Raj i pakao – da li verujete ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Gubiš se...sam si rekao da "Bog daje mogucnost nekim ljudima sad da vide Raj tokom klinicki smrti, kao neki vid dokaza da smrt nije kraj".
A o tome ne govori istraživanje stručnjaka kojeg si naveo.

I AI te je znači demantovao? Ponovo?
Parnija nije glavni?
Ni najistaknutiji, nije isto što i glavni, osim u glavama ljudi poput tebe koji su skloni argumentu autoriteta (kada misle da nešto odgovara njihovom narativu).
A Grejson je objavio publikaciju o halucinacijama za vreme NDE.

Tako da kako okreneš, ti nemaš pojma šta govoriš.

Kapiram bolje od tebe, to je poenta.

jednostavno ne razumijes i neces da razumijes....to je taj tvoj problem.....a objasnio bi ti ja da hoces da razumijes ali neces.....imas svoj stav, drzi se onda svog stava kad vec mislis da su to sve samo halucinacije.

Parnija nije glavni?

pa jesi litl ud covjece boziji, vidis da samo njih 3 spomenuo, znaci vrh u svijetu, jeli bitno jeli na prvom ili drugom mjestu u svijetu , halooooooo u svijetu covjece....

A Grejson je objavio publikaciju o halucinacijama za vreme NDE.

ne pricaj gluposti, ovdje u videu objasnjava zasto to nisu halucinacije, daje argumente

Tako da kako okreneš, ti nemaš pojma šta govoriš.

ali ti si taj koji nema pojimo, pricas na pamet, a sve te pobijam dokazima iz videa gdje strucnjaci te opovrgavaju

jednostavno ne razumijes i neces da razumijes....to je taj tvoj problem.....a objasnio bi ti ja da hoces da razumijes ali neces.....imas svoj stav, drzi se onda svog stava kad vec mislis da su to sve samo halucinacije.
Niko nije rekao da su sve to halucinacije.
Pričali smo o specifičnim doživljajima.
Ne o sećanjima na prošlost.
Ne o svesnosti svoje okoline.
Nadam se da sad razumeš.
pa jesi litl ud covjece boziji, vidis da samo njih 3 spomenuo, znaci vrh u svijetu, jeli bitno jeli na prvom ili drugom mjestu u svijetu , halooooooo u svijetu covjece....
To i dalje ne opravdava upotrebu reči glavni.
Ni stav najistaknutijeg naučnika ne mora da bude naučna istina.
Nadam se da sad razumeš.
ne pricaj gluposti, ovdje u videu objasnjava zasto to nisu halucinacije, daje argumente
Već sam ti rekao da se ne oslanjaš na video klipove.
Ovo je rezulat kada se bavi naukom, a ne publicistikom.
https://med.virginia.edu/perceptual...ploads/sites/360/2017/01/NDE40_voices-JHP.pdf
Nadam se da sad razumeš.
ali ti si taj koji nema pojimo, pricas na pamet, a sve te pobijam dokazima iz videa gdje strucnjaci te opovrgavaju
Nadam se da sam ti pokazao da pored toga što donosiš loše zaključke o svetu oko tebe, donosiš pogrešne zaključke i o svojim sagovornicima i da nisi baš vešt u pronalaženju relevantnih informacija.

Pričali smo o specifičnim doživljajima.
Ne o sećanjima na prošlost.
Ne o svesnosti svoje okoline.
Nadam se da sad razumeš.

Ni stav najistaknutijeg naučnika ne mora da bude naučna istina.
Nadam se da sad razumeš.

Ovo je rezulat kada se bavi naukom, a ne publicistikom.
https://med.virginia.edu/perceptual...ploads/sites/360/2017/01/NDE40_voices-JHP.pdf
Nadam se da sad razumeš.

