Rad na prekookeanskim brodovima

evo pitanja za intervju koja kruze izmedju nas, mi smo to vec prosli, ali za one koje to tek ocekuje:
OVO SE ODNOSI ZA RESTORANSKE POZICIJE, KONOBARI, BARTENDERI ITD.
WHAT'S YOUR FULL NAME?
WHERE ARE YOU FROM?
TELL ME ABOUT THE CITY WHERE YOU GREW UP?
WHEN AND WHERE WERE YOU BORN?
TELL ME ABOUT YOUR FAMILY?
WHAT DO YOU DO IN YOUR FREE TIME?
TELL ME ABOUT YOUR BOY, GIRLFRIEND, BEST FRIEND?
TELL ME ABOUT YOUR EDUCATION?
HOW LONG DID YOU GO THERE?
WHAT DID YOU LEARN?
WHY DID YOU CHOOSE THIS JOB?
WHAT DO YOU DO, WHAT'S YOUR JOB?
WHERE DO YOU WORK?
HOW OFTEN DO YOU WORK?
HOW MANY PEOPLE WORK THERE?
HOW LONG HAVE YOU WORKED THERE?
WHAT KIND OF FOOD DO THEY HAVE?
TELL ME ABOUT THE MENU. DESCRIBE IN DETAIL?
HOT STARTERS?
COLD STARTERS?
MAIN COURSES?
DESSERTS?
WHAT EXACTLY IS THAT? WHAT IS IN THIS?
WHAT KIND OF WAIN DO THEY HAVE?
TELL ME AND DESCRIBE 2 COCKTAILS?
WHERE DID YOU WORK BEFORE THIS JOB?
WHY DID YOU LEAVE THIS JOB?
HAVE YOU HAD ANY OTHER JOBS?
IF YES, TELL ME ABOUT THEM?
WHY DID YOU LEAVE THESE JOBS?
ALTOGETHER, HOW MANY YEARS' EXPERIENCE DO YOU HAVE AS A WAITER/WAITRESS ?
WHY DO YOU WANT TO WORK ON THE SHIP?
WHAT ARE YOU PLANS AND GOALS FOR THE FUTURE?
HOW LONG HAVE YOU BEEN LEARNING ENGLISH ?
WHERE DID YOU LAST STUDY ENGLISH?
WHAT DID YOU LEARN DURING THE TRAINING?
mi smo ovo vec prosli, ali mozda nekom pomogne bezobzira za koju kompaniju ide, pitanja su opsta, predpostavljam slicna za sve kompanije.

sretno svima !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

Jesu li jos uvek ova pitanja ili su uveli neka nova? :)

Da li je bitno da imam 21 god. da bih radio na brodu? Ovde:arrow:http://www.radnabrodu.com/ pise da prihvataju radnike od 21. god. pa nadalje...
I da, imaju li radnici nesto besplatno da rade na brodu...npr. besplatna teretana, bazen ili tako nesto...

Poslednja izmena:
ja sam isla preko njih sada sam vec 3god na brodu

Читао сам раније твоје постове.
Дај кажи како је ,шта радиш,која је кинта?Јел си целе године на броду ил паузираш?
Сад видим да живиш у Аустралији.
Баш лепо што си се снашла.

Читао сам раније твоје постове.
Дај кажи како је ,шта радиш,која је кинта?Јел си целе године на броду ил паузираш?
Сад видим да живиш у Аустралији.
Баш лепо што си се снашла.

Radim u parfimeriji, ugovor ti je 5-6 meseci nemas slobodan dan nemas vikend nemas praznike radim po 13-15h kada je brod u Luci, kada je na kopnu onda nekig 4-6 sati zavisi.

Pozdrav svima! Interesuje me kakve su sanse za zaposljavanje muskog masera na nekom od kruzera, da li zaposljavaju samo zene ili mogu i muskarci da se prijave? Kakvi su uslovi za rad i kolika je realna zarada masera?
I jos jedna informacija mi je potrebna, da li zaposljavaju i informaticare (sistem administratore ili nesto slicno) i koja vrsta poslova se obavlja za ovu poziciju, i naravno, koliko su placeni?

Zahvaljujem najlepse!

