Rad na prekookeanskim brodovima

Pozdrav svima! Mene zanima da li postoji neka agencija koja salje na brod fitnes trenere, sem agencije koju vodi Helena iz Slovenije? Sto se tice agencije same, sve najbolje o njoj, korektni su i moj sin je preko te agencije otisao na brod kao fitnes trener i trenutno je na Costa Marini ali je nezadovoljen zaradom i menjao bi je po isteku ugovora. Inace, iz bg je otisao u London na obuku i posle obuke ga je firma Stainer poslala na brod kao fitnes tenera.

Pozdrav svima! Mene zanima da li postoji neka agencija koja salje na brod fitnes trenere, sem agencije koju vodi Helena iz Slovenije? Sto se tice agencije same, sve najbolje o njoj, korektni su i moj sin je preko te agencije otisao na brod kao fitnes trener i trenutno je na Costa Marini ali je nezadovoljen zaradom i menjao bi je po isteku ugovora. Inace, iz bg je otisao u London na obuku i posle obuke ga je firma Stainer poslala na brod kao fitnes tenera.

Ja sam isao isto preko Stajnera, kazi mi kako ti se zove sin, mozda ga i znam? Jedina druga agencija koja salje na brodove kao instruktor, a i da su bolji uslovi je ova:http://www.canyonranch.com/employment/spa_staff_positions/

Pozdrav! :) Interesuje me da li ima neka agencija koja ima mesta masera u ponudi? Ako neko ima iskustva kao maser na brodu,voleo bih da mi da neki savet i informacije (kako i na koji nacin se radi,potrebno znanje,koji su zahtevi od strane agencije u vezi sa jezikom,radnim iskustvom,diploma,koliko se placa...) Priznajem nisam stigao da iscitam celu temu,ali obecavam da cu to uciniti! :D Hvala

Nikada se nije bilo lakse zaposliti na brodu! Naravno kao clan nize posade i ostalih neplacenih poslova (kazino, shopovi, restorani spa, hotel, foto....) Samo da bi na takvim mestima radio covek treba da ima zivaca, dostojanstva i nadljudsku volju da sve to istrpi!
Neznam koja bi me muka naterala da odem da radim na tim pozicijama!
Preporucujem samo mladjima zeljnim provoda, ali nezaboravite dok ste vi na brodu, provodite se i ludujete vasi vrsnjaci na kopnu stvaraju porodicu, karijeru... ;)

bolji je bilo koji posao na kopnu... tamo je uzas... najgore iskustvo mog zivota... svi oni pricaju kako im je lijepo i kao kako zaradjuju...provod bla bla... 10% je istina. ljudi rade svi za dvije osobe a primaju platu za pola osobe. da bi tamo uspjeo ne smijes sebe postovat i cijenit ni trunke... i jos zamisli nemas ni jednoga dana slobodnog a samo trcis da vidis raspored za sutra. btw svi su pokvareni, svako ti sefuje i svaki dan vodis rat pa razmisli koliko to dugo mozes da izdrzis. ali svakom svoje neka proba ako zeli... ja nikad vise.

to je malo drugacija stvar ako budes radio sa americkim dolarima... sve su novcanice iste boje, velicine i materijala... sto znaci da je odgovornost daleko veca jer kada radis i kad moras brzat mozes lako zamjenuti $100 i $1 gdje ce ti onda supervizor pricat 3 sata i odbit ce ti od plate... ili ce naci neki drugi nacin da ti otezaju zivot a najbolje znaju to. :)

prve 2 godine nema normalnog posla samo shljakanje a nadju oni nacina i za to kad ti kaze da ti je pozicija cashier ti ces opet dobit zadatak koji nema veze sa tim i sig ces morat prat wc da bi zadrzao svoj posao jer si se naplacao dok si dosao do toga i u minusu si bar 2 mjeseca... specijalci za ponizavanje.

Istina o prekookeanskim brodovima

Radio sam 7 meseci na trgovckom brodu bolje se placa ali zivot je nocna mora jer na takvim brodovima provedete i po 3 do 4 meseci sa istom grupom ludaka ponekad i ne vidite kopno i po par nedelja, pa sa posle toga presao na Royal turisticki brod druga prica manje para ali svaki drudi dan port moze da se izadje sa broda po nekad zaboravitre da ste na brodu engleski je presudan da dobijete posao ali iskustvo nije vecia komanija za posredovanje se trudi da vas gurne na sto nizu poziciju tako sam ja zavrsio kao pool attendant i pored skoro fluently english na brodu sam upoznao ljude bez iskustva koji su radili kao bar server bez iskustva ali vodite racuna kada pisete CV slobodno lazite za radno iskustvo nikad ne stavljajte za poziciju na kojoj ste radili period manji od dve godine jer tada izgleda neozbiljno. Najgora stvar koja moze da se desi svakom provede duzi period na brodu je da vas brod uzme tko sam upoznao nase ljude koji su po desetak godina na raznoraznim brodovima jer jednostavno brod postanene vas drugi dom i jos nesto vodite racuna na koju poziciju aplicirate jer ako ste niskoj poziciji jako se tesko napreduje bolje aplicirajte za anjvisu za koju mislite da mozete da radite. Ko nema fiksnu platu blji su kruzevi u Americi jer gosti polje ostavljaju tip i generalno da su ameri svinje ali su daleko bolji gosti od evropljana sto se tice dela sa novcem u svakom slucaju ko ode na brod ako nista drugo imace jedno novo iskustvo vise mirno more buduci mornari ako neko ima neko pitanje spreman sam da pomognem.

Interesuje me koliki su ukupni troškovi odlaska na brod, i to troškovi od samog apliciranja, pa do samog odlaska na brod?

Ako su različiti u zavisnosti od broda na koji se ide, molim vas da mi napišete u kom rasponu se kreću?

Ima o tome na ovoj temi, malo prelistaj par starnica..sve zavisi od Agencija do agencija...ja znam sa Safe Cruise sve ukupno je bilo 600e (lekarski 100e, US viza 100e, 50e prevod dokumenata i 350e agenciji- kartu placa Princess kompanija)

aha, a test na drogu da li se radi, veoma glupo pitanje, znam :) i kada se radi, da li posle treninga i obuke, ili nakon finalnog intervjua ?

radi se ne znam kada to ce ti oni reci u agenciji i radi se na brodu,..imaju random check izvlace imena nasumice, pa koga izvuku radi test, bez najave naravno...
moj savet ti je da ako koristis nesto NEMOJ DA SE ZEZAS SA TIM pogotovo ne kad odes na brod!!!

Back