Jedan od najboljih tekstova na temu pvc stolarije i svi oni koji se dvoume mogu saznati nesto sto zaista nisu znali. Hvala ljudi ma koji su podelili ovo iskustvo i znanje.
Poslednja izmena od moderatora:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
valjda je zato Nemci masovno izbacuju iz upotrebe i menjaju alu ili drvenomPvc je mnogo kvalitetnije od alu....tako da ja preporucujem Pvc stolariju...

valjda je zato Nemci masovno izbacuju iz upotrebe i menjaju alu ili drvenom![]()
I ja sam čuo sličnu informaciju da se pvc menja za drvene prozore. Sad skoro jedan lik kačio neke fotke - kad ono drvenjak u pozadini.

nekih par godina unazad masovno se pojavljuju polovni prozori iz Nemačke na našem tržištu. Razgovarao sam sa jednim prijateljem koji proizvodi PVC i alu stolariju i on mi je rekao da je u Nemačkoj trend zamene PVC stolarije alu ili drvenom...naveo mi je neke razloge...nešto oko bezbednosti u slučaju požara...vrlo toksični gasovi prilikom požara. Čovek je iz te branše...valjda se razumeOdakle ti ova informacija?
U Nemackoj su vecinski PVC prozori osim u Denkmalschutz-u gde nisu dozvoljeni.
nekih par godina unazad masovno se pojavljuju polovni prozori iz Nemačke na našem tržištu. Razgovarao sam sa jednim prijateljem koji proizvodi PVC i alu stolariju i on mi je rekao da je u Nemačkoj trend zamene PVC stolarije alu ili drvenom...naveo mi je neke razloge...nešto oko bezbednosti u slučaju požara...vrlo toksični gasovi prilikom požara. Čovek je iz te branše...valjda se razume

Da i ja sam cula da je pvc stolarija jako nezdrava. Mnogo je bolja alu ili svakako drvena, ali je dost i skuplja
Svi objekti doma u kome se nalazim imaju novu stolariju "Vujić" Valjevo. Svaki se i najmanji vetrić oseti u sobi!
Ne samo što ništa ne zaptiva, nego čak ni dodatne trake za zaptivanje (oko 1 cm debljine!) koje smo ubacili nisu pomogle!
Nezdrava je u slucaju pozara jer tada ispusta velike kolicine toksicnih gasova a statisticki je primeceno da u takvim sitacijama ( pozara) cesce "ugibaju" stanari sa PVC stolarijom.
I inace ispusta neke manje doze stetnih materija ali plastikom smo okruzeni u svakom slucaju.
Idealno je drvo-alumunijum varijanta ali kosta 400e po kvadratu. Odlicni su i kvalitetni drveni prozozori ( svi smo ih imali i trajali su po 30-40 godina) ali ih danas niko ne pravi po propisima niti je dostupna pravilno hemijski obradjena gradja.
Vidim da si zaljubljenik drveta ili aluminija a protiv PVC.
Prozori od PVC su odlični, trajni (bar 100 godina) i nema nikakvog održavanja.
Nezdrava je u slucaju pozara jer tada ispusta velike kolicine toksicnih gasova a statisticki je primeceno da u takvim sitacijama ( pozara) cesce "ugibaju" stanari sa PVC stolarijom.
.
E čuš da u slučaju požara češće UGIBAJU stanari ha ha ha
Pa u slučaju požara itako svi spizde vani i nema nikoga u kući.
Statistika kaže tako a ti proveravaj demonstracijom ako ti volja![]()
Niska cena je bila još jedna od argumenata u korist PCV stolarije.
Britanska nacionala stambena federacija je nakon istraživanja 1998 god. objavila da su prozori od drveta značajno jeftiniji od PVC prozora u smislu inicijalnih kapitalnih troškova i troškova tokom životnog ciklusa u periodu od 30 godina. Jedan od razloga je i koeficijent provodijivosti toplote. Drveni prozori imaju mnogo niži koeficijent prodoljivosti toplote čak i od PVC prozora sa termalnom bravom. Veći deo jeftinih PVC prozora kod nas se pravi po raznim garažnim objektima, sa vrlo niskim nivoom tehnologija, da ne pominjemo da u našem standardu za građevinsku stolariju i ne postoje takvi…
A stara izreka kaže: „Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine s