Pvc ili alu stolarija?

Да, мислим на стакло. Споља смо опрали стакло али не можемо изнутра. Фуј изгледа прљаво.Неке флеке велике. Е то су ти чувени Вујић Ваљево прозори. Добра реклама чуда ствара.

Ako je u garantnom roku, moraju ti promeniti. Gledaj da budu punjeni gasom i da imaju vrednost 1,5 ili manje (ovde je standard minimum 1,0).

Ма шипак гаранција. Прошло је најмање 10 година од уградње. А сећам се да сам их тада папрено платио. Више ми се свиђају стари прозори моје бабе који се могу отворити да се унутрашњост опере.

Да, мислим на стакло. Споља смо опрали стакло али не можемо изнутра. Фуј изгледа прљаво.Неке флеке велике. Е то су ти чувени Вујић Ваљево прозори. Добра реклама чуда ствара.
deluje čudno da su se svi "isprljali" u isto vreme posle 10 godina.
da li su te fleke pravilno raspoređene i kružnog oblika prečnika 10...15cm?

rasturi se prozor, - rasklopi, skine se staklo razdvoji i ocisti, to je neko nepismen radio staklo, verovatno je fleka sa unutrasnje starne....
i i alu i pvc, i jedno i drugo je dobro, isplati se samo sto ti treba godisnje 2 dana da ofarbas i premaze, pa za 20 godina izadju ti dzabe, ako je alu, (po meni bolji je alu stoilarija) obavezno termo most, i zbog znojenja i zbog izolacije, ipak metal prenosi.....

Drinjaca, najkompetentije savete sto se prozora tice dobices sigurno od VD, zasto slusaj samo njegove savete:D

...slazem se, da nije bilo naseg druga VD, ja bi se prosle zime ubila od muke skupljajuci kondenz na prozirima...a onda me on lepo posavetovao
dao neke linkove da malo procitam...i resih problem za sva vremena na vrlo jednostavan nacin..a mogla sam da puknem pare samo tako misleci
da mi prozori nisu dobri.....

Da cujemo i mi?Gde da nadjem te savete?

..ja sam imala veliki problem sa kondenzom....a imam venecijanere....i nisam znala da oni ne smeju biti zatvoreni skroz, kad je napolju hladno, a unutra se greje....
..e onda mi je on poslao neke linkove, nemam ih vise:(...ali sam tamo procitala da u tom periodu moramo drzati venecijanere "otvorene" znaci da vazduh slobodno
prolazi do stakla....i problem je resen......eto vrlo mala stvar, a znaci puno.....:)

..ja sam imala veliki problem sa kondenzom....a imam venecijanere....i nisam znala da oni ne smeju biti zatvoreni skroz, kad je napolju hladno, a unutra se greje....
..e onda mi je on poslao neke linkove, nemam ih vise:(...ali sam tamo procitala da u tom periodu moramo drzati venecijanere "otvorene" znaci da vazduh slobodno
prolazi do stakla....i problem je resen......eto vrlo mala stvar, a znaci puno.....:)
Mala stvar a veliki problem ko ne zna ...
Dobro je znati, mada ja imam salone :)

ПВЦ прозори су се испрљали изнутра, а не видим могућност да их отворим. Шта да радим?
Prljanje IZO stakla iznutra je posledica gubitka "vakuuma", narodski - usao vazduh. Izo staklo se pravi lepljenjem 2 povrsine i aluminijumskih letvica. Unutra se ubacuje odredjeni granulat koji ima zadatak da upije preostalu vlagu i omoguci takozvani vakuum.
Nazalost to nije onako kako mi zamisljamo ali funkcionise nekako neko vreme...Bilo kako bilo, mene su uputili kod staklara koji radi sa tim staklom i da ne duzim - 16 EU po kvadratu !

img1133k.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Хоћу на пролеће. Сад ми није приоритет. Стављам термо изолацију на кућу па треба брдо лове за лепак, стиропор осмицу, типле, мрежице.. кувану ракију.:mrgreen:

Poslednja izmena:

Back