Sin_tisućljetne_kulture
Veoma poznat
- Poruka
- 13.265
ŠvicarskaPa konfederacija je uvod u raspad. Gde postoji u svetu uspešna konfederacija?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ŠvicarskaPa konfederacija je uvod u raspad. Gde postoji u svetu uspešna konfederacija?
da je JNA, primenila 3% svoje sile, svi bi odmah zaigrali moravac...niko ne bi ni pomislio na separatizam,,,sve je to bilo reziranoPa moglo se, ali Milošević i Srbija su htjeli Veliku Srbiju, mislili su imamo vojsku uz sebe, lako ćemo, Hrvatska se neće moći obraniti. Ali pogriješili su.
A kao nisu primijenili?da je JNA, primenila 3% svoje sile, svi bi odmah zaigrali moravac...niko ne bi ni pomislio na separatizam,,,sve je to bilo rezirano
Poređenje Švajcarske i Jugoslavije je nemoguće. Narodi koji žive tamo imaju veće nacionalne države koje tu Švajcarsku održavaju u životu. Slično je i sa Belgijom.Švicarska
zaboravljaš da je Milošević počistio Raškovića sa pozicije vođe Srba u Hrvatskoj i postavio svoju nepismenu i poslušnu ekipu da bi ih podbunio da traže više od autonomije...kockao se Sloba sa srpskim glavama i izgubioNije to moglo tek tako ovde zbog Srba koji su ostali u Hrvatskoj i BiH.
Zato sto je ovo politicka tema.
Koliko vidim Rašković se zalagao za građansku neposlušnost za ostvarenje svojih ciljeva. Mislim da takvi metodi u datim uslovima ne bi bili delotvorni.zaboravljaš da je Milošević počistio Raškovića sa pozicije vođe Srba u Hrvatskoj i postavio svoju nepismenu i poslušnu ekipu da bi ih podbunio da traže više od autonomije...kockao se Sloba sa srpskim glavama i izgubio
Milosevic nikada nije pravio Veliku Srbiju.Uvek je bio za neke skracene verzije Jugoslavije bivse nam drzave koju ste vi i Slovenci rasturili.To su samo izgovori za rat i agresiju. Svijet nije isti sredinom 20. stoljeća i na kraju 20. stoljeća. Od kraja 2. svjetskog rata je prošlo 45 godina. Jedina prava istina je da su Srbi vidjeli mogućnost ostvarenja Velike Srbije.
Isto se nadaju i sad, da će Rusija pobjediti i da će oni moći uz pomoć Rusije ostvariti ono što su započeli 17.08.1990
vidim rat je bio delotvoran...ljudi su ostali bez svega što su decenijama gradili i sticali, bez rodnog kraja, bez mnogih prijatelja i rođaka...samo zato što su se Sloba i Tuđman igrali rata....Koliko vidim Rašković se zalagao za građansku neposlušnost za ostvarenje svojih ciljeva. Mislim da takvi metodi u datim uslovima ne bi bili delotvorni.
Ma da? A kome su i kuda Srbi iz Hrvatske i BiH išli na instrukcije i po upute što i kako da rade?Milosevic nikada nije pravio veliku srbiju.Uvek je bio za neke skracene verzije Jugoslavije bivse nam drzave koju ste vi i slovenci rasturili...
Rasturili ste je da bi vi ostvarili svoje snove,a Franja Tudjman je zeleo tamosnjim Srbima od pocetka isto ono sto je izgovorio 95 pred Oluju.
Pa tko bi drugi nego ...mi....jer vi...to niste imali u planu..ni u bunilu..... bivse nam drzave koju ste vi i Slovenci rasturili.
Ma da? A kome su i kuda Srbi iz Hrvatske i BiH išli na instrukcije i po upute što i kako da rade?
S dosta toga se slažem. S tim što bih 'najgluplji' zamenio sa najnaivniji ili među najemotivnijim, koji često ume da prelomi srcem, umesto glavom.Da, zato što je bila pro-sovjetski nastrojena. Odnosno srpski deo. Zato sam i rekao da nam je okrenutost istoku napravila problem. Isto posle i oko Kosova. Srbija će bukvalno da nestane sa mape evrope zbog Rusije. Mislim da će nas istorija pamtiti kao najgluplji narod na svetu![]()
Ima li ko od pravnika ili dobrih poznavalaca tadašnjih ustavnih pitanja ovdje?Kakav je pravni temelj raspisivanja referenduma o nezavisnosti Hrvatske i BiH u odnosu na Ustav iz 1974.?
Uh, to ti je zeznuto pitanje. Ja nisam pravnik ali mislim da bi i za njih to bilo nezgodno pitanje.Ima li ko od pravnika ili dobrih poznavalaca tadašnjih ustavnih pitanja ovdje?