Nadam se da sam ti pokazao da pored toga što donosiš loše zaključke o svetu oko tebe, donosiš pogrešne zaključke i o svojim sagovornicima i da nisi baš vešt u pronalaženju relevantnih informacija.

ti si jasno napisao da su NDE halucinacije, Sam Parnija te pobio u onom intervju, da to nije tacno...prica zavrsena....

jesi li ti normalan lik???

pa ovdje se radi o 3 najveca svjetska strucnjaka, vrse studije, sa hiljadama ljudi, pisu knjige, drze seminare , telvizijske kuce ih zovu da daju izjave itd da komentarisu....znaci vrh u svijetu, i ti onda se nasao ovdje pametovati nesto....

a na sto da se oslonim, na tebe i tvoje trabunjanje, a ne na video klipove gdje naucnici pricaju to sto pricaju....daj ne pametuj svega ti.

ja koliko vidim, iznosim dokaze protiv tvog trabunjanja, gdje jasno i glasno ti strucnjaci poruce da ne znas sta pricas.

ti si jasno napisao da su NDE halucinacije, Sam Parnija te pobio u onom intervju, da to nije tacno...prica zavrsena....
Ja sam ti citirao deo izveštaja objavljenog na sajtu Nacionalne Medicinske Biblioteke.
A ti ne kapiraš da bez obzira šta i najistaknutija osoba u nekom polju kaže, to ne mora nužno da bude naučna istina.
A ako proveriš videćeš da njegov stav nije ubedio naučnu zajednicu i da postoje kritike.
Ali ti si poznat po selektivnoj upotrebi informacija...samo kada misliš da odgovaraju tvom narativu (mada i to, nakon bliže analize ispadne da je kontra tvojim stavovima). :mrgreen:
jesi li ti normalan lik???
Za razliku od tebe, da.
ja koliko vidim, iznosim dokaze protiv tvog trabunjanja, gdje jasno i glasno ti strucnjaci poruce da ne znas sta pricas.
Vidiš jednako kako i zaključuješ...prilično loše.

Poslednja izmena:
Ja sam ti citirao deo izveštaja objavljenog na sajtu Nacionalne Medicinske Biblioteke.
A ti ne kapiraš da bez obzira šta i najistaknutija osoba u nekom polju kaže, to ne mora nužno da bude naučna istina.
A ako proveriš videćeš da njegov stav nije ubedio naučnu zajednicu i da postoje kritike.
Ali ti si poznat po selektivnoj upotrebi informacija...samo kada misliš da odgovaraju tvom narativu (mada i to, nakon bliže analize ispadne da je kontra tvojim stavovima). :mrgreen:

Za razliku od tebe, da.

Vidiš jednako kako i zaključuješ...prilično loše.

ali to je pogresno , kaze strucnjak u tom polju.

to je ono sto sam ti govorio, dzaba ti kriticka misao ako nemas tacne infomracije da kriticki promisljas i validiras sve to.

ali to je pogresno , kaze strucnjak u tom polju.
Ponovo praviš logičku grešku argument autoriteta...ali samo u delu za koji misliš da ti odgovara.
Da ne ponavljam sve odozgo.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6179515/

to je ono sto sam ti govorio, dzaba ti kriticka misao ako nemas tacne infomracije da kriticki promisljas i validiras sve to.
To da li su informacije tačne ne zavisi od toga da li je rekao neki stručnjak ili bilo koji stručnjak:
A još je bitnije tumačenje tih informacija.
Ti ni za jedno ni za drugo nisi pokazao dovoljno razvijenu kritičku misao.

Ponovo praviš logičku grešku argument autoriteta...ali samo u delu za koji misliš da ti odgovara.
Da ne ponavljam sve odozgo.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6179515/

To da li su informacije tačne ne zavisi od toga da li je rekao neki stručnjak ili bilo koji stručnjak:
A još je bitnije tumačenje tih informacija.

Ponovo praviš logičku grešku argument autoriteta

sam sebi skaces u stomak....ti si prvi naveo da su halucinacije NDE tako sto si uzeo deo izveštaja objavljenog na sajtu Nacionalne Medicinske Biblioteke, znaci tebi je to autoritet, tacno, i jeste to autoritet....ali i ja sam naveo jos bolji autoritet u tom polju.

ciji auoritet ili bolje reci dokaz jaci....moj, a zasto??

zato sto Sam Parnia je top 3 najeveca strucnjaka istrazivaca NDE...dok za taj citat iz Nacionalne Medicinske Biblioteke ne znam tacno ko je pisao...mozda je pisao neki medicinar koji nije istrazivao NDE kao Sam parnia...samim tim moj dokaz je jaci po tom pitanju.

znaci pozivamo se i ja i ti na argument autoriteta, i to sa razlogom, sam je stvar ko je mjerodavno po tom pitanju, nepoznati pisac citata ili Sam Parnia.

dzaba ti kriticka misao ako ti se kriticka misao kriticki analizira pogresne ili nepotpune informaicije.....

to je ono st oti ne shvatas.

sam sebi skaces u stomak....ti si prvi naveo da su halucinacije NDE tako sto si uzeo deo izveštaja objavljenog na sajtu Nacionalne Medicinske Biblioteke, znaci tebi je to autoritet, tacno, i jeste to autoritet....ali i ja sam naveo jos bolji autoritet u tom polju.
...

