Pvc ili alu stolarija?

Parket je tesko osusiti kad tad dolazi do njegovog susenja i razdvajanja.Laminat je resenje pa koliko traje.

Pa kako smo onda imali po stanovima parkete unazad 100 godina ? Kod mojih je originalni parket s kraja 70-ih, pre dve god prvi put hoblovan i eno ga kao nov.

Ne sećam se da je ikome u starogradnji rasušio parket osim ako nije bila "riblja kost". Samo sam taj viđao da sam od sebe odlepi.

Laminat je nužda a ne alternativa, trebabo bi ga i zabraniti u višespratnicama zbog komšija ispod ( odzvanja kao doboš).

Pa kako smo onda imali po stanovima parkete unazad 100 godina ? Kod mojih je originalni parket s kraja 70-ih, pre dve god prvi put hoblovan i eno ga kao nov.

Ne sećam se da je ikome u starogradnji rasušio parket osim ako nije bila "riblja kost". Samo sam taj viđao da sam od sebe odlepi.

Laminat je nužda a ne alternativa, trebabo bi ga i zabraniti u višespratnicama zbog komšija ispod ( odzvanja kao doboš).

Mnogo sam parketa video i sve je riblja kost,a to sto laminat odzvanja komsijama skripi i krevet kad komsije imaju sex covek se na sve navikne.

Mnogo sam parketa video i sve je riblja kost,a to sto laminat odzvanja komsijama skripi i krevet kad komsije imaju sex covek se na sve navikne.

Stanovanje u stanu bi trebalo da podrazumeva neki stepen kulture i navikavanje na kućni red, a ne na običaje sa Šar Planine.

Inače, riblju kost sam viđao samo po najstarijim zdanjima ali valjda zavisi od regiona. Kod mene je tako

- - - - - - - - - -

ne navikavaju se oni sa mlohavom kitom. pa im smeta sto komsa **** 2 put mesecno a oni 1 u dva meseca :zper:

Pa baš ti mlohavi vole bar da čuju ;)

Neko je fudbaler a neko navijač ...

Stanovanje u stanu bi trebalo da podrazumeva neki stepen kulture i navikavanje na kućni red, a ne na običaje sa Šar Planine.

Inače, riblju kost sam viđao samo po najstarijim zdanjima ali valjda zavisi od regiona. Kod mene je tako

- - - - - - - - - -

Ima i sudija,vidim razumes se u parkete reci mi sta znas o ovim Twinson podovima http://www.als-bgd.com/twinson-podovi.php moze li to dase postavi i u dnevni boravak?

- - - - - - - - - -

kako se uzme...ako ti cujes komsiju kako daje golove,cuje i tvoja zena kakovog golgetera ima za komsiju :hahaha1:

Treba gledati čiji su profili, a ne samo cenu. Ne mogu ‚‚Veka‚‚ i ‚‚Rehau‚‚ da koštaju isto kao bugarski i turski profili sa nemačkim imenima.
Razlike su vidljive i golim okom za ‚‚obične‚‚ kupce.

Treba gledati čiji su profili, a ne samo cenu. Ne mogu ‚‚Veka‚‚ i ‚‚Rehau‚‚ da koštaju isto kao bugarski i turski profili sa nemačkim imenima.
Razlike su vidljive i golim okom za ‚‚obične‚‚ kupce.

PVC je od samog starta napravljen kao najjeftinija varijanta- imitacija kvalitetnog pa ne treba mnogo očekivati ni da su "Made in Japan" a ne "Made in Germany by turkish hands".

Mom komši se njegov švapska PVC balkon vrata iskriviše odavno a nemaju ni 10 god.
Etiketa "Made in Germany" danas najviše znači onima koji najmanje znaju...odavno Švaba nije "onaj" Švaba.

Sto se tice porekla neke robe, ja bih ipak imao vise poverenja u nemacku industriju nego u kinesku ili bugarsku ili tursku... Oni su godinama u nekom standardu, tako da su navikli da tako rade. Tu medjutim treba imati u vidu da industrija u razvijenijim zemljama za manja razvijena trezista proizvodi po drugim standardima, sa idejom da kvalitet nije vrhunski ali zato je roba jeftinija i moze da se proda. To je u svim oblastima. Isti kompjuter kupljen u americi i srbiji nije isti, neki model Citroena nije isti u Francuskoj i u Bugarskoj. Tako je i kod stolarije.

Druga stvar je da kod prozora nije bitan samo ram, nego i stakla okovi , roletne, opkapnice, mora da se gleda kopmletan proizvod.

climaguard.jpg
troslojno-staklo.jpg
3abf63d848f7470b38e227296c2a80ec.jpeg

Poslednja izmena:

Back