни се на претходних пар страна и види шта си цитирао...
Иронично сам постовао нешто што нема везе са темом желећи да ти укажем бесмисленост времена, места и садржаја твојих постова...
I što tada ? Trbao bi se vratiti u Pravoslavlje ? U stari način života ?
Zašto mi Pravoslavlje, ako je prava religija, nije pomoglo u promjeni osobnosti ?
![]()
![]()
To je upravo ono sto sam zeleo da cujem. Ti verujes , nemas materijalni , opiljiv dokaz, nisi video niti jedno nadprirodno bice , dakle , tvoja istina se zaniva na tvome verovanju . Kao sto je slucaj i sa svim ostalim religijama. Da rezimiramo , tvoja istina se zasniva na tvom verovanju . To je konacno jedan potpun odgovor . Da preskocim pitanje povezanosti sa osnivacima hriscanstva , nba to ste vec vise puta davali odgvore ,mada ne na nacin na koji bih ja vole da odgovrite , jer inako se pozivate na logiku , nuikakve logike u tom sto vi tvrdite nema , ali sam shvatio da drugaciji odgovor na to necu dobiti, pa necu insistirati, Da predjemo na sledece , desavaju li se "cuda " kod js , to zaista ne znam , pa me interesuje.I dalje , kakvo je tvoje ,ili js u celini , cuda koja se desavaju kod ostalih hriscanskih konfesija, a posledica su molitvi, ili poseta svetim mestima ili najcesce i jednog i drugog.
Оно што ми је стварно жао, што ти као искрени боготражитељ ниси имао прилике да се сусретнеш са Правослаљем у његовој пуноћи... Што није имао ко да ти Православље представи онаквим какво оно заиста јесте... А Православље није само крсна слава, приредба за Светог Саву и сл...
Православље је живот... Православље је правоживље...
Ono sto mi nije jasni iz Biblije,a molio bih objasnjenje je cini mi se mitska prica o Samsonu.U knizi "Sudije" 15 poglavlje Samson je ulovio trista lisica,vezao ih po dve zapalio buktinje izmedju njihovih repova i poslao ih da prave pozar po naseljima Filistejaca.Zatim je uzeo magarecu celjust i njome pobio hiljadu ljudi.Alo?Hiljadu ljudi pobi covek,pa zar je ovo moguce mit ili sta?U Bibliji.Molim objasnjenje
Da je tako, onda bi u Srbiji vladalo kršćansko bratstvo i jedinstvo, no ovako porast nemorala među stanovništvom.![]()
![]()
Da je tako, onda bi u Srbiji vladalo kršćansko bratstvo i jedinstvo, no ovako porast nemorala među stanovništvom.![]()
![]()
ко си ти да судиш о томе?
Misliš da bi bilo drugačije bez komunizma ?
Pa kako možete imati pod svojom religijom osobe koje su pravoslavno krštene, a nemoralne, pokvarene ili licemjerne su, jer bi oni trebali predstavljati prave kršćane, ako je Pravoslavlje prava religija ???
Zašto se to tolerira ?
Svatko tko je Pravoslavni, trebao bi po tome da bude pravi kršćanin ???
Da je Pravoslavlje pravo kršćanstvo, onda bi ono utjecalo na ljude, te bi Srbija bila kršćanska zemlja u doslovnom i praktičnom smislu, a ne samo deklerativnom, ili ?
Па мислим да би... Не би баш било Царство Божије на земљи али би било знатно боље него сада...
Ворки, зашто би Црква затварала врата онима који су их:
1) сами затворили,
2) онима који не траже врата,
3) онима који не знају шта су то врата
Црква је ту да окупи људе око Христа који спашава. Не мора Црква додатно да им погоршава стање. Не мора да им ставља додатне јармове (изопштавања из заједнице).. "Јарам је Мој благ и бреме је Моје лако"... Лакше је да се врате Цркви, ако им Бог у животу затреба.
А њихове особине говоре о њима, а не о Цркви... Мада лично сматрам да је потребно мало више ангажовања Цркве око људи...
Здрав резон, слажем се... Људи у Православној Цркви се труде да буду такви... Не кажем да су сви идеални... Понављам ти, ми смо заједница оних који се спасавају, нисмо заједница безгрешних...
Е мој Ворки, нисмо ми државни пројекат... Живимо у земљи у којој су напљували и најурили једну министарку просвете која је поменула да еволуционизам није доказана наука, те да би се требао изучавати и креационизам....
Мало, премало је православних људи који су утицајни и који би на нивоу државе могле нешто озбиљније да ураде..
Nemam što suditi, samo konstatiram, da je Srbija mafijaška zemlja, kao i sve ostale, što se vidi iz aviona.
Sasvim logično pitanje : Ako je Pravoslavlje pravo kršćanstvo, tada bi svaki Pravoslavac bio pravi kršćanin, što znači, po broju krštenih pravoslavnih, da bi u Srbiji vladalo bratstvo i jedinstvo.![]()
![]()
Ma u redu, no to mi je NELOGIČNO.
Vi ste zajednica koja nikome ne zatvarate vrata, gdje se ljudi spašavaju, a dopuštate svojim vjernicima da sjede na dvije stolice i predstavljaju vas kao prave kršćane ???
To Isus nije htio, vjeruj mi, nego da čovjek promjeni svoju osobnost, te postane kršćanin u pravom smislu te riječi, no ako tolerirate bilo kakve postupke, tada podilazite grijehu.
Pozdrav ! Božji blagoslov. Moram da idem.
E мој Ворки, па не може тако наивно да се гледа...
У Србији мање од 2-1% људи су црквени (иду чешће на Литургије), остали су само по имену, крштењу и крсној слави, православни
Комунизам је духовно опустошио Србију...