Pozdrav forumasi,
Ozbiljno planiram da se otisnem na brod ove godine i da udjem u proceduru. Posto idem prvi put verovatno cu ici preko Kouzona (Nis).
Verovatno kao Buffet Steward,Assistant Buffet Steward (pre ce biti ovo drugo)...Par mojih drugova je bilo i upravo su i sada na brodu, pa moram vas da pitam.
Zanima me samo ovo: koliko vremena u proseku prodje od preliminarnog intervijua do poziva od strane kompanije. Znam da ljudi u proseku cekaju 5,6 meseci ali da li je neko od vas imao brzi poziv ( 2,3 meseca).
Neznam zasto, ali bi zeleo sto pre da zapalim na brod...

I kolika je stvarna plata (ne ono sto vam kazu u agencijama) za Assistant Buffet Steward recimo na Princess itd.

Hvala na odgovorima.

Pozdrav svima evo da kazem ja sam imao 22 maja finalni interviju za poziciju buffet steward i prosao sam. Svakog dana ocekujem da me pozovu posto sam zavrsio lekarski i dobio vizu, danas je upravo drugar iz moje grupe dobio ugovor od agencije i ukrcaj 22 jula na caribbean princess, eto on je cekao tacno 2 meseca od intervijua. Inace smo isli preko agencije Safe Cruise, slabo posecujem ovaj sajt evo sad sam dosao posle bas dugo vremena, za vas koji ovo tek treba da prodjete i zanima vas sve bukvalno oko poslova za koje bi da se prijavite http://www.inozemstvo-posao.com ovde na forumu cete naci bukvalno sve, inace tamo mi je nik karaburac ako neko zeli nesto da pita pozdrav.

Da li je neko isao da radi u shopu preko Safe cruises iz Bg-a, ili ima neku informaciju o tome kako igleda intervju, trening, koliko traje, da li se desilo da su nekoga odbili, bilo kakva informacija bi mi znacila.Vec sam bila u agenciji, cini mi se da su korektni sasvim..Treba da idem na preliminarni intervju, ali dalje ne znam sta se desava.. Poz ;)

Heej, zna li neko nesto o radu u shopu na Princessu? Treba da idem na preliminarni intervju u Safe cruises, rekao mi je taj decko iz agencije da moram da naucim sve poznatije brendove, njihove proizvode,... Pa reko hajde da pitam ima li ovde koga da je prosao celu proceduru interjua ili zna kako to izgleda. Zanima me i da li staff na Princessu ima povlastice, kao na Carnivallu, kakve su kabine, da li svaka ima kupatilo, ma sve sto vam padne na pamet pisite. Prosvljala sam po forumu, dobila sam odgovor na vecinu pitanja, ali ovi su mi mozda promakli. thaaanks :heart:

U kontaktu sam sa Safe cruise agencijom iz Bg-a... Rekli su da ce me obavestiti čim im kompanija javi da oraganizuju interviju.. Ali već je prošlo više od mesec dana, nisu još ništa javili, pa me zanima zna li neko, ko je možda,već bio sa njima, kad otprilike oni poprave interviju? Ili neku drugu agenciju, koja radi interviju u skorije vreme, a da je pouzdana naravno???

Zdravo drugari! Mene interesuje da li mogu da konkurisem za rad na brodu kao hostesa jer jedino imam tu iskustva...inace sam stomatoloska sestra...a s obzirom da vidim da svi traze iskustvo min 1-2 god da li mogu da se prijavim eventualno i kao konobarica...sto realno nemam pojma...i da, imam 20god, engleski mi je ok, sporazumevam se, pisem, citam, itd...neki standardni nivo...kako, gde, kad itd da odem i sta da radim? mooooolim vas da mi neko kaze svoje iskustvo...plizzz hvala u napred :)

PRODUZEN KONKURS!!!
Ako znas nekog ko bi radio na prekookeanskom brodu kao fotograf neka mi se javi na
+38164/93-23-862, putem FB-a https://www.facebook.com/miroslawozar ili na mail miroslawozar@live.com
sa nadznakom "Rad na prekookeanskom brodu kao fotograf"
uslovi i osnovne informacije:
* 21 - 31 god.
* kandidat ne sme biti krivicno gonjen
* dobro poznavanje engleskog jezika + pozeljno znanje jos nekog stranog jezika
* osnovno poznavanje fotografije
* minimalan ugovor na 8 meseci
* ne snosite nikakve troskove ako ne dobijete posao
* placanje nakon dobijanja posla (oko 500e)
* avio karta placena od strane kompanije
* obezbedjen besplatan smestaj i hrana
* prosecna plata 1200$
* organizovane besplatne pripreme za intervju
* interview krajem septembra

Back