Dakle Bog isus Hristos, "bog"- Mihailo i Bog JHVH-Jahve?
Jer u sentenci"jednoga od Nas"- može se videti da se misli da su ovi Trojica slični, tj.istoga roda, jer da je drugačije bilo bi: postaće kao Ti Isuse, ili kao ti Mihaile, ili kao Ti Jahve...Jer je drugo Isus, a drugo Mihailo, a Jahve je starozavetno ime Boga koji je svetu otkrio svoje pravo Ime tek preko Sina koga je poslao,a to je Otac, dok do tada nigde nije napominjao postojanje svoga Sina...( Sem u nekim starozavetnim knjigama kao u psalmima kada kaže:"reče Gospod Gospodu mojemu, sedi desno od mene...") Tako da iz vašeg odgovora proizilazi da je Mihail(oprosti mi Bože što tako kažem) neka zamena "svetog Duha",dok JHVH jedino može biti starozavetno ime za Boga Oca( ako bismo priznali da je Bog samog sebe nazvao "ja sam onaj koji jesam" -JHVH kada se otkrio Mojsiju)
Međutim iz onoga što je napisano sledi da su oni ravnočisleni, da su jednoga roda, da su sadejstvujući jer imaju neko zajedničarenje među sobom,da su suštinski slični ...A Mihailo je arhangel koji je stvoren i veštastven,iako duh, on ima veštastvenu prirodu i podređen je direktno Bogu, dok Presveta Trojica( Sem Drugog Lica Svete Trojice koji se ovaplotio i uzeo čoveštvo na sebe, do tada je i On bio bestelesni neveštastveni Logos Božiji), nije veštastvena-Ona je iznad svega stvoranog, i izvan svake materije.
Zato je pravilno tumačenje da su to govorila Sveta Trojica,Otac, Sin i Sveti Duh.