- Poruka
- 92.893
Зашто се уместо рак каже опака болест или канцер?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Јел то оно да му се не изговори име? Да не урекнеш?
Rak ili karcinom je uži pojam od pojma maligni tumor. Rak je samo jedan tip malignog tumora.Зашто се уместо рак каже опака болест или канцер?
Znam da si lekar, objasni nam koji su to još tipovi malignog tumora a da ga ne zovemo rak?Rak ili karcinom je uži pojam od pojma maligni tumor. Rak je samo jedan tip malignog tumora.
Histološka je podela.Znam da si lekar, objasni nam koji su to još tipovi malignog tumora a da ga ne zovemo rak?
a takođe kažu rak krvileukemija - maligni ćelije krvi.
U narodu je odomaćeno da rak podrazumeva sve maligno.a takože kažu rak krvi
Boldovano me zanima. Hipotetički sudar, nesvest na ulici, nebitno, ti si lekar koji se tu zatekao slučajno.U narodu je odomaćeno da rak podrazumeva sve maligno.
Podseća me na situaciju kada sam polagala vožnju i imala obavezan test hitne pomoći i odgovarala ko lekar,pa se setim - oni to ne znaju i zamislim da nisam. Ne smem da pomažem![]()
Tu su i karcinoidi npr.Znam da si lekar, objasni nam koji su to još tipovi malignog tumora a da ga ne zovemo rak?
Smem i to mi je i dužnost, bez obzira na to što nije u radno vreme ukoliko je reč o hitnom slučaju ( kada je život ugrožen ), a sve pod uslovom da pružanjem pomoći ne ugrozim svoj.Boldovano me zanima. Hipotetički sudar, nesvest na ulici, nebitno, ti si lekar koji se tu zatekao slučajno.
Smeš li da ukažeš pomoć, imaš licencu uz sebe, znaš šta treba da radiš, nisi laik, smeš li da uradiš cpr dok ne dođe hitna?
Tako sam i mislila, hvala na odgovoru Piksi.Smem i to mi je i dužnost, bez obzira na to što nije u radno vreme ukoliko je reč o hitnom slučaju ( kada je život ugrožen ), a sve pod uslovom da pružanjem pomoći ne ugrozim svoj.