Pa definitivno jeste, čim je kontroverzno pitanje.Uh, to ti je zeznuto pitanje. Ja nisam pravnik ali mislim da bi i za njih to bilo nezgodno pitanje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa definitivno jeste, čim je kontroverzno pitanje.Uh, to ti je zeznuto pitanje. Ja nisam pravnik ali mislim da bi i za njih to bilo nezgodno pitanje.
Da, tačno. I ja mislim da je Milošević hteo bilo šta, samo da se zove Jugoslavija pa makar bila manja i od Srbije.Milošević nije hteo nikakvu Veliku Srbiju. Hteo je da je očuva Jugoslaviju, to je uostalom potpuno očigledno. Nije ni pokušao da formira Veliku Srbiju, iako je mogao, bar da pokuša. To sa Velikom Srbijom su propagandne gluposti koje potiču još iz doba Austrougarske.
Ali jeste težio ličnoj vlasti i u tom cilju homogenizovao Srbe na celom prostoru, tako da nije čudno što su Slovenci i Hrvati imali otpor prema tome. Mada ni to nije bio razlog njihovog otcepljenja, oni su prosto to hteli. A tu priču o Miloševićevom nacionalizmu, autoritarizmu, komunizmu (što jeste tačno) i td. koristili su samo kao izgovor kako bi koncept otcepljenja približili svojojoj publici koja je možda imala neke dileme oko napuštanja Jugoslavije.
Kad bi BiH prihvatila sebe kakva jeste, šta bi joj falilo da bude Švajcarska? Plus ima i izlaz na more!Švicarska
Hm, ovo ti je dobro razmišljanje. Ta 'prosrpska struja' realno je bila prosovjetska ili projugoslovenska (shvati projugoslovenska do 48'). Što je tvoje razmišljanje dobro u navedenoj rečenici.Moglo se izbjeći samo na način da su svi pustili prosrpsku struju u SFRJ da radi što joj je volja.
koliko znam greška je bila što se pristalo na arbitražu Badinterove komisije....nije Sloba tad još znao da je politički zapad vuk u jagnjećoj koži..ipak ima tu i nešto pozitivno Badinterova komisija je presudila da republičke granice trebaju da postanu državne...znači Kosovo pripada SrbijiIma li ko od pravnika ili dobrih poznavalaca tadašnjih ustavnih pitanja ovdje?
Prvi vojnik, drugi policajac.Početak je 1966. i pobjeda struje Bakarića i Kardelja nad čvrstom jugoslovenskom strujom Gošnjaka i Rankovića. To je vidljivi početak raspada Jugoslavije.
Jeste, jer su pomenuti bili nosioci jugocentrične opcije. Od početka su se ove dvije struje sukobljavalePrvi vojnik, drugi policajac.
Ne znam, da li je njihovo smenjivanje moralo biti početak kraja.
Hm, znači mogla da je čuva samo vojska i milicija. Inače, ovo što piše za Krcuna da je rekao, apsolutno se slažem.Jeste, jer su pomenuti bili nosioci jugocentrične opcije. Od početka su se ove dvije struje sukobljavalePogledajte prilog 1694214Pogledajte prilog 1694215Pogledajte prilog 1694216
Kad je bio MASPOK, Broz je bio pasivan u početku, a onda je došao Đoko Jovanović i rekao mu: „Stari, ili ti završi ovo, ili ću ja”.Hm, znači mogla da je čuva samo vojska i milicija. Inače, ovo što piše za Krcuna da je rekao, apsolutno se slažem.
Na kraju će stvarno da ispadne kao tačno ono što Hrvati tvrde da se Jugoslavija i demokratija isključuju. Ja dalje od ovoga ne smem da razmišljam jer se na osnovu toga o svim narodima i narodnostima te SFRJ se svašta može zaključiti.Kad je bio MASPOK, Broz je bio pasivan u početku, a onda je došao Đoko Jovanović i rekao mu: „Stari, ili ti završi ovo, ili ću ja”.
U pravu je Lazanski kada kaže da je jedino vojni puč mogao sačuvati Jugoslaviju.
Inače, iznenađen sam objektivnošću glasanja na anketi za ovu temu, prijatno iznenađen.Početak je 1966. i pobjeda struje Bakarića i Kardelja nad čvrstom jugoslovenskom strujom Gošnjaka i Rankovića. To je vidljivi početak raspada Jugoslavije.
S obzirom na zastupljenost antisrpskih elemenata ovdje, ja nisamInače, iznenađen sam objektivnošću glasanja na anketi za ovu temu, prijatno iznenađen.
Misliš da sve republike nisu zaslužne za raspad SFRJ ( ne mislim idealno podjednako zaslužne)?S obzirom na zastupljenost antisrpskih elemenata ovdje, ja nisam
Ovde nema osnovne logike. Srbi su se "pod Martićem" pobunili zato što je Hrvatska htela da se otcepi. A onda, po tvome, Hrvatska se ne bi otcepila da su "dva helikoptera specijalaca" suzbila pobunu. Kapiraš? Nema logike.Moglo se izbjeći samo na način da su svi pustili prosrpsku struju u SFRJ da radi što joj je volja.
U Hrvatskoj recimo 1990. nije bilo nekakve srpske pobune pod Martićem jer da je tako bilo to bi već sljedeći dan riješila ona dva helikoptera specijalaca koja su bila krenula za Knin.
Kad su ih preseli Migovi JNA i vratili, a Martića pustili da ordinira, bilo je jasno da je Martić samo pijun i potezi se vuku iz Beograda od strane Miloševića.
Tu više nije bilo nazad jer bi Milošević i društvo već 1990. završili u zatvoru, a ne 2000., tek nakon izgubljenih ratova i 130 000 mrtvih.
a kako su to primenili...kontra pitanjeA kao nisu primijenili?
Ne, ali zna se ko je manje, a ko više zaslužen.Misliš da sve republike nisu zaslužne za raspad SFRJ ( ne mislim idealno podjednako zaslužne)?
Misliš da sve republike nisu zaslužne za raspad SFRJ ( ne mislim idealno podjednako zaslužne)?
Milosevic nikada nije pravio Veliku Srbiju.Uvek je bio za neke skracene verzije Jugoslavije bivse nam drzave koju ste vi i Slovenci rasturili.
Rasturili ste je da bi vi ostvarili svoje snove,a Franja Tudjman je zeleo tamosnjim Srbima od pocetka isto ono sto je izgovorio 95 pred Oluju..
Па и јесте хтела и то и остварила, проблем је што се није држала законских оквира.Zašto Slovenija ne bi htela da napusti takvu federaciju?
Када више од 95 одсто становништва једне земље гласа за независност, то није у законским оквирима.. Немој се срамоти више, бре...Па и јесте хтела и то и остварила, проблем је што се није држала законских оквира.
Не лупај живота ти.Када више од 95 одсто становништва једне земље гласа за независност, то није у законским оквирима.. Немој се срамоти више, бре...
Осим што немаш појма о историје и елементарне логике, сам разоткриваш своју сенилну природу за коју је формирање Словеније, Хрватске ван "законских оквира".Не лупај живота ти.