Zna li neko da mi kaze kako je placen posao po njihovim buticima (shopovima)i da li ti radnici imaju malo slobodnog vremena za obilazak i isto me zanima za spa centre , npr ja radim u butiku i tu imam iskustvo a sta bih od kurseva mogla da zavrsim da bi mogla da radim u spa centru ( tipa za masera?) i da li bi mi samo taj kurs bio dovoljan za dobijanje tog posla?
Uglavnom se radi na procenat (mislim na radnike po shopovima), i uglavnom novajlije stavljaju na brodove sa destinacijama gde je slaba prodaja! Tako da kao pocetnik mislim da bi trebala da budes presretna sa nekom cifrom od 500-1000E! Mada 1000e, je stvarno retkost!
Za izlaske napolje moras da pitas shop managera koji naravno uvek izmisli neko pretumbavanje po magacinima ili utovar robe ako si u luci ukrcaja putnika... tako da i tu ume da bude problem! Mada ako je korektan odnos izmedju radnika i pretpostavljenih, izlasci nebi trebali da ti budu problem!
Za rad u spa bi ti trebalo neko iskustvo, koje naravno mozes da nalazes u CVu, mada vecina kompanija preferira da za te pozicije uzima ljudstvo iz pojedinih delova sveta, tako da ces pre naci posao u SPA ako si sa Balija, Kube, Brazila... prvenstveno zbog jeftine radne snage! Plata u spa je smesna, tako da devojka koja radi kao maser ima oko 700$ mesecnu platu!