Ja sam ti naveo ono što se poklapa sa zaključkom naučne zajednice, a tiče se onoga o čemu smo specifično pričali.
Parnijini zaključci nisu ubedili zajednicu, a tamo gde nisu u sukobu sa naučnim znanjem i misliš da ti odgovaraju, nemaju veze sa tvojim početnim tvrdnjama.

Tako da ti ne razumeš argumet autoriteta.

Ili ovako, ako ti je lakše, tvoj prijatelj AI, koji ima veću sposobnost analize i bolju mogućnost zaključivanja.

Iskustva bliska smrti.png

Ja sam ti naveo ono što se poklapa sa zaključkom naučne zajednice, a tiče se onoga o čemu smo specifično pričali.
Parnijini zaključci nisu ubedili zajednicu, a tamo gde nisu u sukobu sa naučnim znanjem i misliš da ti odgovaraju, nemaju veze sa tvojim početnim tvrdnjama.

Tako da ti ne razumeš argumet autoriteta.

Ili ovako, ako ti je lakše, tvoj prijatelj AI, koji ima veću sposobnost analize i bolju mogućnost zaključivanja.

Pogledajte prilog 1714338

jesi l iti stvarno bas toliko lud covjek???

Parnia je upravo naucna zajednica, vrh, njega treba da se slusa sta kaze po tom pitanju, a nisu ostali medicinari tu releventan faktore da kazu ista kad Parnia ima tu da kaze, jer Parnia vodi istrazivacke radove, cak i analizira stvari sa umjetnom inteligencijom itd

evo ga na CBS prica , znaci lik je vrh u svijetu po pitanju NDE, i kad on prica ima da sutis i ne pametujes previse.

jesi l iti stvarno bas toliko lud covjek???
To pitanje bolje sebi da postaviš pred ogledalom.
Parnia je upravo naucna zajednica, vrh, njega treba da se slusa sta kaze po tom pitanju, a nisu ostali medicinari tu releventan faktore da kazu ista kad Parnia ima tu da kaze, jer Parnia vodi istrazivacke radove, cak i analizira stvari sa umjetnom inteligencijom itdK
Jedan čovek nije naučna zajednica i nauka ne funkcioniše tako što jedan čovek, makar bio i najpoznatiji kaže šta je istina.
Nije to Islam.
Bilo je primedbe i na njegovu upotrebu AI, tj. što nije otkrio kako model funkcioniše.
evo ga na CBS prica , znaci lik je vrh u svijetu po pitanju NDE, i kad on prica ima da sutis i ne pametujes previse.
Ništa ovde kontraverzno nije rekao niti je ovde u sukobu sa koncenzusom.

Dakle raj mu dođe kao neko turističko mesto, ali sve na istu foru.
U morima i jezerima se praktično niko ne kupa i osim ako se ne voziš kruzerom svuda ideš peške.
Hrane te sokovima i slatkišima...lošija ponuda nego u zemlji Dembeliji.
Primetno je odsustvo indijaca i arapa, osim ako nisu sluge?
Neke životinje žive u akvarijumu, ali meduza može da ti lebdi u vazduhu, u spavaćoj sobi.

Izgleda da nema Kurana i natpisa na arapskom što je plus.
Takođe nema ni drugih knjiga, ali se ne vide ni ostali moderni vidovi zabave koje su ljudi izmislili jer im nije bilo dovoljno samo da šetaju po parku.

Šejtan ima svoje predstavništvo i mami te ni više ni manje iz vatre izgledajući kao da je iskočio iz DOOM-a, ništa ne krijući, jer pretpostavlja da si debil.
Muškarcima se nešto čudno dešava sa šakama.

Generalno, projekcija želja nekoga ko je opterećen svakodnevnim obavezama i verovatno mu je sa nekim međedom život u kući prošao, kukala mu majka.
A sad opisi kako zamisljas pakao ako je ovo raj :lol:

Back