Super, imate ova dva članka na prvoj strani samo ili imate još neki izvor. Dajte izvore i nema problema.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Super, imate ova dva članka na prvoj strani samo ili imate još neki izvor. Dajte izvore i nema problema.
Izveštaji UN-a o svim ratnim zonama gde je korišćen OU su ovde: http://web.unep.org/disastersandconflicts/where-we-work/past-activities/depleted-uranium
Ovde imaš isečak iz naučne studije koju je sprovela Kanada radi brige o bezbednosti svojih vojnika:
Pogledajte prilog 467503
Ovde imaš izveštaj o civilnoj upotrebi OU: Pogledajte prilog 467504
Neka neko kaze onom bruZliju da procita recenicu na koju je pokusao da odgovori.
Ne pisem moju dijagnozu ja ne strepim oko 1000 teorija zavera. I tema nije moja nego svacija i Foruma Krstarice. Ja pisem u njoj kao i ostali, kao i na ostalim temama. Sto je pokazatelj da isto tretiram i "svoje a i tudje". Licemerno bi bilo da "spamujem" tudje a da to ne radim na "mojoj". Inace to i ne mora biti spam, spam je nesto levo pisati, ovo sve moze biti razlog zasto je neko na podsvesnom nivou protiv OU i to tako zaista i biva u praksi.
A vi slobodno raspravljajte o raspadu U238, ja nemam kritiku na to, mada video sam tebe kako raspravljas i sta pises za radiologa - ispade covek lupeta 200 na kvadrat, citiras tu neke recenice i ispada da "covek nema pojma".
Jeste, nema pojma i ne zna za sram pa ce izlaziti u javnost "lupajuci" i praveci onda od sebe sta, budalu neku? To nije Miroljub Petrovic i Sladjana Velkov. Covek je znalac i lepo je sve ispisao, i iza toga stoji i nauka. A bogami i sud.
Zato se nece na sudu dokazati nesto protiv nauke, kao sto nisu uspeli ni avaxi preko suda da dokazu autizam=vakcine a Vejkfilda ne mogu da prebole. Tako ne moze ni nas narod, obicno prostiji i neobrazovaniji, da preboli OU.
Ne volim ni ja sto su nas bombardovali, traume sam isprezivljavao. Ali to sto npr moj komsija ima rak nije zbog 99-e i zbog OU i tacka. Tako kaze nauka, sve ostalo su vase dijagnoze svidelo se to vama ili ne.
Ja ne videh nigde da je bezazlen sem u tom uvodnom postu. Rad sa njim podrazumeva oprez i mere zaštite. Nakon bombardovanja treba čistiti teren.
Možda kod nas stvarno nema zračenja,to treba reći, naravno potvrditi merenjima da bi, eto, imali nakon ovoliko godina crno na belo da li su vode, tlo i vazduh i dalje čisti. Ali pričati kako je OU mala maca i da možeš dati deci da se igraju sa njim... nije naučno.
Onda naslov nije dobro izabran, jer OU može da izazove i kancer kao i niz drugih bolesti.Ali to niko ne priča? Pričati da OU nije uzrok "epidemije raka" u Srbiji nije isto kao pričati da je OU neškodljiv, zdrav, ili čak lekovit kako neki spinuju.
Kada pričamo o tome da OU nije uzrok porasta učestalosti raka u Srbiji, to je zasnovano na ovim činjenicama:
1. Količina OU koja je dospela u Srbiju je mizerno mala, a velikim delom i odmah sanirana. Osiromašenog uranijuma u tlu je više hiljada puta manje od onog prirodnog, radioaktivnijeg.
2. Epidemije raka u Srbiji nema, barem ne izraženije nego u ostatku sveta. Mi smo neki prosek u Evropi, prvenstveno je porast uzorkovan starenjem stanovništva.
Ne izmišljajte neprijatelje ljudi, imamo ih dovoljno stvarnih sa kojima bi se trebalo boriti. Kvalitet hrane i vazduha pre svega.
I kako dođe do Đokovića?
Bez veze je uopšte da moramo čekati da neki radiolog napiše tekst da bi prestala ta priča. Uzgred, i sam lepo kaže, gde su nuklearni fizičari i hemičari, gde je Vinča.
Nije državna deklarativna politika izolacija već EU, unazad već prilično vremena. Šta je problem napraviti par emisija gde će da objasne šta i kako i da umire narod. Nego moramo po forumima da saznajemo i dobijamo linkove.
Tekst je generalno loš, tako se ne iznosi stav nauke. Bombastičan naslov i završava sa ličnim, ostrašćenim stavovima o političkim pitanjima i usput komentarom da smo mi čitaoci zaglupeli.
Dokle god na tom nivou iznosi naučne činjenice ostaje prvo bloger, pa radiolog. To je moje mišljenje, više saznah sa ovih linkova koje je postavio Muad'Dib. Nema tu mesta nervoznom, srčanom tonu.
"U Srbiji je tokom poslednjih petnaestak godina napravljena atmosfera u kojoj se smatra nacionalnom izdajom svako odsustvo verovanja u priču da uranijum izaziva kancer - po ovom narativu, broj obolelih od kancera je pet ili šest puta veći nego u evropskim državama. Dakle, potrebno je slepo verovati u dve laži. U tome učestvuju određene političke organizacije koje planski šire ovu agendu po medijima i internetu, ali i nepošteni ljudi iz naučne i medicinske zajednice. Svaki tekst koji na ovu temu govori jezikom naučnih činjenica biva uzet na zub, a autor istog zaprima na desetine mrziteljskih komentara. Pravi stručnjaci znajući sve ovo ostaju nemi, i postalo je skoro pa nemoguće dobiti istinite podatke. "
Reč je o prašini (PM) manjoj od 10 mikrometara u zagađenom vazduhu, koja je, kako procenjuje Svetska zdravstvena organizacija (SZO), odgovorna za preuranjenu smrt više od 5.400 ljudi svake godine u Srbiji.
Nevidljivi ubica, PM 10 čestice prilikom udisanja direktno napadaju respiratorni sistem i deponuju se u najdubljim delovima pluća, posebno ugrožavajući decu, trudnice, stare osobe i hronične bolesnike.
Predaleko si otišao, beže.
Osim toga što ne daju za pravo onima koji govore da radijacija nije štetna, šta drugo čine u korist svog zdravlja?
Nemoj mi pričati o tome da ljudi nose sa sobom gajgere, pa mere radijaciju u samoposluzi, a onda i kući... nakon pranja salate.
A sve ostalo što si naveo, igle, banke, prodaju radne snage... Promašio si temu.
Šta može učiniti čovek koji smatra da je izložen radijaciji, a nema gde da se skloni?
TAKO JENe, on je ozbiljan doktor sa znanjem i zvanjem, čovek koji donosi zaključke i govori na osnovu svojih stručnih saznanja.
Isto kao i pomenuti radiolog - bloger. I on gradi stav na osnovu svojih naučnih saznanja.
Doktor Radovanović takođe.
Tri doktora sa znanjem i iskustvom govore o problemima kojima se bave.
Njihovi stavovi se ne podudaraju, međusobno su suprotstavljeni, i to znači da je neophodno nastaviti sa istraživanjima.
Ulog je veliki, i ne sme se završiti na apelima i nadgornjavanjima, nije ovo pink farma nego nauka.
Kako doći do istine? Tako što će sud presuditi? Nikako, sud se ne bavi istinom.
Tako što će građani većinski stati na jednu stranu? To se ne zove istina nego većina.
Jedini način je uložiti novce u nauku. Javno. Državne novce, a ne novce lobista. I angažovati stručnjake oko projekta.