RADUJETE LI SE ``STATUSU KANDIDATA``?

RADUJETE LI SE ``STATUSU KANDIDATA``?

• Presrećan/na sam! Živela EUropa!!!

• EUropa - nikada! Nesrećan/na sam zbog dobijanja``statusa``

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
„Политика” сазнаје: Борису Тадићу награда Савета Европе

Одликовање за „допринос интеграцији Србије у процесу европске изградње” биће уручено председнику у Лисабону 27. марта
Председнику Србије Борису Тадићу ће 27. марта бити уручена награда Савета Европе, којом је одликован због свог „политичког доприноса процесу помирења на Балкану и интеграцији Србије у процесе европске изградње”.
Како сазнаје „Политика” из дипломатских извора Савета Европе, Тадић ће дан раније отпутовати у Португалију у званичну посету овој земљи, где се налази институт Савета Европе Север-југ. На свечаној церемонији у Лисабону , награду ће му уручити председник Португалије Анибал Силва.

boris-5-strana.jpg

Srbija status kandidata za EU proslavlja paljenjem javne rasvete

2012 – Predsednik Srbije Boris Tadić u obraćanju novinarima najavio je da će jučerašnji dogovor šefova diplomatija
država članica EU o dodeljivanju statusa kandidata Srbiji biti adekvatno obeležen širom zemlje paljenjem javne rasvete.

- Ovo je velika pobeda naše diplomatije i smatram da zaslužujemo da je proslavimo na pravi način. Svi građani naše zemlje, počev od jutros, imaju priliku da ovaj, za nas izuzetno važan, događaj slave u svojim mestima uz javnu rasvetu – istakao je predsednik Tadić – Bilo je predloga, pa čak i pritisaka, da proslava bude skromnija, da ne uključujemo javnu rasvetu tokom jutarnjih ili popodnevnih časova , ali smo rešili da se čvrsto držimo kursa koji smo zauzeli, da pokažemo našu odlučnost i da istrajemo u stavu da je održivo i jedino ispravno ono slavlje koje podrazumeva paljenje javne rasvete i tokom dana i tokom noći – podvukao je Tadić.

- Veliki broj građana koji je tokom današnjeg dana izašao na ulice i koristio javnu rasvetu potvrdio je opravdanost naše odluke. Međutim, ovo nije kraj! Ja mislim da Srbija zaslužuje i vise od ovoga tako da ćemo pokušati da u naredne proslave uključimo i dekorativno osvetljenje. To neće biti lako, ali mi smo posvećeni i činimo najveće moguće napore u tom pravcu – izjavio je predsednik Srbije.

Tadić je dodao da će zbog ovog slavlja naš energetski sistem proći istorijski test ali da on više nije pesimista u pogledu dolaska lepšeg vremena i količine energenata kojom elektrane raspolažu tako da grejanje u Srbiji ovim načinom proslave neće u znatnoj meri biti ugroženo.

:rotf::rotf::rotf:

Pa nisam nešto specijalno oduševljen, ali dok je Samoopredeljenje kukalo zbog sporazuma, dok na sarajevo x-com. Bošnjaci
šize što smo dobili status kandidata, biće da možda ipak ima nešto dobro u tome
... nadam se makar postepenom oporavku
ekonomije, al tu će biti džaba evropski fondovi ako ne promenimo ovaj sistem lopovluka i uhlebljavanja partijskih kadrova...

mudro zboris, samo nisi rekao da su se na na istoj anti EU ravni sa njima nasli i razni domaci radikali i tkz. patriote i evro paranoici,
sto je i ranije primeceno na evropskom putu Serbije da se udruzuju sa svojim neprijateljima u osudi sopstvene vlasti.

Jos jednom svima cestitam ovaj znacajan korak ka uspostavljanju uslova za zivot u normalnoj Srbiji kao clanici EU.

U to ime(sto bi reko dr. Kostunica) ZIVELA SRBIJA!!!!!!!!!!!:D

mudro zboris, samo nisi rekao da su se na na istoj anti EU ravni sa njima nasli i razni domaci radikali i tkz. patriote i evro paranoici,
sto je i ranije primeceno na evropskom putu Serbije da se udruzuju sa svojim neprijateljima u osudi sopstvene vlasti.

Jos jednom svima cestitam ovaj znacajan korak ka uspostavljanju uslova za zivot u normalnoj Srbiji kao clanici EU.

U to ime(sto bi reko dr. Kostunica) ZIVELA SRBIJA!!!!!!!!!!!:D
Успимо кандидатуру у високе чаше с једном ногицом и закунимо се у њу!!!
:rotf:

Back